F5J-400 Kanja Hrastnik 19.9.

Tekmovanja, srečanja, ...

Moderator: blisk

F5J-400 Kanja Hrastnik 19.9.

OdgovorNapisal/-a matej_mejac » 20.08.2004, 16:31

Zdravo.

Pred časom smo člani društva Kanja obljubili tekmo F5J 400. No včeraj smo se na sestanku določili datum tekme 19. 9. 2004. Zato prosim, da ta dan rezervirate za nas.
Tekma se bo odvijala na športnem letališču Zagorje.
Vse dodatne informacije glede prijave in poteka tekme bomo objavili naknadno. Priprave so v teku.

LP Matej
Uporabniški avatar
matej_mejac
Član

Kraj: Rimske Toplice

OdgovorNapisal/-a Andrej Petrovčič » 20.08.2004, 18:46

To je nedelja ?

V soboto 18.9. imamo 'HLG Classic' v Mariboru (predvidoma). Moramo pazit v bodoče, da se termini ne bodo pokrivali !
Uporabniški avatar
Andrej Petrovčič
Forumski veteran

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a A. Kovač » 01.09.2004, 09:38

V modelarskem klubu Kanja-Hrastnik, smo dorekli zadeve glede f5j tekme, ki jo bomo organizirali dne 19.9.2004 na vzletišču Ruardi v Zagorju.

Prijave bomo zbirali od 8:00 - 8:45

Štartnina zanaša 2.000 sit in vključuje toplo malico in napitek.

Tekmovanje bomo začeli ob 9:30

Podatke s frekvencami in kanali pošljite na naslov: f5j@email.si

Tekmovali bomo po pravilih, ki smo jih uporabljali tekom leta na vseh slovenskih tekmah. Izvedli bomo 6-turnusov in 2 fly-off-a.
Najslabši turnus se briše. Serije unlimited ne bo.

Sodnike priskrbimo v celoti sami.

V želji za vzpodbujanje podmladka, pa bomo na koncu organizirali še manjšo tekmo jadranja na pobočju. Omejitev je le starostna meja in sicer 15 let. Izvedli bomo 3-turnuse po 4min. in en finalni let 5min.
Glede na to, da je neposredno ob letališču 50m hrib, bo to izvedljivo brez problemov. Dobro je če ima vsak svojega pomočnika da mu bo lahko štartal model iz hriba. Prosim napišite kakšen je interes za takšno tekmo.

Vse dodatne informacij dobite na tel. 031 805 675 Kovač Aleš

Do sedaj prijavljeni tekmovalci za kat. f5j 400 so:

1. Andrej Petrovčič
2. Matej Mejač
3. Aleksej Dolinšek
4. Franc Pikl
5. Niko Skočir
6. Aleš Kovač
7. Sebastjan Hajnšek
8. Rok Bordon
9. Dejan Špacapan
10. Milan Jovičič
11. Andrej Mejač
12. Nikolaj Činku
13. Klemen Kolarič
14. Mitja Seršen
15. Andrej Lippai
16 Robi Mežnarič
17. Nejc Fedran
18. Jaro Kremser
19. Jože Zupan
20. Jure Fritz
21. Štefan Količ
22. Marko Pisek
23. Andrej Peternel
24. Tine Šparemblek

Jadranje na pobočju za tekmovalce do 15 let,
do sedaj prijavljeni tekmovalci so:

-Nejc Erman 13 let
-Matic Hrovatič 8 let
-Andrej Pust 12 let

lp Aleš Kovač
Zadnjič spremenil A. Kovač, dne 18.09.2004, 21:16, skupaj popravljeno 18 krat.
Uporabniški avatar
A. Kovač
Član

Kraj: Hrastnik

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 01.09.2004, 10:46

A bomo F5J modele tudi vozili na padini :D
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 01.09.2004, 14:18

A bomo F5J modele tudi vozili na padini

To, kar je kolega Aleš napisal o "hribčku" ob letališki stezi, je mišljeno kot pomoč (izhodišče) za vzletanje HLGjev, da bi modelčki vzleteli iz enake višine nad stezo. S tem bi se eliminiral faktor "kdo je močnejši v roki" in "kdo ima boljšo elastiko" če bi vzletali kar iz nivoja letališke steze, tako da bi igralo večjo vlogo v tekmovanju samo kdo bo dlje ostal v zraku.

Veš Gajver, ne vemo koliko otrok ima HLG in ki bi prišli na to tekmo. Kaj je z otroki izmed naših vrst? Moj sin (12 let) pravi da bi kar tekmoval, če mu zrihtam enga Terminatorja...

