Rex 5 plus napajanje?

Vse o modelih letal : nastavitve, barvanje, izkušnje, izboljšave, pomoč ...

Moderator: blisk

Rex 5 plus napajanje?

OdgovorNapisal/-a overman » 21.09.2004, 13:37

Pozdravljeni!

Vceraj sem v avstriji nabavil ta sprejemnik in mi je malo cudno ker na nobenem kanalu ne pise zraven se za baterijo...priklop?!? Upam da me razumete kaj hocem reci? Imam dva servota, ki ju bom priklopil pac na poljuben kanal, potem pa morem dat se baterijo na en kanal-kateri?
Kupil sem se elektro jadralca protech breeze, ki ga bom cez zimo malo izpopolnil, tako da bo primeren za fotografiranje iz zraka. Not ze je en motorcek, ampak vse skupaj dokaj nekvalitetno deluje. Mi lahko svetujete kaksen motorce, kontroler, baterije ter propeler potrebujem? Vse skupaj bi naj bilo cim bolj lahko, hitrost pa ni pomembna. Hvala za odgovore :)

Lep pozdrav,
aljaz :wink:
overman
Član

Kraj: Murska Sobota

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 21.09.2004, 13:48

napajanje na sprejemniku lahko vklopiš na katerikoli prost kanal (navodila)

če boš vozil elektro jadralca moraš pa tako vklopit kontroler v komando za gas in se skozi regler napaja tudi sprejemnik in servoti

regulator mora biti z BECom da to deluje in pa podpirati mora bec ustrezno število servomotorjev

za ostalo rabim več podatkov o modelu in željah
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kiwi » 21.09.2004, 15:14

Hi!

Sam imam enak sprejemnik. Vendar pa drzi tocno to kar je napisal MCgajver.

Lp Bostjan
samo da leti !!!
Uporabniški avatar
kiwi
Naš človek :)

Kraj: Ptuj - okolica

OdgovorNapisal/-a denar » 21.09.2004, 20:35

thja takle sprejemnik sem tut sam meu pa moram reci da nic kaj prida zadeva slab domet,motnje,servoti so trzali ob vklopu reglerja pa se model sem uniciu zaradi sprejemnika tako da ti ga jas ne priporocam
no to so moje iskusnje z tem sprejemnikom sicer pa mislim da so fantje ze nekaj pisali o teh sprejemnikih
SO MI REKLI VSI DA JE FG ZAKON PA ŠE RES JE

MOJ NIK JE DENAR ZATO KER JE SVETA VLADAR

1:6 FG MARDER & 1:5 FG COMPETITION EVO 2
Uporabniški avatar
denar
----------------------------
----------------------------

Kraj: Selnica ob Dravi

OdgovorNapisal/-a kiwi » 21.09.2004, 22:51

Hi!

Ja verjetno si imel se prejsnjo verzijo Rex 5. isti so res imeli velike probleme. Vendar so zadeve porihtali in ta nova verzija ima oznako plus. Do sedaj se nisem imel problemov, pa letim z njim tudi pylona.

Za ta denar kot ga dobis mislim, da je dokaj dober nakup. Kvarci so standarni. Teza je okrog 8 gramov, pa se 5 kanalov imas na razpolago.

Lp Bostjan
samo da leti !!!
Uporabniški avatar
kiwi

OdgovorNapisal/-a overman » 22.09.2004, 20:43

Hvala za odgovore-deluje :D Zdaj pa na tem jadralcu imam V-rep pa oddajnik futaba fc-16. Sem vklopil v-mikser zdaj pa se mi je godila naslednja smesna stvar: Na levi rocki, kjer bi moral stimat smer imam zdaj visino, na desni pa imam smer-ravno obratno?!?
Pa se glede pogona: model ima razpetino kril 1480mm, plasticen trup, teza pa je 870g. Not je ze en motor 400 in pa zlozljiv propeler, vendar vse skupaj zgleda zelo nekvalitetno, tako da bi verjetno tudi motorcek menjal. Kateri propeler, regulator, motor in pa baterije naj uporabim?
Se enkrat hvala za odgovore.

Lep pozdrav,
aljaz
overman
Član

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 22.09.2004, 22:14

v roke vzemi navodila od komande in jih malo preberi

zamenjati moraš MODE odvisno od postavitve ročic ki jih kako jih misliš uporabljati (ne rabiš tujih jezikov je vse narisano)
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a Damac » 22.09.2004, 22:45

Glede motorja in propelerja. Pusti prvo tisto kar je noter in probaj leteti. Glede na rezultat lahko se vedno kasneje zamenjas eliso in dodas reduktor...

LP
Damjan
Uporabniški avatar
Damac
Član

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a kiwi » 22.09.2004, 23:45

Hi!

@overman:

Malo vec povej o modelu. Kaksen tip je to? Predvidevam da jadralni. Samo za ta razpon se mi zdi malo pretezek za speed 400 direkt.

Lp Bostjan
samo da leti !!!
Uporabniški avatar
kiwi

OdgovorNapisal/-a overman » 23.09.2004, 14:39

Hvala, sem ze nekako uredil stvar. Nabavil bom regulator rondo 400, sedem celicni paket kan 2/3 AA. Zdaj pa me zanima kaj mi svetujete glede motorja in pa elise? To pa je kopirano iz mibo-modeli (jaz imam model breeze, ki je enak, le da ima V-rep):

Protechov model Topic 400 je visoko izgotovljen model jadralnega letala na elektro pogon. Model je enostaven za letenje in začetnikom prijazen.

V kompletu so izgotovljene repne površine, krilo, trup, motor, zložljiva elisa, povezave in drobni deli.

TEHNIČNI PODATKI:

Razpon kril: 1480 mm
Dolžina trupa: 990 mm
Površina kril: 31 dm2
Masa modela: 870 g
Krmilne funkcije: višina, smer in plin

ZA LETENJE POTREBUJETE ŠE:

- najmanj 3 kanalno RV napravo

- dva servomehanizma mikro velikosti (B109 ali podobno)

- regulator hitrosti (Sun 1000 ali Rondo 400)

- akomulatorski paket (sedmih celic KAN 2/3AA)

Slika

PS: a ima kdo kaksno idejo kako naj resim tisti problem z oddajnikom (V-rep)?

Lep pozdrav,
aljaz
overman
Član

OdgovorNapisal/-a Damac » 23.09.2004, 15:06

Hi!

Model Breeze sem ze videl leteti z prilozenim (direktnim) pogonom in sploh ni slabo letel. Priporocam ti, da ga prvo letis tako kot je priso, da se malo navadis oz. spoznas model in potem komaj menjas stvari. Motor bi pustil taksen kot je, dodal bi mogoce reduktov in pa vecjo eliso....

Glede V-repa. Na moji FX18ki imam mixer VTAL ki mi zmiksa visino in smer (kanal 2 in 4). Ker drugace letim v MODE 2, to pomeni gas, smer levo in visina, nagib desno mi, ta MODE pri V-repu ni odgovarjal, zato sedaj letim z MODE 4, torej gas levo, visina in smer pa desno....

Povej kaj se te muci tocno pri V-repu in poskusali ti bomo pomagat.

LP
Damjan
Uporabniški avatar
Damac
Član

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 23.09.2004, 15:17

pri FC 16 imaš dva mikserja ki ti lahko podpreta V rep in sicer

Vtail mikser pri katerem ti smer dela na levi roki (k 4 ) višina pa na desni (K 2 )

ELVN pri temu sta servomotorja vklopljena na kanal 1 in 2 in letiš vse na desni roki

velja za MODE 2

res poglej malo navodila :shock:
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a overman » 23.09.2004, 15:35

Vredu bom se se malo poigral z temi komandami, pa potem se kaj vprasam. Hvala za odgovore

Lep pozdrav
overman
Član

Vrni se na Splošno..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov