MC GAYVER napisal/-a:Pobudnik sestavljanja je proizvajalec modelov ,ki mu je sigurno v interesu da celi svet vozi enake (njegove)modele. Koliko lahko mi vplivamo na smernice v pravilih in nenazadnje ali imamo interes takega početja. Do sedaj se še okoli domačih pravil nismo uspeli vsesti in dogovoriti.
Najbolj zanimivo je naslednje.
Eden od pobudnikov, če mu tako rečemo je res proizvalajec modelov za F5J. To je g. Palo Lišhak iz RIVA models. In najbolj zanimivo. S svojimi modeli zalaga ves svet. In se bolj zanimivo. Njegovi modeli so odlični, ne glede na to s kakšnimi pravili letijo po svetu.
Na prvem svetovnem prventvu leta 2001. Modelarji z njegovimi modeli so zasedli 1., 2. in 7. mesto v predtekmovanju.
Prvak Italije, kjer letijo po "Italijanski formuli" leti z njegovim modelom.
Prvak Finske, kjer se gredo Nordic CUP, leti z njegovimi modeleli.
Če laično zaključim. Izgleda obvlada pravilnike po celem svetu in zna narediti konkurenčen model. V tem ne vidim prav nič slabega. Samo to, da se je verjetno našel človek s pravim znajem in volju, da spelje vso zadevo.
Mene prav nič ne zanima, kako bo s pravili v Sloveniji. Če nam bo uspelo se bomo dogovorili. Opazil, pa sem, da večine zadeva prav nič ne zanima. Kvečjemu si želijo čim manj govora o tem.
Tako, da se bom na Madžarsko odpravil z vsem znanim stališčem do pravil. Ali podobno kot F3J "Avstralska formula" ali pa podobno kot "Ameriška".
Glede na to, kako izvirna je Ameriška pa res ne vem zakaj je prišlo do tako velikih odstopanj. In prav ves nesterpen z zanimanjem pričakujem kaj bo 25.septembra na Madžarskem.
lp, rok