po F5J tekmi kamnik 11.09 2004

Tekmovanja, srečanja, ...

Moderator: blisk

po F5J tekmi kamnik 11.09 2004

OdgovorNapisal/-a Kroko » 11.09.2004, 16:56

1. Aleš Kovač
2. Milan Jovičič
3. Andrej Lippai
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Uporabniški avatar
Kroko
Naš človek :)

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a mihah » 11.09.2004, 17:17

Čestitke vsem tekmovalcem, bilo je zelo tesno in napeto do konca, odločala je vsaka točka!

Moje slikce.
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Kraj: Mengeš

OdgovorNapisal/-a Vombat » 11.09.2004, 17:18

Ja res je blo fino. Še celo jaz sem bil 18 od 22 (kar je zame zlo dobro). Organizirano super, teren sicer bolj tako-tako (kamni na pisti). Vreme tudi super in zaradi tega dosti dviganja. Naj še povem da se mi je eden pri pristanku zaletel v avto (brez skrbi-model je bil cel. Pa avto tut :) ).

Edino mogoče bi imel pripombo na čas tekme. Meni je dvakrat prišlo da je bila med enim in drugim letenjem vmes samo ena skupina, to pomeni 10 minut. In žal v tistem času nisem mogel napolnit baterije.

Drugače pa super!
Uporabniški avatar
Vombat

Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a mihah » 11.09.2004, 17:18

Še
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

OdgovorNapisal/-a mihah » 11.09.2004, 17:19

Mitja je s paličnjakom dobro mešal štrene konkurenci :)
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

OdgovorNapisal/-a mihah » 11.09.2004, 17:21

Pogoji so bili izredno dobri, pristajalo se je vedno v zadnjih sekundah, vsaj ta boljši. "Plonk ceglcov" je bilo tudi kar nekaj :)
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

OdgovorNapisal/-a mihah » 11.09.2004, 17:23

1. Tekmovalci, v ozadju Homški hribček

2. Ponosni lastnik Telstarja

3. Danes se je letelo tudi nad 300 m.
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

OdgovorNapisal/-a luigidon » 11.09.2004, 17:32

Jah kaj naj rečem..Tekma kot f5j, vedno zanimiva in fajn:)))

Sam sem odnesel bolj grenak priokus v ustih...Ža takoj zjutrja se mi je dan slabo začel.

Z vrati sem priprl rep letal in ga nalomil. Tako, da je bilo potrebno hitro ukrepati. Na pomoč mi je priskočil Mitja in se mu zato najlepše zahvaljujem, da sem lahko uštimal rep in poletel.

Prvi turnus je še kar šlo. Notri sem dal čisto nove GPjke in se je fajn dogajal. Potem drugi turnus, pa tretji in četri je bila pa čista polomija. vidi se, da sem 14 dni letel le z drugim letalom in ne s tem, pa vidi se da bo potrebno še veliko letenja za dober rezultat.

V glavnem teren mislim, da bi se dalo kakšen boljši poiskat na kamniškem koncu, ampak dobro. Avtomobili so preživeli.

Da se mi je pa dan slabo zaključil, je pa poskrbela še ena motnja v zraku in mi zrušila Relexa. Naenkrat se je letalo nehalo odzivati in pikiralo naravnost na tla. Ampak Relex se počuti dobro, le nos bo potrebno rekontruirat....

Drugače pa fajn dan in hvala vsem za družbo, ter za pomoč pri postavljanju Gadafija:))

Edino ena stvar me je še motil. To, da za kanale nismo imeli klinčkov. Tako, da je bilo kar nekaj zmede s tem in morda je to tudi pripomoglo k strmoglavljenju mojega Relexa. Kdo bi vedel. Kar je je..Tako, da hitro trenirat do naslednje tekme...A sej res!Šit. Bolj mal časa bo...No, ja, druga sezona vabi:))))

lp
matjaz
-------------------------------------------------------
Uspeh je za drzne....
Uporabniški avatar
luigidon
Forumski veteran

Kraj: Domžale - Vir

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 11.09.2004, 19:05

:P LEP MODELARSKI DAN :P

zgodaj vstajanje :evil:
hoja po rosnem travniku :(
gledanje v sonce :?
pristajanje na makadamu :twisted:

ha ha ha ha ha ha ha

pomankljivosti bolj za šalo kot ne

Kar se vremena tiče ena najlepših F5J tekem letos in pa edina ki se ni končala z dežjem :wink:
Termika kar konkretna ni jo pa v izobilju pokazati je bilo trba malo znanja in imeti kanček sreče in 10min je tu a glej ga zlomka takih je še več in tako iz turnusa v turnus odločajo zadnje sekunde zadnji centimetri boj je bil hud do zadnjega pristanka.
rezultate pa že poznate

Torej lep zaključek SLO pokala (kdo ga je raspisal?)

vidimo se čez 8 dni na novi lokaciji na novi tekmi pri novem (mladem )klubu

lp M

ps
sicer lepi pokali so močna asociacija na današnji datum pred tremi leti :D
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a Chinks » 11.09.2004, 21:51

No tisti eden ,ki se je zaletu v vombatov avto sem bil jaz(vse celo, vse lepo). :lol: Lepo pa je uspela tudi današnja tekma, ki je bila res napeta :roll: Zahvalimo pa se lahko tudi gospodu Trontlu, da nam je zrihtov lepo vreme.

Čestitke zmagovalcem!

Chinks
Uporabniški avatar
Chinks

Kraj: Poljane nad Šk. Loko

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 11.09.2004, 22:57

Ni kaj, znamo se imeti fajn, še sploh pa če nam gre vreme na roko tako kot je bilo danes! Čeprav me je (spet) opeklo v faco, se ne sekiram, je že mimo....
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 11.09.2004, 23:22

Padel mi je v oči....lepo krilo....no višinc mi ni bil preveč všeč...split-ruder me je pa spravil v prisrčen smeh :D :D :D
Vse je že razrešeno, le spomiti se je treba, kar pa je včasih težko. No, pa imeti pogum, to narediti in preizkusiti.
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a pegasus » 11.09.2004, 23:31

Pa se link na fotke uradnega fotografa 8)
Uporabniški avatar
pegasus
Novinec

Kraj: Preserje

OdgovorNapisal/-a Big A » 12.09.2004, 09:50

Zares lepa tekma! :D
Vzorno organizacijo in preko 20 tekmovalcev je dopolnilo cudovito vreme z idealnimi pogoji za termicno jadranje. Zal je manjkalo nekaj najboljsih, ampak za nekatere je bilo to dobro - ko macke ni doma, miske plesejo. Upam, da bo Zupjo kmalu objavil dokoncno razvrstitev.

S to tekmo smo zakljucili letosnje nacionalno prvenstvo v F5J-400 klasi. Po nekajletnem zivotarjenju, ko je na tekmah sodelovalo par tekmovalcev, se je letos zgodil bum. Za nase razmere je bilo na vseh tekmah tekmovalcev zelo veliko. Zdi se, da bo drugo leto stevilcnost ostala, pricakujemo pa lahko splosen dvig kvalitete modelov, saj se na vseh koncih suslja o novih, izboljsanih 'specialkah' za naslednjo sezono.
Pricakujem, da bo naslednje leto prislo tudi do delne spremembe pravil - se pravi uskladitev s pravili drugih drzav, drugace bomo imeli na mednarodnih tekmah same tezave. Nekateri pac zelijo pogledati preko lastnega plota. Ce bomo mi hodili v tujino, lahko pricakujemo tudi sodelovanje tujcev na nasih tekmah.

O Telstarju.
Model je presegel moja pricakovanja. Kot zacetniski model ga je zelo prijetno leteti in ga zato priporocam vsakemu, ki pricenja z RV letenjem.
Obnese pa se tudi kot tekmovalni model, saj se v dobrih vremenskih pogojih kar dobro kosa s konkurenco. Res je, da ima majhno povrsino kril, ampak ce skrbno izberemo opremo in ce pri gradnji pazimo na tezo, lahko dosezemo 400 do 450 gramov teze, kar daje dovolj ugodno krilno obremenitev. Kot eden najlazjih modelov, v prvi minuti leta pride visje od tezje konkurence - razen, ce ni v blizini Mihe.
Pri jadranju v termiki je le malenkost slabsi od drugih, kar pa ni tako hudo, ce v prvi minuti pridela dovolj visine. Pogresal sem le pristajalne zavore, ki bi mi gotovo omogocile natancnejse pristanke.
Telstar bo gotovo konkurencen tudi naslednjo sezono.

Jaz si bom za drugo leto kljub temu pripravil nekaj drugega - strupenega .... k bo slu gor tud u abvindu in da se bo treba fejst matrat, da bo prisel dol se preden bo sodnik odpiskou 10 minut.... :D 8) :lol:

mejte se

A
Uporabniški avatar
Big A

OdgovorNapisal/-a ZupJo » 13.09.2004, 12:51

Big A napisal/-a: Upam, da bo Zupjo kmalu objavil dokoncno razvrstitev.

A

Hojla!

Dokončna skupna letna razvrstitev bo objavljena takoj, ko bodo objavljeni rezultati zadnje tekme! Žal nisem uspel slikati ročne tabele rezultatov Flyoff-a, na pamet pa ne vem za vse uvrstitve.

Do takrat pa še malo utrinkov s tekme in slika zmagovalnega modela.

L.p.

ZupJo
Uporabniški avatar
ZupJo
Član

Kraj: Domžale

Rezultati

OdgovorNapisal/-a ZZ-Top » 15.09.2004, 15:48

Uradni rezultati tekme so objevljeni na http://www.rc-kit.com/tekmovanja-2004-t ... ltati.html
Uporabniški avatar
ZZ-Top
Član

Kraj: Kamnik

Re: Rezultati

OdgovorNapisal/-a ZupJo » 17.09.2004, 22:06

ZZ-Top napisal/-a:Uradni rezultati tekme so objavljeni

Hojla!

In še končne uvrstitve po 4 tekmah za SLO Pokal 2004. Posebne čestitke prvim trem:

1. Rok Bordon
2. Milan Jovičič
3. Aleš Kovač

Ter seveda vsem, ki ste (smo) dosegli kakšno točko. Vsem, ki pa se niste uspeli prebiti do točk naj bo to izziv za naslednje leto.

L.p.

ZupJo
Uporabniški avatar
ZupJo
Član

Kraj: Domžale

OdgovorNapisal/-a mihah » 18.09.2004, 00:04

Ja čestitke vsem, ki ste v zgornji tabeli. Sam sem izredno zadovoljen - zlata sredina v skupnem seštevku je super , naslov DP mi tudi ustreza 8) Naslednje leto bom pa poskušal iztržiti še kaj več :)

Zahvalil bi se rad vsem, ki ste mi pomagali!
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 18.09.2004, 09:27

:D Česttam vsem , ki so se prebili na zgornjo raspredelnico. Sam sem z svojim rezultatom zelo zadovoljen in če bi mi kdorkoli na začetku sezone dal v podpis tak uspeh bi verjetno umrl od smeha . Veseli me da sta med 19 na raspredelnici vsaj dva iz zelo mlade garde (po modelarskem stažu) torej se nam ni bati pomanjkanja jadralnih pilotov.

nisem nikoli preštel koliko pilotov je vse skupaj nastopilo letos v F5J po občutku pa bi rekel da okoli 30 , in 70% jih je dobilo točke za PSLO tak podatek pa sam po sebi govori koliko se je bilo potrebno truditi za dober rezultat .

lp milan
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a Robi » 18.09.2004, 11:15

Čestite najboljšim in tudi vsem ostalim, s katerimi sem se srečeval na letošnjih tekmah.

LP, Robi
Uporabniški avatar
Robi
Forumski veteran

Kraj: Idrija

Naslednja

Vrni se na Prireditve..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov