SPIRIT ELITE

Vse o modelih letal : nastavitve, barvanje, izkušnje, izboljšave, pomoč ...

Moderator: blisk

SPIRIT ELITE

OdgovorNapisal/-a matjaz_c » 28.06.2004, 21:04

Živjo!

Danes sem na straneh top-modeltehnika opazil zelo zanimiv model, tako cenovno, kot tudi po konstrukciji.

Zanima me če ima kdo ta model, ali ga je vsaj videl leteit. Na strani http://www.top-modeltehnik.si/indexslo.htm je namreč opisan s samimi presežniki.

Kogar zanima, si lahko več prebere na strani http://www.greatplanes.com/reviews/gpma1047-rcm.html.

Vesel bom vsakega mnenja :!:

lp Matjaž

P.S. Model stan le 30000,toliko kot rezervno krilo od twix-a!
matjaz_c
Naš človek :)

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 28.06.2004, 23:03

je namreč opisan s samimi presežniki.

na tej strani je vse opisano v presežniku :D :evil:
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a belovic » 29.06.2004, 00:44

''Tekmovalna-kvaliteta, sposobnost,... v ARF preobleki!!! :!:

Model nagrajen za najboljši jadralni model leta na sejmu v Nurnbergu :idea: :roll: . Narejen za povprečnega-tekmovalnega pilota za nastop na tekmovanih :!: :roll: . Omogoca vam veliko možnosti pri mešalnikih, še posebej "CROW" mešalnik :?: !

- pripravljen za let v nekaj urah - tako ostane več časa za preizkus ter nastavljanje mešalnikov :roll:
:!: - ELSV bel, sijoč trup omogoča boljšo aerodinamiko ter večjo vzdržljivost :roll: :idea:
- tridelno rebrasto krilo, prekrito s TOP FLITE® MonoKote® :roll: folijo :!:
- napreden profil Selig/Ashok Gopalarathnam SA7035 and SA7036 :oops: , omogočajo dobro jadranje že pri min. pogojih :!: :? ''

prav smesen se mi zdi opis tega modela :lol:, pa kaj vse ne obljubljajo proizvajalci in trgovci to ni res:?
Uporabniški avatar
belovic

Kraj: CRO

OdgovorNapisal/-a rock » 29.06.2004, 08:44

Matjaž,
samo to lahko rečem. Te trgovce bo potrebno malo pred sodišče povabit. Ta zavajanja kupcev gredo res predaleč. :twisted: :twisted: :twisted:

Modela za katerega se zanimaš ne poznam. Res ne vem kako leti in podobno. Vendar ti lahko povem, da že iz napisanega in njegovih tehničnih podatkov vem da gre za jajce, ki so zelo daleč od tekmovalnega modela.
Ravno tako ne poznam Twix-a. Niti ne vem, kje dobiti podatke o njem. Google na TWIX najde vse kaj drugega kot model. Tudi če si pomagam z model. Sem enkrat videl sliko pa tudi ne gre za tekmovalni model.

Pri vsem se še vprašaj za katero kategorijo sta pravzaprav namenjena.
Jaz težko verjamem, da sploh za katero.

Najprej tudi sebe vprašaj v kateri kategoriji bi rad letel?
Nato, nam zaupaj koliko si pripravlejn dati za model?

Se bom potrudil in ti našel nekaj.

lp, rok
Uporabniški avatar
rock

Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 29.06.2004, 11:01

:D :D :D :D :D
Matjaž,
samo to lahko rečem. Te trgovce bo potrebno malo pred sodišče povabit. Ta zavajanja kupcev gredo res predaleč.

:D :D :D :D :D :D :D

A je že kdo kadarkoli kjerkoli videl v katalogu napisano
ta model (izdelek) pa ni najboljši

Predvidevam, da ne ker sem prelistal na tone katalogov in presrfal ohoho spleta pa na nobenem komercialnem oglasu nisen našel niti namiga, da to pa ni bog ve kaj torej zakaj bi moralo pri modelih biti drugače

Ne da bi kogarkoli zagovarjal, ker to tudi mene moti, vendar živimo v času reklam in porivanja izdelkov ki so vsi super in poceni .V edino pomoč pri veliki izbiri nam je izkušnja nekoga ki izdelek res pozna takega pa je včasih težko najti.

lp
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a brane » 29.06.2004, 11:15

MC GAYVER napisal/-a:V edino pomoč pri veliki izbiri nam je izkušnja nekoga ki izdelek res pozna takega pa je včasih težko najti.

lp

Še težje je pa najti takega, ki nekaj ima in potem prizna, da je to kar je kupil zanič :roll:
Uporabniški avatar
brane

OdgovorNapisal/-a rock » 29.06.2004, 11:21

Če zdajle vzamem v roke Uradni list Republike Slovenije in odprem pravilnik o Oglaševanju in podobno, lahko samo rečem. Z enim pravnikom dosežem nadljno prepoved oglasa. Več kot očitno gre za zavajanje. Nerodno je, da so se prodajalci sami zašili. Z nekaj nerodno uporablejenimi izrazi in besednimi zvezami.
Ravno tako sem si prebral ocene modela tujih revij. Je lepo opisano zakaj se gre. In je daleč od tega kar oglašuje Top Modeltehnik.

Se opravičijem, da je tema spet zavila s prave poti.

lp, rok
Uporabniški avatar
rock

Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a matjaz_c » 29.06.2004, 11:31

Tudi sam ne vrjamem več tregovcem, so mi v preteklosti prodali že veliko šare(zato tudi sprašujem)

Rok, glede na to,da sem sam porabil sigurno več kot 20 ur,da bi našel kaj napisanega o twix-u(prebrskal sem vse meni znane forume),mislim da ni najti nič.Najbližje sem prišel,ko sem našel neke leteče veverice po imenu twix :roll:
Se sprašujem kako je to možno, da pri mibu ne promovirajo svojih izdelkov, ki naj bi bili po pričevanju nekaterih zelo kvalitetni.Ko jih pokličeš ti vedno rečejo, da imajo polno trgovino,ko jim napišeš mail ne dobiš odgovora.No,da ne bom krivičen povedali so mi,da gre za naslednika youngmastra.Ko pa amerikanci naredijo kak povprečen model,pa ti z stranmi hvalnic prav hitro operejo možgane.

Kaj želim?Že nekaj česa želim najti model ki je prehodna stopnja med modeli,ki imajo zgolj krilca in tekmovalnimi modeli f3j.Torej iščem model,ki ima tudi zavore,njegova razpetina ni večja kot 2.5m.Predvsem pa sem pozoren na profile saj imam doma kup modelov z bolj ali manj počesnimi profili ala S3021.Letim pa predvsem na pobočju.
Koliko sem pripravljen plačati?Ker želim kupiti kvaliteten model sem pripravljen porabiti nekajletne prihranke.Za prazen model nekje od 50 do 60 tisoč, za servote pa sem pripravljen plačati maksimalno 10k po kosu, vse ostalo že imam.

Za enkrat še ne mislim tekmovati, edino kjer sem mislil pred leti tekmovat je bila kategorija HLG, vendar ko sem osvojil tehniko letenja se je pojavil ta novi čudež ki se ga je dalo prijeti za krilo in izstreliti dvakrat više kot je priplezala moja škatlica, pa me je minilo tekmovati za nekaj let.

lp Matjaž
matjaz_c

OdgovorNapisal/-a brane » 29.06.2004, 11:36

rock napisal/-a:Če zdajle vzamem v roke Uradni list Republike Slovenije in odprem pravilnik o Oglaševanju in podobno, lahko samo rečem. Z enim pravnikom dosežem nadljno prepoved oglasa. Več kot očitno gre za zavajanje. Nerodno je, da so se prodajalci sami zašili.

Fantje sedaj pa nehajte pretiravat. Če je tako, potem pa kar uradni list pod roko, pa enega pravnika s sabo, pa se loti vsega po vrsti. Le začni kje drugje in ne pri modelarskih štacunah, je bolj potrebno :evil:
Uporabniški avatar
brane

OdgovorNapisal/-a fullspeed » 29.06.2004, 11:52

:D In ko boste želeli kupiti res vrhunski model, boste tudi vrhunsko plačali!! :D . Komercialne (visoka naklada) zadeve ne bodo nikoli vrhunske. Sploh pa ne vidim razloga da se jezite kaj se oglašuje ???.

PS :

Prodam "vrhunski" F3A model HOBBICO SPECTRUM z vsemi servoti, uvlačljivim podvozjem, 7,5 ccm MVVS motorjem z resonanco za pičlih 45.000,00 SIT. (cena ni ravno vrhunska, kar pa ne velja za model!!)

CENEJŠE NE BOSTE KUPILI!!

Prodam pa tudi ULTIMATA. Prodam pa ga samo kot celoto!! Se pravi komplet z vso elektroniko, motorjem... -le brez sprejemnika. CENA = pokliči !!

LP
Sebastjan
telefon 031 797 018
lp, Sebastjan

FREELANDER
".... za zajebavat smo vsi dobri...."

http://www.stirocut.com
info@stirocut.com
Uporabniški avatar
fullspeed
Član

Kraj: Litija

OdgovorNapisal/-a peroo » 29.06.2004, 11:56

matjaz_c napisal/-a:Ker želim kupiti kvaliteten model sem pripravljen porabiti nekajletne prihranke.Za prazen model nekje od 50 do 60 tisoč,

Kaj pa če bi si model naredil sam, v domači delavnici. 50-60 tisoč sit pa bi porabil kje drugje?

LP Peter
Uporabniški avatar
peroo

OdgovorNapisal/-a matjaz_c » 29.06.2004, 12:56

O semogradnji sem že tudi razmišljal.Trup bi se dalo kupiti za ceno 7000sit kar je ceneje od izdelave kvalitetnega orodja.Zatakne se pri izdelavi kril, zelim namreč povnilo iz stiroporja.Že res da to lahko odrežes doma, vendar vprašanje je kvalitete.Do sedaj sem izrezal krila le za motorne model, k ne dosegajo velikih hitrosti.Napake niso bile vidne na oko,a je natančnejše merjenje pokazalo, so prav vsa nekoliko zvita ali pa nekoliko odstopajo od profila.Tako da se z izdelki narejenimi z CNC stroji niti ne morejo primerjati.

lp Matjaž
matjaz_c

OdgovorNapisal/-a » 29.06.2004, 14:48

Trup za 7000, pa tudi ne bi bil kvaliteten. Opcija ti je trup Boštjana Čača katerega se baje da že naročit. Za F3J nacionalko bi bil dober, ne vem pa če tebi ustreza. Kater trup si imel v mislih za 7000?
Uporabniški avatar

Kraj: Bloke

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 29.06.2004, 15:26

matjaž_c
nasvetov okoli tega kakega modela si želiš valjda ne pričakuješ.
lahko podebateramo kak tip modela bi ti ustrezal, nato moraš pa sam v akcijo iskanja.

po tem kar si napisal pa očitno iščeš kak F3b model ki ni ravno v trenutni špici ima pa vse te parametre ki jih iščeš

lp
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a matjaz_c » 29.06.2004, 17:07

Trup o katerem govorim je trup g. Janka Ranta.To je trup modela mavrica,ki ga je konstruiral g. Filip Novak(načrt lahko najdete v februarski številki tima letnika 2000)Sicer ne vem kako je trenutno,ali so te truupi še v izdelavi, ali je cena še ista.Se pa je dalo nekaj časa nazaj videti povsem nov model na strani unlimited, torej lahko sklepam, da se ta trup še da dobiti.

Modeli ki spadajo v kategorijo F3B so res prava izbira.Malo se bom še sprehodil po strežnikih,in videl kaj se prodaja.
Če pa ima kdo že kak model, ki ga že dalj časa občuduje pa bom vesel če bo svoje sanje delil z nami :P

lp Matjaž
matjaz_c

Vrni se na Splošno..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov