Napisal/-a Intruder » 29.08.2004, 09:26
Hmmmm.... vidim, da tukaj več ali manj vodim monolog, pa vseeno.
Danes zjutraj sem šel vreči na novo opremljenega HLGja. In sicer, izkazalo se je, da je repek toliko lažji, da sem v nosu lahko dal ven en in edini 14g svinček, pa je težišče še vedno pred 1/3 (ki se je izkazala še za najboljšo varianto). Torej, model je sedaj lažji za 14g, kar pomeni da jih ima sedaj 338g, kar mi je že bol všeč. Predvsem bi rekel, da so kriva krila, ki tehtajo nekaj čez 120g, kajti v modelu je le najlažja tehnologija ki se jo da dobiti. Celice so sicer stare (žal ne vem format), imajo 110mAh, sprejemnik je R600 lite, model pa krmilita dva sub mini servota od Gigaline (Gigaline SubMini 9,5):
Technische Daten:
Maße: 22,8×9,5×15,5 mm
Stellkraft: 0,7 kg
Gewicht: 5,4 g
Rekel bi, da servoti delujejo zelo zadovoljivo! Do zdaj še nisem imel z njimi probleme, kljub temu, da sem bil od začetka malo skeptičen, saj je sam servo narejen tako, da ga drži skupaj ena skrčka, zobnički so pa pravo urarsko delo.
Glede letenja bi pa rekel tako: prej sem imel probleme z maksimalnimi odkloni. Vse je bilo omejeno na max 50% pa so se krmilne površine ob polnem odklonu zadevale. Sedaj sem rep naredil na novo (sam rep je ostal enak, le malo drugačne konstrukcije), krmilne površine sem pa po višini skrajšal za 5mm, sedaj pa lahko imam 100% odklone, ki so pa več kot preveč, ker je model postal zalo živčen. Omejil sem na 60 - 70%, kar pa je super! Zdi se mi, da sedaj model leti bolje!
Lep pozdrav
Slope soaring is the way of life! (J.P.)