To bi bila ena mala poživitev na našem letališču, pa tudi med ljudmi ki bi prišli gledat (ponavadi imajo otroke s seboj), bi ponudili več akcije in morebiti bi celo koga "zagreli" za letalsko modelarstvo. Kdo ve?

LP Mitja
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 01.09.2004, 15:51

Prav veliko otrok ne bo na taki tekmi, problem je namreč v nedelu in neznanju mulčkov poglej svoj stavek
(12 let) pravi da bi kar tekmoval, če mu zrihtam enga
:D
limonada usede naj se, ti pa mu ponudi pomoč in znanje, ki ga imaš pa naj scimpra model in samo takega bo dobro letel, kajti iz izkušenj, iz moje šole letenja ki jo gonim že 7 let ti lahko povem, da mulčki, ki si sami naredijo model veliko prej in veliko uspešneje obvladajo letenje kot taki, ki ga dobijo gre namreč za povsem drugačen pristop namreč model ki si ga sami naredijo znajo cenit in ga še kako pazijo pri letenju . Kupljen ali kako pridobljen model pa je samo igrača , ki se rada zlomi ,Konec koncev beri tale forum pa boš videl kaj sprašujejo kupci igrač in kaj zanima modelarje.

Rešitve so na žalost precej dolgoročno zastavljeno delo kajti pozdravit bi bilo potrebno osnovno miselnost kar pa niti slučajno ni preprosta zadeva ampak to je že druga tema
:!:
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a A. Kovač » 01.09.2004, 22:48

Pričakoval sem kakšno pohvalo glede ideje o tekmi za najmaljše. Mislim da je prav, da prebijemo led na tem področju. Če pa pogledaš še z drugega zornega kota, se bo pa verjetno našel tudi gdo, ki ga bo izdelava modela začela zanimati po tekmi...... Tudi sam sem med tistimi, ki veliko raje letijo kot delajo. Ogromno modelov mi je naredil ali popravil oče, pa nisem zato nič manj zagret modelar. Vseeno znam narediti model kot je treba.

lp Kovač Aleš
Uporabniški avatar
A. Kovač
Član

OdgovorNapisal/-a marko & timi » 02.09.2004, 09:56

Super ideja!!

Moj sin Timi je star 8 let in samostojno leti HLG.

MIDVA SVA ZRAVEN!!
lep pozdrav

marko
marko & timi

OdgovorNapisal/-a Jaro » 02.09.2004, 10:02

Ne vem zakaj takšen pesimizem. Jaz osebno večkrat letim na tem letališču. Ker je to športno letališče hkrati pa je ta predel urejen v nekakšen park, je vedno dovolj sprehajalcev, med njimi tudi precej otrok. Praktično ne mine obisk letališča, da me ne bi kdo cukal za rokav in se zanimal za modelarstvo. Če bo tekma primerno reklamirana, na primer z obvestilom na okoliških osnovnih šolah, ne vidim razloga, da ne bi bilo gledalcev. Da pa bodo osnovne šole (obe zagorski in izlaška) obveščene, se upam na tem mestu javno zadolžiti jaz.

Dejstvo pa je, da se samo od sebe ne bo naredilo nič.
Lep pozdrav,

Jaro
Uporabniški avatar
Jaro
Naš človek :)

Kraj: Izlake

OdgovorNapisal/-a A. Kovač » 02.09.2004, 12:00

Jaro pozdravljen.

Me veseli, da imamo še enega navdušenca iz zasavja.
Zelo bomo veseli če boš v smislu promocije tekme lahko kakorkoli pomagal. Ravno jutri v petek se bomo dobili na letališču v Zagorju člani našega kluba, da bomo skupaj malo leteli in se dogovorili določene zadeve o izvedbi tekme. Torej si vljudno vabljen jutri okrog 17:00 , da se spoznamo in rečemo kakšno na temo modelarstvo.........

lp Kovač Aleš
Uporabniški avatar
A. Kovač
Član

OdgovorNapisal/-a Piko » 02.09.2004, 20:16

Vsekakor je prav, da se obvestijo šole.
Morda bi lahko naredili tudi reklamo na ETV. Če ima kdo kakšno posneto kaseto s prejšnjih tekmovanj bo dobrodošlo. Zraven pa še malo atrakcije s combat tekme iz video kasete od Darkota.
Vse se pa dogovorimo jutri na letališču. :lol:
Lep pozdrav,
Franci
------------------------------------
Nekoč bom tudi jaz visoko letel!
Uporabniški avatar
Piko

