Ne mi zameriti, če bo moje vprašanje (ali razmišljanje) malo čudno
Ko sem (daleč nazaj) prebral obvestilo kolega Andreja, da bi si želel organizirati tekmo v HLGju in je potem še razložil da naj bi bili to taki čisto "navadni" hlgji- torej taki, ki si bi ga lahko vsakdo ki obvlada klasično gradnjo modela lahko naredil.
Iz takrat napisanega sem si nekako razlagal, da se bo šlo predvsem za druženje, tekmovanja, ter oživitev kategorije ki je pri nas zamrla ob prihodu DLGjev (ali SAL) ter ob veliki uporabi modernih kompozitnih materialov in miniaturističnih RC komponent.
Da bi to letenje bilo dostopno je verjetno pri Andreju padla zamisel o takih preprostih hlgjih..odtod tudi predlog za omejitev najmanjše mase modela na 260 gr in na krmiljenje v dveh oseh (smer/višina, ali nagib/višina)...
Mene je takoj "zagrabilo" in teh tekem se bom zares z veseljem udeležil z modelom lastne zasnove.
Če sem prav razumel pri tem nebi šlo za oživitev F3K na takem nivoju, da bi se potem lahko "spoprijemali" še z ostalo svetovno konkurenco, marveč zato, da bi se spet družili na terenu, uživali v letenju in se učili drug od drugega...seveda ob približno enakih modelih narejenih preprosto ter z maso večjo od 260 gr.
Po prebiranju nekaterih postov, pa sem dobil občutek, da imajo nekateri modelarji željo da bi se pri oživitvi F3K raje šlo "zares" po mednarodno priznanih pravilih, da bi bili "kompatibilni" z ostalim svetom. Meni se to ne dopšade, saj me ne mika da bi se z vrhunskim modelom vozaril po svetu naokrog od tekmovanja do tekmovanja, ker me niti ne mika da bi se dokazoval pred svetom in da bi ugotovil kje rangiram. (glavno da sem na domačem travniku ta glavni

)
Res pa je da modelarjev z večjimi cilji od mojih ne smemo ovirati. No, ampak ne vemo koliko izmed nas pa je takih ki si zares želijo segati v svetovni vrh!?
Zato sem ugotovil, da tole naše igranje s HLG classic pač ne bo za te vrhunske modelarje, ki bi si želeli to za odskočno desko na mednarodna tekmovanja, ampak bo samo za nas veseljake, ki bi si želeli čimveč leteti tukaj doma, ter imeti čimveč veselja ob tem, brez prsihičnih naporov in sekirancije ter stresa, ki ga prinaša "taprava mednarodna tekma" na visokem nivoju.
Če vprašate mene, bi rekel da sem se odločil za sodelovanje na HLG classic kot je Andrej predlagal davno tega, ko je načel to temo.
Če pa so modelarji ki bi želeli tekmovati z vrhunsko izpiljenimi in dodelanimi HLG modeli V VEČINI, pa ni hudič, da tudi jaz ne bi spacal nekaj konkurenčnega, seveda tako da bi zagotovo moral trup kupiti pri kakem našem izdelovalcu, saj ih imamo že kar nekaj, ki znajo zadeve lepo in kvalitetno izdelati.
Bolj kot pijemo boljši smo in lepše zgledamo
LP Mitja