F5J EURO NA MADŽARSKEM: SPROTNE NOVICE, REZULTATI !!!

Tekmovanja, srečanja, ...

Moderator: blisk

OdgovorNapisal/-a ZZ-Top » 26.09.2004, 10:00

Mnogo več tekmovalcev je bilo v kategoriji 7 celic, kjer so vozili z zares fantastičnimi mašinami (elektro F3J). Upam, da bom imel tudi sam kamlu takšno :roll:
Uporabniški avatar
ZZ-Top
Član

Kraj: Kamnik

OdgovorNapisal/-a Intruder » 26.09.2004, 10:22

Pa kaj si ti nor!

Pokazali ste jim hudiča dečki! Še enkrat.....vse čestitke! Sem si mislil, da boste dobri, ampak tako fejst? Uh..... Mađeri nimajo pojma! SLOVENIJA 4EVER!!!!! :twisted:

Jan
Slope soaring is the way of life! (J.P.)
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a JureHB » 26.09.2004, 10:50

Mi je že žal da nisem šel gor zvami vsaj kot gledalec in navijač! :)

ČESTITKE VSEM

LP Jure
Uporabniški avatar
JureHB
Naš človek :)

OdgovorNapisal/-a Andrej Petrovčič » 26.09.2004, 12:07

Meni je pa padlo v oko, da je tekmovala tekmovalkA...Monika ...
Kdaj bodo slike ?
Uporabniški avatar
Andrej Petrovčič
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a junior » 26.09.2004, 12:19

Andrej, ni nič za videt žal.
Primož Peternel: Moje poste jemlji ''z rezervo''!
Uporabniški avatar
junior

Kraj: Škofja Loka

OdgovorNapisal/-a Kroko » 26.09.2004, 12:21

Slike F5J na Madžarskem so tudi na http://rc.cis.si

lp Andrej
Uporabniški avatar
Kroko

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a mihah » 26.09.2004, 17:22

Spanje do 2. ure popoldne, za zajtrk "kosilo", pol net ne dela.

Šele sedajle sem prišel gor. Skratka

ČESTITKE!!!

Super družba še.

Še na obilico novih mednarodnih uspehov! :twisted:
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Kraj: Mengeš

OdgovorNapisal/-a mihah » 26.09.2004, 17:47

Ja to je Monika.

Sicer pa je bilo če tako pomislim s tehničnega vidika kar malo smešno, ali se pač motim?

Je komu od naših tekmovalcev kdo od sodnikov sploh pregledal kaj ima v modelu? :?: :wink:
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

OdgovorNapisal/-a steem » 26.09.2004, 18:17

Fantje VSAKA VAM ČAST !!!!! Prišli Vidli Zmagali !!!

3x hura !!!

LP Jernej
steem

OdgovorNapisal/-a sharkpade » 26.09.2004, 18:26

miha a potem si kaj snemal?

lp

miha
Sharkpade
Uporabniški avatar
sharkpade

Kraj: Idrija

OdgovorNapisal/-a mihah » 26.09.2004, 18:31

Je že na DVDju.

Okoli 30 minut videomateriala, žal bolj slabe kvalitete kar se snemanja tiče.

Moram pa še enkrat presnet, ker vsebuje skoraj 10 minut materiala, ki ni za širšo javnost aka "darkside debate" ... ;)
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 26.09.2004, 18:42

Nikoli ni noben sodnik pogledal v model niti niso vedeli kaj bi gledali :D

Ja na slikah je monika ki je zelo solidno letela ampak njeno pristajanje bi morali videti 8) na 2-3 metrih pridrvi nad piko in dobesedno zabije model vanjo tako zabijanje pri nas na tekmi še ni bilo videno. Je pa zelo zanimivo, da ji je model to prenašal kajti videl sem padce ki so bili manj hudi pa so modeli utrpeli poškodbe, ona pa je samo plastiko na propelerju enkrat sesula, pokalo je pa kot pri norcih :shock:
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a mihah » 26.09.2004, 18:46

Letela je pa z Rivo, a ne?

Madona, sem še gledal mojega Sensorja, kabinca je res HEAVY DUTY!

:shock:
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 26.09.2004, 18:48

Ja Rivo je mela res kaj ta model prenese to ni normalno :!:
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a junior » 26.09.2004, 19:06

Je komu od naših tekmovalcev kdo od sodnikov sploh pregledal kaj ima v modelu?

Meni in Đoliju je sodnik po zadnjem letu vse pregledal.
Primož Peternel: Moje poste jemlji ''z rezervo''!
Uporabniški avatar
junior

Kraj: Škofja Loka

OdgovorNapisal/-a luigidon » 26.09.2004, 20:19

zivjo!

Res vsi, ki ste manjkali vam je lahko pošteeeeeeeno žal:) Res je, da ko smo prišli gor smo imeli vsi pomisleke ali sploh še hočmo tekmovat, ampak če smo prišli tako daleč se pa že spodobi:) In smo se spravili ven na leden mraz in začeli s pripravami. Kmalu smo lahko peizkusili madžarkski zrak. Malo me je motilo, ker si klinček lahko vzel šele pred startom, tako, da nismo niti mogli psrobat modelov prej kako letijo in smo bili v svojem prvem štartu nekateri zelo presenečeni, še posebno tisti, ki smo preden smo šli od doma delali še kakšne modifikacije na pogonih:) Jaz sem dal notri stajman in utečen motorček, pa kapljice in šlo je kot šus. Če bi uspel avion malo olajšat bi šlo že zelo dobro. Tako pa sem prišel na mesto na katerem sem pač bil. Žal mi je da v tednu pred tekmo nisem imel časa letet veliko. Iz turnusa v turnus sem dosegal boljši rezultat v času, v zadnjem letu pa mi je uspelo naredit dober rezultat in celo zadeti piko, za kar gre vsa zahvala Rocku. Mi je z nasveti eliko pomagal k temu, da sem ostal dlje v zraku in da mi je uspel dober pristanek. Še enkrat bolj sem videl, da ni čisto vse v letalu, ampak veliko v pilotu. Dokler se ne navadiš modela, je brez vaje letenje največ odvisno od sreče. Ugotovil sem, da imam morda malo premajhen odklon smernega krmila, ker se mi je velikokrat naredilo, da se model ni hotel obrnit kljub temu, da sme krmilo odklonil do konca. POzna se mi tudi, da mi v takšnem vetru še ni na pamet hodilo, da bi šel letet, kar bom v prihodnosti zagotovo probal:) Tako, da komaj čkam, da pri nas zapiha veter:)

No, zaradi vetra pa je bilo letenje tudi malce dolgočasno. Letalo si spravil na višino, kamor si pač prišel, potem pa si se ga trudil držati na mestu in na koncu si moral še nekaj ščarati pri pristankih.

Mislim, da smo bili na koncu vsi zelo veseli in zadovoljni, še posebno pa tisti najboljši. Moram reči, da sme sam tudi navijal za Đolija, ker včeraj je pa res prikazal svoj talent v polni luči.

Zdaj pa kar se tiče ostalih modelarjev. Presenečen sem bil res nad trdimi pristanki. Med te modelarje prav zagotovo sodi Monika:) Vidlo se je, da letenje ji je kar šlo, le pri pristankih si se pa lahko samo za glavo držal. To je pokalo kot na fronti:) Pa ne samo ona. Nekako bolj so me presenetili modelarji v kategoriji 7 celic, ki so s tako dragimi modeli nemalokrat pristajali zelo zelo grdo. Pri tem pa ne štejem zraven tistih, ki so se pripeljali do pike z zavoro, pa zapikali letalo v tla, ampak bolj tiste, ki so na cilju letalo prevračali kot za stavo. Zanimivo, pa da se pri vsem tem ni nobeno letalo kaj prida poškodovalo. ŠE bolj sem bil presenečen na enim letalom, ki ga je pilot dobrih 15 metrov nad tlemi spravil v kovit in je šlo letalo direktiva v tla, pa je ostalo celo. Malo sme videl, da je nekaj polival krila z nekakšnim lepilom.

Očaran sem pa bil nad letali 7 celic, ko je prišel čas za pristanek. Kar naenkrat je začelo žvižgati okoli nas, delali so lupinge, padali v nadzorovan kovit, delali valjčke, vozili na hrbtu itd, in to pri visokih hitrostih. Takrat so pa res uživali. In imaš poplačan ves trud, ko si se matral letalo obdržati gor 10 minut, kar pa njim sploh ni bilo videt, da je problem.

V glavnem, komaj čakam EURO CAP, ker sem videl, da bomo res uživali. Čez zimo pa je nujno potrebno naredit en dober model in komaj čakam pomlad, da vidimo po zraku letet nove lepotce:)))

Pošteno naj vam bo žal tistim, ki niste šli zraven:))))Če zaradi drugega ne, ža vsaj zaradi humorja enega od šoferjev:)

Ja pa da ne pozabim. Največja zahvala pa gre tehnični podpori Mihu:) Toliko kapljaic kot nam je stočil in toliko elektronov kot nam je pretočil nam je tudi pomagalo do vseh uspehov:)Zato hvala:)

lp
matjaz
-------------------------------------------------------
Uspeh je za drzne....
Uporabniški avatar
luigidon
Forumski veteran

Kraj: Domžale - Vir

OdgovorNapisal/-a SPACEMAN » 26.09.2004, 20:25

Hja McGayver veš, modele na nos v piko je prvi pri nas zabijal Ložar (MKK), bilo pa je to v kategoriji F3J že kar nekaj let nazaj, cca 10let(mislim, da je takrat zmagal Kolar S. iz Kranja, če se ne motim).
Je pa res, da tebe takrat ni blo na sceni, da bi to videl.
Lp
Uporabniški avatar
SPACEMAN
Član

Kraj: Kamnik

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 26.09.2004, 20:33

SPACEMAN napisal/-a:Hja McGayver veš, modele na nos v piko je prvi pri nas zabijal Ložar (MKK), bilo pa je to v kategoriji F3J že kar nekaj let nazaj, cca 10let(mislim, da je takrat zmagal Kolar S. iz Kranja, če se ne motim).
Je pa res, da tebe takrat ni blo na sceni, da bi to videl.

SPACEMAN hvale za poduk :lol:
Kaj in kako je pri F3J mi je poznano jast sem govoril o F5J kjer je velik problem pikanja propeler, reduktor in motor ki jih nujno rabiš za naslednji turnus

lp
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a luigidon » 26.09.2004, 20:36

Ja toliko je bilo stvari, da hitro uidejo....

Na temi pa mi je bilo najbolj to všeč, da so stvari laufale. Imeli so zelo dobro pogruntano stvar. Na CDju so imeli posnet glas, ki je naznanil pripravljanje naslednje skupine, štart, odklop motorja, konec turnusa itd...Skratka oni so vrteli ta CD in stvar je laufala brez prekinitev. Meni se ni zgodilo, da bi kakšen sodnik manjkal, ivdel pa sem, da jeo bčasno kakšen manjkal. Ampak za to ni nihče ustavljal časa, nikogar se ni čakalo. Vsak sodnik je do začetka, torej do štarta prišel na svoje mesto, čeprav, ga je bilo treba mal iskat. Če kakšnega tekmovalca ni bilo se je enostavno šlo naprej. Ni se čakalo nikogar. Pre štartom se je tudi preverilo delovanje in sicer tako, da je glavni sodnik poklical vsakega tekmovalca in ta je dvignil roko, če je bilo vse ok.

V glavnem v smer c CDjem, bi šli lahko tudi mi...Ker je to zelo dobra ideja. Imeli so tudi ozvočenje, zelo dobro postavljeno. In sicer dva zvočnika. Eden sredi med pikami, drugi pa pri šotoru. Tako ni bilo mogoče, da si preslišal kakšno reč. Za pomembne glasove se je oglasil en moški dovolj globok in prepoznaven glas, tako, da si točno vedel kaj in kako se dogaja, kljub temu, da si klepetal, delal kaj drugega itd...Edini problem je bila fizična zakonitost in sicer, da si iz enega zvočnika slišal prej, iz enega pa pozneje. Ampak na tekmovališlu mislim, da se je slišalo samo iz tistige, ki je bil psotavljen tam vmes.

Malce časa smo tudi potrebovali, da smo se navadili na nekatera opozorila. Jaz sme imel problem na začetku s štatrom, ker je rekel, da je 10 sekund, potem je rekel, štar in potem je sledil pisk. Nekateri so ko je rekel štart že vrgli, nekateri ko je bil pisk. Potem pa še ena čisto njihova tehnična. Imeli so posnet odklop motorja za f5j 7 celic pri 40 sekundah, potem naprej na eni minuti so pa imeli posnet za 400 kategorijo. In tako smo na začetku, ko smo prvič slišali, da je treba ugasnit motorje, nekateri odklopili. Ker pa sodnik ponavadi ni znal drugače kot maždarsko, si slial, da nekateri še laufajo in si ga prižgal nazaj. Potem pa slišiš na svoji komandi, ki ti odšteva do ene minute. To je bilo kar moteče, ampak smo se navadli.

Pa še ena pohvala gre. In sicer Ivici, najprej, da je po vsej svoji smoli, ki jo je imel zbral pogum in voljo, da je sprobal Chinksovega Telstarja in potem dokazal, da zna leteti tudi s Telstarjem, ter predvsem da Ivica zna leteti:) Termiko je lovil, kjer nikomur nebi na pamet prišlo, da bi jo, veter je lovil, kjer bi že vsi obupali in avion je pripeljal iz oddaljenosti več kot 200 metrov, ko je bil že čisto na tleh, mu ga je uspelo pripeljat na piko. To lahko uspe samo mojstrom:) In čeprav je bil brez enega leta praktično, je dosegel takšen rezultat kot jaz, tako, da zame je bil Ivica veliko pred mano:)

lp
matjaz
-------------------------------------------------------
Uspeh je za drzne....
Uporabniški avatar
luigidon
Forumski veteran

Kraj: Domžale - Vir

OdgovorNapisal/-a mihah » 26.09.2004, 20:37

Hvala za pohvale ;)

Po napoljenjem akuju ugotavljam:

Skupaj z MAtjaževim 40 Ah v navezavi paralela, bi uspelo futrat 25 člansko ekipo za F5J 400, če bi leteli 6 turnusov na dan.
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Prireditve..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov