F5J Euro!

Tekmovanja, srečanja, ...

Moderator: blisk

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 02.09.2004, 09:47

Fijuu lepa raziskava veliko razmišljanja

Vprašam pa se na kaj se bodo mednarodna pravila naslonila kot osnova in kam bodo šla. Pobudnik sestavljanja je proizvajalec modelov ,ki mu je sigurno v interesu da celi svet vozi enake (njegove)modele. Koliko lahko mi vplivamo na smernice v pravilih in nenazadnje ali imamo interes takega početja. Do sedaj se še okoli domačih pravil nismo uspeli vsesti in dogovoriti.
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a mihah » 02.09.2004, 09:48

Jaz pa sem pri Slovaku našel takoj primeren model za naslednje leto z Lipo :) Masa modela RTF bo potem okoli 340 g. :wink:
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Kraj: Mengeš

OdgovorNapisal/-a Vombat » 02.09.2004, 10:03

Ker počas delam modele, se da to zdaj videt? :lol:
Uporabniški avatar
Vombat
Naš človek :)

Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a rock » 02.09.2004, 12:57

MC GAYVER napisal/-a:Pobudnik sestavljanja je proizvajalec modelov ,ki mu je sigurno v interesu da celi svet vozi enake (njegove)modele. Koliko lahko mi vplivamo na smernice v pravilih in nenazadnje ali imamo interes takega početja. Do sedaj se še okoli domačih pravil nismo uspeli vsesti in dogovoriti.

Najbolj zanimivo je naslednje.
Eden od pobudnikov, če mu tako rečemo je res proizvalajec modelov za F5J. To je g. Palo Lišhak iz RIVA models. In najbolj zanimivo. S svojimi modeli zalaga ves svet. In se bolj zanimivo. Njegovi modeli so odlični, ne glede na to s kakšnimi pravili letijo po svetu.
Na prvem svetovnem prventvu leta 2001. Modelarji z njegovimi modeli so zasedli 1., 2. in 7. mesto v predtekmovanju.
Prvak Italije, kjer letijo po "Italijanski formuli" leti z njegovim modelom.
Prvak Finske, kjer se gredo Nordic CUP, leti z njegovimi modeleli.

Če laično zaključim. Izgleda obvlada pravilnike po celem svetu in zna narediti konkurenčen model. V tem ne vidim prav nič slabega. Samo to, da se je verjetno našel človek s pravim znajem in volju, da spelje vso zadevo.

Mene prav nič ne zanima, kako bo s pravili v Sloveniji. Če nam bo uspelo se bomo dogovorili. Opazil, pa sem, da večine zadeva prav nič ne zanima. Kvečjemu si želijo čim manj govora o tem.

Tako, da se bom na Madžarsko odpravil z vsem znanim stališčem do pravil. Ali podobno kot F3J "Avstralska formula" ali pa podobno kot "Ameriška".
Glede na to, kako izvirna je Ameriška pa res ne vem zakaj je prišlo do tako velikih odstopanj. In prav ves nesterpen z zanimanjem pričakujem kaj bo 25.septembra na Madžarskem.

lp, rok
Uporabniški avatar
rock

Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 02.09.2004, 14:08

Rok če se ne bomo pred 25 09 doma zmenili bo kasneje rabuke kolikor hočeš
Sam ob tebi vem še za enega, ki bi zastopal SLO interese kar se dogovorov okoli pravil tiče ampak glej ga zlomka njegove ideje okoli pravil so v ključnih delih povsem drugačne, kot ta za katere se zavzemaš in štala je na vidiku. Ne vidim pa nikakršnega smisla v tem da se zaradi različnih idej okoli pravil razsuje lepo klaso
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 02.09.2004, 14:32

Na prvem svetovnem prventvu leta 2001. Modelarji z njegovimi modeli so zasedli 1., 2. in 7

Jest nisem reku da dela slabe modele, kako posebno čudo pa tudi niso sem jih imel priložnost šlatat. Kar se pa rezultatov tiče OK ampak na nobeni teh tekem ni bilo niti enega iz naših SLO vrst, da bi imeli primerjavo ,mogoče pa ............
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a rock » 02.09.2004, 16:26

Ja zato je pa treba tudi na kako tujo tekmo iti.
Da se lahko širokoustiš moraš imeti argumente v roki.

Si pa res vstrajen. A res zeliš, da javno povem, da imamo popolnoma konkurečne, če že ne boljše modele. Samo malo razmisli o vseh pravilih, ki se vrtijo okoli F5J in videl boš, da lahko z vsemi konkuriramo.

Glede pravil se pa lahko usedemo skupaj. Zdaj jih pa imam že nekaj spisanih in samo print pritisnem.
Gdaj se lahko usedemo?
Ta viken, naslednjega sem v Lescah F3J, nato v Hrastniku, potem je pa že Madžarska.
Uporabniški avatar
rock

Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a belovic » 02.09.2004, 19:32

Miha, predvidevam da si si nagledal model z razpetino cca. 1,5m :?: :!:

no, naj povem se jaz svoj pogled na manjse modele z LI-po celicami...
po moje se avioni z razpetino okoli 1,5m na vecjih visinah veliko slabse odrezejo kot tile s katerimi letimo cca. 2 metra rapona...

a ste ze kdaj poskusili leteti HLG hkrati z joticami ali 2m nacionalko?? povem vam da je ceprav vrhunski HLG prav bogo letel proti ta vecjim... zakaj pa mislite da v nekaterih klasah omejujejo rapon kril? ker v praksi ponavadi drzi vecja razpetina boljse jadralne lastnosti :!: :!:
in prepricam sem da bo tezko doseci cas 9-9,30 minut pa ceprav bo visina nekaj vecja :wink: manjsa masa tudi ni vedno v prid... ''zgoraj'' skoraj vedno piha in tak avion bo enostavno stal na mestu, ce pa ga obtezis ne dobis nic drugega ko leteci kamen :idea:
po moje je se vedno idealen avion za razponom 1,8 do 2,0 metra,
a to je le moje glasno razmisljanje in bomo videli kaj bo cas prinesel...
mogoce se bo F5J spremenil v dirko motornjakov ali pylonov ki jim sploh
ne bo treba jadrati :wink: (mogoce se bo kdo opogumil in na eni od prihodnjih tekem konkuriral s Parky-em li Piper-jem :lol: :lol: :lol: )

lp,ivica
Uporabniški avatar
belovic

Kraj: CRO

OdgovorNapisal/-a mihah » 02.09.2004, 19:59

Odgovoril sem med F5J tematiko.
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Kraj: Mengeš

Prejšnja

Vrni se na Prireditve..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov