S temle okrog ulavfavanja se ne strinjam povsem, jaz sem že v osnovi za novega naredil aluminijasto smetišnico, pa kakšne pretirane razlike med novim in potem ulavfanim nisem opazil, motor je delal že od novega tako kot pač dela. Treba je biti realen, dejansko daje utečen motor nekaj več od sebe kot popolnoma nov, saj novega normalno vozimo na malo bolj bogato mešanico, potem ga pa počasi nastavljamo vse bolj optimalno in vsake toliko opazimo, da smo "ujeli" še kakšnih 100 dodatnih obratov, večinoma zaradi izboljšanih nastavitev in samo manjši del zaradi dejanske boljše utečenosti motorja.
Drugače je pa ta motor, kot nalašč za tako velikega akrobata kot je protechova Katana 180, samo ta Katana je res pretežka
Je pa danes že zelo splošno znano kako veliki motorji gredo na kako velike akrobatske modele. Še najbolj problematična mera je okrog 1,8 metra kjer bencinarji šele začenjajo izrivati metanolce, zato je pa naprej vse jasno. 50 ccm za akrobate okrog 2 m cez krila, 80 ccm za akrobate okrog 2,4 m 100 ccm za akrobate okrog 2,6m, 150 za akrobate okrog 3m in 200 ali 210 za akrobate okrog 3,4 m čez krila.
Resonance se na večjih akrobatskih modelih takorekoč ne uporabljajo, saj je za tak model zelo pomembna odzivnost in prožnost motorja pri nizkih obratih, resonance pa dajejo moč samo na relativno ozkem območju vrtljajev, kar je uporabno samo za dirkanje po zraku, z uporabo večinoma polnega plina in visokih obratov.
Na večjih akrobatih, se uporabljajo večinoma dušilci, ki so izpopolnjeni v odvisnosti od zahtev po hrupu. V Ameriki kjer te zahteve še niso pretirano ostre, se tako uporabljajo direktno na clinder (ali cilindre) privijačeni dušilci, v Evropi kjer pa z hrupom že nekoliko bolj morijo (razen pri nas) pa so bolj uveljavljeni, bistveno bolj izpopolnjeni v trup pomaknjeni tišji dušilci.
Za MVVS a 26 pa velja da mu resonanca doda ravno toliko kot mu dejansko manjka, z mojo protechovo Katano je bilo tako, brez resonance je bilo moči premalo (za hovering še sploh), z resonanco pa (za silo) dovolj, a je model zaradi dodatne teže postal za 3D letenje neuporaben.