Po modelarskem E-pikniku v Krtini! VEČ KOT ODLIČNO!

Tekmovanja, srečanja, ...

Moderator: blisk

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 29.08.2004, 12:38

Živjo!

Včeraj je bilo zanimivo, čeprav nas ni bilo ravno veliko.

Vidim, da se v ravnini le ne znajdem tako kakor na domečem terenu, kjer že vem na katerem koncu ob katerih razmerah drži gor.

Četudi sem enkrat bil zelo visoko, sem vso višino izgubil z iskanjem nove termike, ki pa je ni in ni bilo. Nekajkrat sem pogledoval naokoli za ostalimi modeli, da bi videl kje so in če jim gre gor, a sem potem skoraj v paniki začel prečesavati nebo, da sem spet našel svoj model. Še sreča da ima 3 m razpona in je barvno totalno drugačeno d drugih, da ni prišlo do katastrofalne zamenjave, ki se je žal zgodila Robiju.

Žal mi je srečanja s telstarom, ki mu je moja prednja napenjalna vrvica (laks 0,4mm) dobesedno zarezala krilo vse do karbonskega nosilca. Moj model ni ob tem niti trznil (vsaj videlo se ni) le laks se je pretrgal. Na letenju se ni nič kaj poznalo, tako da vse do pristanka nisem vedel kako jo je odnesel model.

Videl sem nekaj zanimivih modelov (elektro) navdušen sem bil nad mini CD motorčki!!!, Impozantno je letel elektro model z vertikalami, tonoji....a je modelar res naredil sam motor? Superca!

Tudi nizko letenje z elektro"zagijem" je lepo izgledalo.

Pa Miha s svojim Parkijem....kje so meje?

Mislim da je treba pohvaliti Mcgajverja, ki je bil tako dobre volje (še preden je zmagal) da kar nisem mogel verjeti. Če bo bil tak tudi na avtobusu ki bo peljal na Evrotekmo F5J, bo zabave v nedogled dovolj!!!

Danes bom naredil še en kratek filmček ki bo prikazal dogajanje na pikniku, pa bom postavil na svojo domačo stran. Link bom dal, takoj ko bo "gor djano".

LP Mitja
P.S.: ko sem se pakiral domov, sem v koferam avta vrgel napačni zložljiv stol (modro blago-sivo ogrodje, moj pa je bil modro blago-črno ogrodje)

Ne vem natančno s kom sem zamenjal. Če imava sedaj oba ta narobnega, bi naredila zamenjavo na naslednji tekmi ali srečanju.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a ZupJo » 29.08.2004, 21:52

Hojla!

Še finalni podatki včerajšnjega dne. Zmagovalce ste videli že na slikah, vsi ostali rezultati pa so razvidni iz priložene tabele.

Ker je bil namen tekmovanja F5J 400 v najdaljšem letu dobiti tudi uradno izmerjeni najdaljši let, smo ga tudi dobili in tu so 3-je najdaljši:

1. Lippai Andrej 59 min 57 sek
2. Mežnarič Robi 59 min 55 sek
3. Gerčar Matjaž 55 min 07 sek

Vsi so bili doseženi v 1.turnusu! Žal razmere v Flyoffu niso bile tako ugodne, da bi se dosegel čas preko 1 ure. Kljub temu vse čestitke "najdaljšim" maratoncem.

Če bo možno in bo interes modelarjev za izboljšanje najdaljšega leta lahko naredimo maraton tudi naslednje leto! :P

Prilagam še tabelo vseh udeležencev in njihovih modelov. Upam, da so vneseni podatki točni. ČE je kakšna napaka, pa mi prosim sporočite.

L.p.

ZupJo
Uporabniški avatar
ZupJo
Član

Kraj: Domžale

OdgovorNapisal/-a mihah » 30.08.2004, 11:18

Jože, najlepša hvala za res izvrstno obdelane rezultate in tehnične podatke!

Dajem še sliko teh. podatkov za hitrejši vpogled. Pri meni se popravil opombe pri Parkyju ;)
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Kraj: Mengeš

OdgovorNapisal/-a pako » 03.09.2004, 22:57

Kako lepo se jadra tam kjer so ptiči! :lol:
Nisem bogat, da bi kupoval poceni!
Uporabniški avatar
pako
Naš človek :)

Kraj: Sodražica

OdgovorNapisal/-a Vombat » 04.09.2004, 14:05

Haha to je pa moj model. V prvem turnusu sem skos od začetka jadral blizu njih. Zaenkrat samo tam kjer so ptiči vem da je termika.
Uporabniški avatar
Vombat
Naš človek :)

Kraj: Novo mesto

Prejšnja

Vrni se na Prireditve..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov