Zares lepa tekma!
Vzorno organizacijo in preko 20 tekmovalcev je dopolnilo cudovito vreme z idealnimi pogoji za termicno jadranje. Zal je manjkalo nekaj najboljsih, ampak za nekatere je bilo to dobro - ko macke ni doma, miske plesejo. Upam, da bo Zupjo kmalu objavil dokoncno razvrstitev.
S to tekmo smo zakljucili letosnje nacionalno prvenstvo v F5J-400 klasi. Po nekajletnem zivotarjenju, ko je na tekmah sodelovalo par tekmovalcev, se je letos zgodil bum. Za nase razmere je bilo na vseh tekmah tekmovalcev zelo veliko. Zdi se, da bo drugo leto stevilcnost ostala, pricakujemo pa lahko splosen dvig kvalitete modelov, saj se na vseh koncih suslja o novih, izboljsanih 'specialkah' za naslednjo sezono.
Pricakujem, da bo naslednje leto prislo tudi do delne spremembe pravil - se pravi uskladitev s pravili drugih drzav, drugace bomo imeli na mednarodnih tekmah same tezave. Nekateri pac zelijo pogledati preko lastnega plota. Ce bomo mi hodili v tujino, lahko pricakujemo tudi sodelovanje tujcev na nasih tekmah.
O Telstarju.
Model je presegel moja pricakovanja. Kot zacetniski model ga je zelo prijetno leteti in ga zato priporocam vsakemu, ki pricenja z RV letenjem.
Obnese pa se tudi kot tekmovalni model, saj se v dobrih vremenskih pogojih kar dobro kosa s konkurenco. Res je, da ima majhno povrsino kril, ampak ce skrbno izberemo opremo in ce pri gradnji pazimo na tezo, lahko dosezemo 400 do 450 gramov teze, kar daje dovolj ugodno krilno obremenitev. Kot eden najlazjih modelov, v prvi minuti leta pride visje od tezje konkurence - razen, ce ni v blizini Mihe.
Pri jadranju v termiki je le malenkost slabsi od drugih, kar pa ni tako hudo, ce v prvi minuti pridela dovolj visine. Pogresal sem le pristajalne zavore, ki bi mi gotovo omogocile natancnejse pristanke.
Telstar bo gotovo konkurencen tudi naslednjo sezono.
Jaz si bom za drugo leto kljub temu pripravil nekaj drugega - strupenega .... k bo slu gor tud u abvindu in da se bo treba fejst matrat, da bo prisel dol se preden bo sodnik odpiskou 10 minut....
mejte se
A