Sedaj pa da še malo pokomentiram moje videnje današnje tekme.
Danes sem zelo užival, morda celo preveč, kajti v navalu veselja in razigranosti sem totalno sfalil zadnji pristanek. Ampak se nisem sekiral, saj kaj konkretnega nisem z mojim modelom mogel izvleči iz trenutne zelo vetrovne situacije.
Vreme je bilo...kako bi rekel?...zanimivo.... se je kar igralo z nami. Dalo se je videti kateri modeli so za v veter in kateri ne, ter kaka tehnika/taktika se izplača. Škoda je za razbite modele, a vsaj nekaj so nam dali: spektakularne padce!
Miha je pa ubral eno zanimivo taktiko. Se mi zdi da se vzpne najvišje, potem pa gleda one ki so spodaj, kje krožijo, kje jim gre gor, ter lepo ležerno kroži nad njimi ter pobira termiko. Simpl!!
Tele ta nove "plastike" so imele danes "zrelostni izpit" in lahko v prihodnje od graditeljev pričakujemo še malenkostne dopolnitve in inzboljšave njihovih kril
Kar se tiče organizacije, sem pogrešal enega GLASNEGA IN AVTORITATIVNEGA VODJO. Čakalni časi bi se lahko tudi skrajšali, modelarji bili malenkost bolj "živahni", da pa o lenem in polževo počasnem sodniku ki se je zadnji vlekel čez travnik k svojemu tekmovalcu kot ena megla, sploh ne govorim. Pa da se čaka nekoga ki gre domov?!....
Če samo pomislim, da pa je bilo meni grozno neprijetno in nerodno ko sem zadrževal 4 minute mojo skupino, ker so me postavili da sem letel dvakrat zaporedoma (ma kaka matrika!?) in ni bilo časa za polnenje akujev. Koliko sem v 4 minutah nafilal, pa si lahko mislite..en klinc!
To, da sem si želodec napolnil na koncu samo s svojim pirom (brez podlage iz čevapčičev ali klobase), pa bom prebolel, saj sem se spomnil da sem bil na gorenjskem! Sem slišal zadnjič kako se reče skopuhu po kitajsko: KAM NI ČAN!
Šele sedaj sem se zavedel kako so dobro organizirali tekmo v Krškem! Mljac mljac!!
Sicer pa bi bilo v bodoče najbolje, da za malico poskrbimo kar "iz lastnega nahrbtnika" pa prepričan sem, da se bo našla tudi kaka gajba pira!
Drugače pa imam občutek, da smo se kar nekako navezali eni na druge, ter da če koga ni, ga že kar pogrešamo!
LP Mitja