Po tekmi F5J KAMNIK DP

Tekmovanja, srečanja, ...

Moderator: blisk

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 25.06.2004, 21:29

Evo "fotokopija uradnega lista" :D , za tiste ki ga niso videli.

Notri ni vpisan polet tazadnjih....je že deževalo....
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 25.06.2004, 21:32

Na koncu se je pa hudo ulilo!!!
Na sliki se vidi kako je prihajalo nad nas!
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a mihah » 25.06.2004, 21:34

rock napisal/-a:A kdo ve za recept, kako vso družbo po tekmi obdržat še na kakšnem pivu....

Rok, menim, da mora v takih primerih organizator predlagati kam naj bi se dali. Ena možnost je, da če bi nas nekaj prineslo gadafije, se jih da skupaj in je lahko potem čisto OK za debatiranje. Veliko ljudi me sprašuje to in ono in tudi vprašanja se ponavljajo. Recimo Nemci imajo po tekmi kratka predavanja. Veliko je modelarjev, ki jih še vedno zanima in ne vedo, kako pravilno polniti akumulatorje, kako pripraviti motorčke, kakšni prenosti, zračni vijaki, itd. Jaz bi bil pripravljen na to temo z veseljem spregovoriti pred ostalimi. Osebno bi pa recimo rad slišal še vedno od drugih izkušenih na področju teorije in prakse letenja.

Na hrvaških tekmah sem po slikah opazil, da imajo zvečer skupinsko večerjo. Na to tematiko bi bilo mogoče tudi dobro premisliti....

Danes je bil tisti gadafi odločno premalo in močan naliv nas je vse prepodil... bi se morali spomniti, da bi šli lahko potem v kakšno gostilnico.
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Kraj: Mengeš

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 25.06.2004, 21:53

Sedaj pa da še malo pokomentiram moje videnje današnje tekme.

Danes sem zelo užival, morda celo preveč, kajti v navalu veselja in razigranosti sem totalno sfalil zadnji pristanek. Ampak se nisem sekiral, saj kaj konkretnega nisem z mojim modelom mogel izvleči iz trenutne zelo vetrovne situacije.

Vreme je bilo...kako bi rekel?...zanimivo.... se je kar igralo z nami. Dalo se je videti kateri modeli so za v veter in kateri ne, ter kaka tehnika/taktika se izplača. Škoda je za razbite modele, a vsaj nekaj so nam dali: spektakularne padce!

Miha je pa ubral eno zanimivo taktiko. Se mi zdi da se vzpne najvišje, potem pa gleda one ki so spodaj, kje krožijo, kje jim gre gor, ter lepo ležerno kroži nad njimi ter pobira termiko. Simpl!!

Tele ta nove "plastike" so imele danes "zrelostni izpit" in lahko v prihodnje od graditeljev pričakujemo še malenkostne dopolnitve in inzboljšave njihovih kril :idea:

Kar se tiče organizacije, sem pogrešal enega GLASNEGA IN AVTORITATIVNEGA VODJO. Čakalni časi bi se lahko tudi skrajšali, modelarji bili malenkost bolj "živahni", da pa o lenem in polževo počasnem sodniku ki se je zadnji vlekel čez travnik k svojemu tekmovalcu kot ena megla, sploh ne govorim. Pa da se čaka nekoga ki gre domov?!....
Če samo pomislim, da pa je bilo meni grozno neprijetno in nerodno ko sem zadrževal 4 minute mojo skupino, ker so me postavili da sem letel dvakrat zaporedoma (ma kaka matrika!?) in ni bilo časa za polnenje akujev. Koliko sem v 4 minutah nafilal, pa si lahko mislite..en klinc!

To, da sem si želodec napolnil na koncu samo s svojim pirom (brez podlage iz čevapčičev ali klobase), pa bom prebolel, saj sem se spomnil da sem bil na gorenjskem! Sem slišal zadnjič kako se reče skopuhu po kitajsko: KAM NI ČAN!

Šele sedaj sem se zavedel kako so dobro organizirali tekmo v Krškem! Mljac mljac!!

Sicer pa bi bilo v bodoče najbolje, da za malico poskrbimo kar "iz lastnega nahrbtnika" pa prepričan sem, da se bo našla tudi kaka gajba pira!

Drugače pa imam občutek, da smo se kar nekako navezali eni na druge, ter da če koga ni, ga že kar pogrešamo!

LP Mitja
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a » 26.06.2004, 07:46

Slike so gor, bila je manjša tehnična težava.

mihah napisal/-a:Če je dal Zupjo gor slikco modela s priborom, evo še ena slikca mojega na stropu z malo več ostalega pribora...

Mater enga pleha. :?

LP, Tine
Uporabniški avatar
Naš človek :)

Kraj: Bloke

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 26.06.2004, 07:53

No, da ne bom samo jamral, pa naj povem, da je bila majica RC KIT zanimivo presenečenje, pa še paše mi!
:D :D 8) :D :D
Mitja
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a Robi » 26.06.2004, 08:14

mihah napisal/-a:Robi je po pozornem pregledu modela ugotovil kje je bila skrita zmagovalna formula v tehniki - "Šotkija maš gor!" :lol:

Seveda. Šotkica odvrača pogled od bistva, kar pa v zahvalo mojemu sokoljemu očesu pri meni ni funkcioniralo. Če se ti pogled ne ustavi na šotkici in se malo bolj posvetiš pogledu na sam motor prideš do ugotovitve, da se v ohišju 400-ke skriva ta mala brezščetinarska Megica :D :D :D

Lep dan vsem.
Robi
Uporabniški avatar
Robi
Forumski veteran

Kraj: Idrija

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 26.06.2004, 09:47

:D Debata (predavanje, izmenjava mnenj, ideje za naslednjo sezono) vse te stvari si v PM resno obljubljamo ampak vsa srečanja do sedaj so se končala z begom pred dežjem ker nas čaka še nekaj tekem letos bi resno kazalo uvesti gadafije v obvezno opremo da lahko po koncu naredimo konferenčno dvorano :D :D :D
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a rock » 26.06.2004, 11:47

:lol: Na hrvaških tekmah sem po slikah opazil, da imajo zvečer skupinsko večerjo. Na to tematiko bi bilo mogoče tudi dobro premisliti.... :lol:

Miha, to je ponavadi, ko je večdnevna tekma. So pa na Hrvaškem prav posebni organizatorji tekem. Pri njih je vedno vse skupaj zabava. Ponavadi se še toliko znajdejo, da jim je kašna pivovarna sponzor in tako je pir zastonj, da o hrani ne govorim.
Enkrat v Karlovcu so nam nosili pivo na štart. Še zdaj ne vem ali so bili res tako dobri ali je bilo v ozadju "napiti konkurenco"..... :lol: :lol:

Se zavedam, da je o teh stvareh težko govoriti, vsaj meni. Še nikoli nisem nič organiziral, tako da težko o tem govorim objektivno. Se bom poskusil izkazat jeseni, do takrat bom pa lepo spoštoval vsakega, ki je že kakšno tekmo organiziral.

lp,rok
Uporabniški avatar
rock

Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Big A » 26.06.2004, 11:58

Najprej cestitke zmagovalcem, pa tudi vsem ostalim. Tudi organizator si zasluži pohvale kljub temu, da je bilo nekaj drobnih in nepomembnih napak (kdo jih pa ne dela?)
Vreme jo je res zagodlo, ampak v treh odpeljanih turnusih so bile zelo pestre razmere, ki so napravile tekmo še zanimivejšo. Prvi turnusi so se dogajali ob dokaj termicnih pogojih, kasneje pa je pricel pihati veter, ki je v sunkih do 5 m/s marsikomu povzrocal hude probleme - posebno pri pristankih.
Razlike med tekmovalci so bile precej večje, kot v Leskovcu. Malo tudi zaradi tega, ker so ni odbila najslabša vožnja, malo pa tudi zato, ker razmere niso bile idealne, pa so razlike prišle bolj do izraza.
Všeč mi je prijateljsko vzdušje in tudi tokrat sem opazil živahno izmenjavo izkušenj med tekmovalci, kar se mi zdi zelo pomembno. Sploh se mi zdi, da je ta kategorija pri nas dobila 'pospešek' ravno zato, ker so posamezniki pričeli na široko širiti znanje preko forumov in na modelarskih pistah. To je najboljši način, da se dviga kvaliteta kategorije, je pa tudi dobro za prihodnje, saj se bo število tekmovalcev gotovo še povečalo (pri nas v Cuku nas je že 5, pa to še ni vse ..)
Tekme same so sicer manj adrenalinske, kot pri kombatu, ampak iskanje termike in spremenjljivi pogoji dajejo dovolj razburljivih situacij, da ni nikoli dolgocasno. Za tekmo ni potrebno imeti vrhunskega in dragega modela, saj so drugi faktorji pomembnejši - posebno znanje pilotiranja.

Telstarja sem nekoliko poboljšal. Na tem forumu sem prebral Mihov test za Kan 350 in sklenil, da poizkusim, saj sem s tem težo zmanjšal za cca 60 gramov. Moj Telstar je tako tehtal 410 gramov, kar se mi je v prvi in drugi voznji odlično obneslo. Model je sicer nabral za malenkost manj višine, zato je pa lepše jadral. Ocenjujem, da je bil v teh, normalnih razmerah, kar konkurenčen. V tretji vožnji pa je močno pihal veter, da sem moral model tiščati na nos, da mi ga ni odneslo nazaj. Mislim, da bi bilo bolje, če bi imel nekoliko tezjo in bolj prodorno kombinacijo (650 ali več mAh). Stvari so pač relativne.

Lep dan
A
Uporabniški avatar
Big A

OdgovorNapisal/-a luigidon » 26.06.2004, 12:40

JA včeraj so bile prov fajn vremenske razmere...Videlo se je ,da Telstarji niso povsem za odpis...V tretjem turnusu se nam je prov fajn dogajalo. Končno mi je enkrat prišel prav težak model:) Upam sem sicer, da mi ga bo toliko odneslo nazaj, da bom lahko rikverc parkiral, ampak bo treba za to še veliko, veliko vaje:)))
-------------------------------------------------------
Uspeh je za drzne....
Uporabniški avatar
luigidon
Forumski veteran

Kraj: Domžale - Vir

OdgovorNapisal/-a Boštjan » 26.06.2004, 21:37

Ojla!

No, tekma je za nami. Vreme je bilo, kakršno je pač bilo, rad pa bi opozoril na nekatere stvari okrog organizacije tekme.

Tekmovalci gremo na tekmo letet in to čimveč, ne pa čakat ali pa malicat. Že v razpisu(4 dni prej??) so bili razpisani samo trije turnusi in en fly off.!?? V skupinah smo leteli po 6 tekmovalcev, kar je čisto brezzveze. Treba je narediti čim večje skupine(8-10) in čimveč turnusov, saj zato delamo modele, da se preizkusimo med sabo. Turnusov bi moralo biti vsaj 5 ali 6, lahko tudi več, kar se lahko dogovorimo tudi na tekmi sami, če vidimo, da gre tekma hitro skozi. Tako se lahko tudi črta najslabši rezultat, tako da si vsak lahko privošči kakšno napako. Tekma potrebuje glasnega in avtoritativnega vodjo tekmovanja, ki ima vedno vse pod kontrolo. Glede sodnikov: Če jih primanjkuje, je bolje, da si sodimo sami med sabo (naprimer Rok je ravnoker odletel svoj let, lahko gre sodit meni...) Tako bi bilo manj napak, saj vsak tekmovalec ve, zakaj se gre. Organizator pa lahko poskrbi za enega ali dva kontrolorja, ki delata"štih probe" Mislim, da se je potrebno za prihodje dogovorit za minimalno št. turnusov(predlagam min. 5) in vsaj dva fly off-a.

Kaj pa mislite ostali?

lp
Uporabniški avatar
Boštjan
Član

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Robi » 27.06.2004, 09:06

Boštjan. pridružujem se tvojemu mišljenju. Vsaj 5 turnusov in 2 ali 3 finalni leti. Mislim pa, da se je treba o teh stvareh dogovoriti že vnaprej in naj bi se dogovorjena pravila spoštovalo skozi vso tekmovalno sezono. Spreminjanje pravil med samo tekmo ni ravno najbolj pametna zadeva. Dobro uvrščni bi bili verjetno proti nadaljevanju, slabše uvrščenim pa bi kakšen dodatni let lahko še kako pomagal k izboljšanju trenutne uvrstitve. Tekma je resna zadeva in pravila morajo biti že v razpisu določena. Ravno tako bi moral biti vnaprej določen tudi urnik tekme. 5 minut pripravljalnega časa in 10 minut delovni čas. Brez lulanja, kakanja, filanja baterij, prevozov domov po nadomestne dele itd. Za koliko časa bi se zavlekla tekma, če bi se jaz odpeljal v Idrijo po nov regulator hitrosti? :D Tudi glede malice bi se morali dogovoriti. Moj predlog je, da si malico priskrbi vsak zase in jo tudi zaužije, takrat ko ima čas. To bi znižalo stroške tekmovalcev, hkrati pa ne bi časovno oviralo poteka tekme. Res je, da organizator s štartnino tudi zasluži kakšen tolarček za klubsko blagajno, ampak po drugi strani, so pa stroški za tekmovalca, ki se mora odpeljat iz Srednjega ali zahodnega dela Slovenije v Slovensko Bistrico že kar precej visoki: štartnina + cestnina + gorivo, to znese kar 7 - 8.000 SIT, kar pa že ni več malenkost.

O teh stvareh bi se lahko skupaj dogovorili na zadnji tekmi v Kamniku.

Robi
Uporabniški avatar
Robi
Forumski veteran

Kraj: Idrija

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 27.06.2004, 13:21

Robi, podpišem se pod tvoj post, ker se čisto strinjam s tvojim mišlenjem in ga v celoti podpiram!
Mitja
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a matej_mejac » 27.06.2004, 15:00

Zdravo.

Tudi sam se strinjam z Boštjanom in Robijem. Več letenja, manj čakanja, ……

LP Matej
Uporabniški avatar
matej_mejac
Član

Kraj: Rimske Toplice

OdgovorNapisal/-a luigidon » 29.06.2004, 23:03

Sme opazil, da je blo neki narobe in da ni bilo slikca na moji strani iz Kamnika, zato sme sedaj zrihtal in si jih lahko ogledate na:

http://matjaz.skavt.net/f5j

lp
matjaz
-------------------------------------------------------
Uspeh je za drzne....
Uporabniški avatar
luigidon
Forumski veteran

Kraj: Domžale - Vir

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 30.06.2004, 09:38

1. Holc Miha 3000
2. Zupan Jože 2852
3. Kovač Aleš 2770
4. Čač Boštjan 2629
5. Vettorazzi Rok 2521
6. Mejač Matej 2520
7. Prvinšek Andrej 2475
8. Ložar Roman 2472
9. Mežnarič Robi 2415
10. Bordon Rok 2414
11. Erklavec Marjan 2413
12. Lippai Andrej 2366
13. Sršen Mitja 2354
14. Vidmar Ivan 2317
15. Vrhovec Andraž 2269
16. Dolinšek Miran 2230
17. Zaveršek Boštjan 2167
18. Svoljšak Tomaž 2159
19. Gerčar Matjaž 2141
20. Jovičič Milan 2120
21. Činku Niko 1757
22. Šparmblek Tine 1616
23. Petrnelj Andrej 0
Rezultati DP v kategoriji F5J 400, Kamnik 25.6.2004

Roman je poslal skupne rezultate (končno)
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

Prejšnja

Vrni se na Prireditve..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov