Napisal/-a kiwi » 16.09.2004, 19:42
Hi!
No pa da pokazem se kaj je sedaj ratalo iz enega kosa deprona, ko dele zlepis skupaj. Kabino sem najprej izrezal po sabloni, ki sem si jo naredil iz nacrta (tloris). Nato pa sem jo na grobo oblikoval z olfa nozem. Kasneje pa je sledilo se brusenje do koncne oblike. Krila sem ojacal tako, da sem vlepil dve karbonski cevki fi 4mm (notranji 2mm). Vlepil sem jih z epoksijem in cez vsako polozil se trakec steklene tkanine, ter popivnal odvecno smolo. Nato pa sem preko polozil in napel folijo. Ko je bilo vse skupaj suho sem potegnil folijo dol in spodaj je ostala gladka povrsina tkanine, ki prekriva cevko. Da se cevka ne bi tako videla sem jo prelepil se z belim selotejpom.
Kot je iz slik razvidno sem zadnji konec stanjsal v konus in vlepil rebro za nosilec motorja iz vezane plosce. Sedaj ko sem vse dele zlepil skupaj je model postal precej kompakten in trden. Kar je se za narediti je fino brusenje in zaobljenje robov ter barvna shema. Teze aviona se zal ne vem bom pa ga poskusil zvagati cimprej.
Motor bo zaenkrat kar speed 400 6V in 8 celic KAN 650. Kasneje pa bom verjetno celice zamenjal z konionkami ali podobnimi lion oziroma lipo celicami.
Lp Bostjan
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
samo da leti !!!