Kraj: Zagorje

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 03.09.2004, 09:40

Če bo res takšen interes za madžarsko, potem se bomo probali še mi v klubu kanja Hrastnik, potruditi in narediti tekmo po takšnih pravilih kot bodo na Madžarskem. Tako bomo imeli vsi, nekakšno simulacijo točno en teden pred madžarijo. Naša tekma bo torej v Nedeljo 19.9.2004.

kaj je s to idejo prišla bi še kako prav
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 03.09.2004, 10:05

Citat:
Če bo res takšen interes za madžarsko, potem se bomo probali še mi v klubu kanja Hrastnik, potruditi in narediti tekmo po takšnih pravilih kot bodo na Madžarskem. Tako bomo imeli vsi, nekakšno simulacijo točno en teden pred madžarijo. Naša tekma bo torej v Nedeljo 19.9.2004.

kaj je s to idejo prišla bi še kako prav

O tem smo se v klubu že pogovarjali.. :x ..pa so bila mnenja precej deljena, kajti želja (tudi moja :twisted: ) je, da ne bi preveč zakomplicirali zadeve, ki bi morda odvrnila nekatere tekmovalce od sodelovanja. Saj se gremo na to da nas je čim več! (ali sem pa morda že za cajtom?!)
Če pa bo interes zadosten smo pripravljeni uporabiti "zadnjo aktualno varianto pravilnika"...vendar pa bo o tem odločila ekipa, ki bo vodila tekmovanje. (hehe, jaz tekmujem 8) ) Sporočite svoje predloge in želje, pa da vidimo koliko je katerih.

LP Mitja
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a rock » 03.09.2004, 10:16

S kolegi iz Kanje, še posebej s Kovačem, sem govoril in odločili so se, da letimo po nam vseh znanih pravilih, ki smo jih leteli vse leto.
Popolno nepotrebno zmedo bi naredili.

Tisti, ki pa bomo šli na Madžarsko se bomo sami organizirali in poiskusili kakšen štart narediti po slovaških pravilih. Seveda če bo interes.
Lahko pa prosimo kolege iz Kanje če se da vsaj en štart nerediti, kar pri njih, ko bomo že vsi zbrani.
Prevoda poglavitnig delov Slovaških pravil pa še nisem dobil. Tako V informacijo.

lp, rok
Uporabniški avatar
rock
Naš človek :)

Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a A. Kovač » 03.09.2004, 10:24

Točno tako kot je predlagal Rok, mislim da bo najbolje.
Da po tekmi v miru odletimo še ene tri turnuse samo tisti, ki gremo na Madžarsko.

In še to: Vsi tisti ta mali ki bi radi probali letenje z modeli bodo imeli to možnost, kajti imeli bomo dojne komande po sistemu učenec-učitelj tako da bodo lahko probali jadralno in motorno letenje. (Pa tudi za starejše velja enako)

lp Aleš Kovač
Uporabniški avatar
A. Kovač
Član

OdgovorNapisal/-a A. Kovač » 12.09.2004, 10:47

Lepo prosim, če se tisti za kategorijo do 15 let, prijavijo na isti naslov
kot za tekmo f5j. Torej na f5j@email.si
Včeraj sem namreč opazil da je veliko takšnih ki še niso dopolnili 15 let in znajo dobro leteti. Torej prijavite se, ker za vas ni štartnine.
Naj dobijo tudi tamali svojo priložnost da se dokažejo.

lp Aleš Kovač
Uporabniški avatar
A. Kovač
Član

tekma F5J Zagorje 2004- LMD Kanja Hrastnik

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 12.09.2004, 17:11

Pokali čakajo na najboljše!!!!
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 12.09.2004, 17:21

Hribček nad letalsko stezo, za spuščanje HLG modelov "z roke".
Priročno, kajne!
Seveda nas taprava letala na tekmi ne bodo motila, ker bodo "prizemljena".
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 12.09.2004, 17:28

Kdor še ni bil na letališču v Zagorju, kjer bomo organizirali tekmo, naj kot zanimivost povem, da leži vzletna steza nekoliko više nad dolino, tako da je mogoče leteti tudi "pod stezo", kar bo postalo posebna zanimivost na tekmi, če si bo kdo upal "scuriti" dol v dolino in se prebiti nazaj do svoje pike. Seveda se bo pristanek "tam doli" štel kot nula...pa mislim da bodo še odbitne točke :D od skupnega rezultata :twisted:
(no, to je samo moja misel - trenutni preblisk...ne vem kaj bodo rekli vodja tekmovanja)
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 12.09.2004, 17:33

No , pa še kak utrinek iz Zagorskega letališča...

S pozdravi in prisrčnim vabilom na tekmo, ki jo bomo organizirali 19.9.2004

LMD Kanja Hrastnik
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

Naslednja

Vrni se na Prireditve..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost