F5J Euro-slike

Tekmovanja, srečanja, ...

Moderator: blisk

OdgovorNapisal/-a Chinks » 27.09.2004, 20:17

Ivica, mislim, da bi to naredil vsak pravi prijatelj, raje bi videl,da bi bil moj testar v kosih kot pa, da ti po 500km-jih ne bi pomagal. Vseeno pa hvala za zahvalo! Me je pa v drugem turnusu fajn stisnilo, ko si z mojim telstarjom naredil izvrsten rezultat in sem ti že skoraj ponudil svojo novo "specijalko" :lol:
Spomnil sem se pa na oba šoferja, ki sta nas pripeljala domov žive, zdrave in cele!!! HVALA!!!!!!!

LP Chinks
Uporabniški avatar
Chinks
Naš človek :)

Kraj: Poljane nad Šk. Loko

Mc Gayver

OdgovorNapisal/-a CAR » 28.09.2004, 15:00

8) Prijatelj jaz vem da ti vse veš samo nisi prebral prispevek kolega LUIGIDONA ?
Je napisal da tega naziva še ni? DAJ DA SPOZNAM PREOSTALE KANDIDATE?
Uporabniški avatar
CAR
Novinec

Kraj: Tacen

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 28.09.2004, 16:16

Ej "C A R" !!!

Kar naenkrat si se pojavil na forumu in nas prepričuješ kako dolgo si že modelar in da si si rezerviral ime CAR, se mi zdi da zato ker se mi s tem (humornim) imenom včasih malo pohvalimo...na način: Ejga pi... si pa CAR k s tako staro kračo tko fajn letiš...ipd....

Kako pa naj jaz sedaj neumni in neuki modelar ki je komajda pogledal na modelarske steze, sedaj tebi kar na slepo verjamem da si CAR?

Če hočeš postati spoštovan kot se carju spodobi, povej kaj več o sebi in se pokaži med nami, pripopaj na forum kako svojo sliko, sliko kakega tvojega modela, morda slike pokalov...potem bom pa že drugače gledal nate...

Lp Mitja

P.S.: če pritisneš tipko Caps Lock, tako da ti ugasne (istoimena) lučka na tipkovnici, bomo lahko brali tvoje tekste veliko lažje....
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a Chinks » 28.09.2004, 16:41

Čuj ti pujček blentavi veš kak je! :shock: Že res da si car,ampak mislm, da ti bolj pristoji tvoj pravi nadimek ROLEY in ga bi lahko uporabljal kot nik!!!!!!! Zdaj mi pa samo še eno reči pa ti bom tak vuhece popipo, da boš kar skup pado aje jasno!!!!! :evil:

Chinks
Ne verjemi vsem kar piše!!!
Chinks
Uporabniški avatar
Chinks

Kraj: Poljane nad Šk. Loko

ROLI DE CAR

OdgovorNapisal/-a CAR » 28.09.2004, 17:26

No vidim da mi je uspela provokacija o vašem razmišljanju nazivov
vsakega prpopate tam kamor bi naj po vašem vsak sodil.(sodite po sebi)
NO JA MOTITE SE-( JE ČLOVEŠKO) no da podam zaključek
pravi carji modelarji sploh niso na forumu da se ve car je lahko samo starosta ki ima staž, nekaj generacij učencev, in doprinos v zgodovino modelarstva ki se bo nekoč napisal v to kategorijo zaenkrat ne sodijo baukastnarji in ostali širokoustneži iz raznih forumov.
DA NE BO POMOTE USPEHI IN ZNANJE NE PRIDEJO SAMI OD SEBE
NEKATERIM PAČ NI POTREBNO DOKAZOVATI, RAZLAGATI,DEFINIRATI
ALI KAKO DRUGAČE PREZENTIRATI KAJ SI
Sem človek ki vas opazuje da kdo od vas slučajno ne popači zgodovino
modelarstva ne si misliti da ne obstaja ali da je ni bilo za ilustracijo bila so tekmovanja na gorenjskem na katerem se je model jadrilice vodil iz avtomobila od Dražgoškega spomenika do doline,bile so tradicionalne tekme padin na Ribniški Koči,bila so tekmovanja mednarodna na primer Lenart V Slovenskih Goricah (HIPODROM) dva dni preko 35 tekmovalcev
pa tekmovanja v VRSARJU NA KATERE SMO NAJRAJE HODILI pri tem se spomnim na POKOJNEGA CARJA OTOKARJA ko smo ga srali tri dni skupaj
in tekmovali proti SVETOVNEMU PRVAKU F3B Nemcu DEKERJU garnituri Avstrijcev in Italjanov ZAMEJCEV IZ TRSTA SLAVA JIM!
DAJTE ŽE MALO ZAČETI MIGATI STE NA DOBRI POTI!!!
Uporabniški avatar
CAR
Novinec

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 28.09.2004, 18:02

CAR! Vi ste bili VI, MI smo pa sedaj MI, pa če nebi bilo Interneta sploh drug za drugega nebi vedeli!

Sicer sem pa jaz svoj prvi motorček z notranjim zgorevanjem na modelu letala na U control prižgal že leta 1974, če pomislim...tudi 30 let je tega.

Tako da tudi ti ne smeš kar tako nakladati...tudi za nami je dolga zgodovina. Samo včasih je bilo težko napraskati denarja za RC opremo, zato se nikoli nisva videla na tekmah. Jaz sem namreč imel model pripet na dve vrvici. A to ne pomeni da sem zato slab modelar.
Očitno so bili tvoji dovolj premožni da si prišel na tekmovanja.
Ravno zaradi denarne stiske sem se moral veliko naučiti izdelati sam. Zato mi je največji izziv skonstruirati, izdelati in leteti z modelom po lastni zamisli. Če pogledaš modele F5J ni noben "baukasten"...v vsakega je vloženo veliko truda in znanja posameznih modelarjev. In vsi svoje znanje delimo med seboj. Za razliko od tebe (ki si tak CAR) ki nam deliš samo neke blodnje namesto konkretnih napotkov.

Toliko sem imel za izkašljati, ker me razkuri, če me nekdo ki me ne pozna začne nekaj učiti, pa ga skozi nejgovo "predavanje" ne prepoznam kot učitelja...

LP Mitja

P.S.: še vedno pa ne vem kam bi te "prpopal" :-)
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a Vombat » 28.09.2004, 19:49

CAR Z TAKO PISAVO JE TEŽKO BRATI ZATO PROSIM PIŠI Z malo tiskano besedo. Je veliko bolj prijetno.
Uporabniški avatar
Vombat

Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a sharkpade » 28.09.2004, 20:20

se podpisujem!!!

lp

miha
Sharkpade
Uporabniški avatar
sharkpade

Kraj: Idrija

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 28.09.2004, 20:42

Živjo CAR!!

Če bi nam takoj povedal kdo si, se nebi tako hudo spravil nate! Si pač stopil na moj žulj...

Drugače pa sedaj vem kdo si, skupaj smo s činksom v Zagorju pri šanku pili pivo!!! Saj se boš spomnu! Jaz sem častu!

Ampak tisto termiko tam zunaj sem pa jaz našel...ti si rekel da je malenkost bolj ven, ampak bila je pa en čink bliže in bolj levo! Hahahahahaha!!!

No, dej potegn ven iz praha svoje mašine, pa malo rasturaj!!! Morda te pa potem res iz srca pokličem "CAR", ampak najpren moram videti kak strup se skriva v tebi!

Pa brez zamere! Mitja
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a junior » 28.09.2004, 21:04

Kaj ko bi kdo raje prilepil še kako sliko(glej naslov teme), ne da se samo podjebavate :!:

npr.:
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Primož Peternel: Moje poste jemlji ''z rezervo''!
Uporabniški avatar
junior

Kraj: Škofja Loka

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 28.09.2004, 21:55

A ima kdorkoli mogoče sliko tiste slovaške škode letnik bc
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a ZupJo » 28.09.2004, 22:04

Hojla!

Kaže, da vam je Madžarska dala korajže in ste se začeli predstavljati s svojo pravo sliko oz. spremenjenim avatarjem. Pohvaljeni!! A je bil to morda kak dogovor ali v čem je štos? Prav paše, ko se na forumu pojavljajo "nove" face.

L.p.

ZupJo
Uporabniški avatar
ZupJo
Član

Kraj: Domžale

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 28.09.2004, 22:07

Meni se dopade, ker si sedaj lahko vse dobesedno "u fris" povemo!
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a mihah » 28.09.2004, 22:21

Se opravičujem, da nimam nič več slik, le video, ki pa ga bom jutri oddal na pošto in bo šel potem čez cenzuro, potem pa baje na net 8)

Offtopic:

Glede uporabe svojih podob pod uporabniškimi imeni je pa tako, naj bo bolj transparentno!

Po forumih je vedno tako, da uporabniki, ki dajo za svoj avatar svojo pravo podobo, nimajo za ničemer skrivati. Stojijo za tem kar napišejo, v prenesenem in dobesednem pomenu. :)
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Kraj: Mengeš

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 28.09.2004, 22:22

ZupJo napisal/-a:Hojla!

Kaže, da vam je Madžarska dala korajže in ste se začeli predstavljati s svojo pravo sliko oz. spremenjenim avatarjem. Pohvaljeni!! A je bil to morda kak dogovor ali v čem je štos? Prav paše, ko se na forumu pojavljajo "nove" face.

L.p.

ZupJo

Men so dal mojo sliko in rekli "to si dej v avatar mi te tacga poznamo" pa je nov avatar
portret je pa nastal v tujini na dirki :D
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a luigidon » 28.09.2004, 22:44

No, takole, da boste še meni lahko v fris povedali:)))))Tukaj je moja slikca v avatarju....Za nekaj časa bo dobra:)))))

lp
matjaz
-------------------------------------------------------
Uspeh je za drzne....
Uporabniški avatar
luigidon
Forumski veteran

Kraj: Domžale - Vir

OdgovorNapisal/-a frcac » 28.09.2004, 23:24

McGyver:
A ima kdorkoli mogoče sliko tiste slovaške škode letnik bc

A slučajno ta avto iščeš?

Slika

(mal heca :D )

Lp, Sašo
Uporabniški avatar
frcac

Kraj: Godovič

OdgovorNapisal/-a mihah » 28.09.2004, 23:30

Ta bo češka! Slovaško iščemo! :wink:
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Kraj: Mengeš

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 29.09.2004, 08:05

Če bi na tele spojlerje pogledal aerodinamično, bi lahko zaključil:

prvi spoiler (tista mala klančina na strehi tik za vetrobranom) omili oster prehod med prednjo šipo in steklom, zato da se zračni tok ne odtrga takoj na prelomnici..torej s tem zmanjšamo zračni upor. Ker pa klančina pretok zraka dvigne nad streho avta, se zrak ne drgne ob streho, zato ima streha manj upora trenja. Če dobro pogledate zadnji spoiler na strehi ima rahlo pozitiven vpadni kot, kar da misliti da je domiselni konstruktor želel svež zrak iznad strehe rahlo preusmeriti navzdol na čisto tazadnji spoiler in mu ustvaril en pred-downwash. S tem mu je povečal realni vpadni kot glede na sveže prihajajoči zrak, in s tem povečal potisno silo navzdol (na zadnjo premo) seveda pa veselje tega frišnega zraka traja malo časa, saj ga takoj ko se prebije mimo spoilerja, že zadanejo izpušni plini iz štirih navzgor usmerjenih izpušnih cevi. To pa z namenom mešanja toplih plinov z zvrtinčenim zrakom, da se plini ohladijo in ima avto manjšo vročo sled (zaradi toplotno usmerjenih izstrelkov zrak-zemlja).
Vprašali se boste zakaj so aeroprofili obeh spoilerjev navadna plošča?! Zato ker pri aerodinamiki izredno malih hitrosti aeroprofil ne igra prav posebne vloge, pa še izdelava je bolj enostavna.

Res izvirno in do potankosti obdelan avto! :)
:) :) :)

Kakšen je šele tisti, ki ga iščete...ta menda ni bil tisti tapravi?!

Mitja
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

REPLIKA ULTRALAJTU

OdgovorNapisal/-a CAR » 29.09.2004, 12:15

Prijatelj si ko iz vica ko je policaj zaustavo dolenjčka seveda pijanega in mu reče:ZDEJ BOMO PA PIHALI dolenjček:A rejs? No prau pa pokažte kej vas bali? Si vredi dec samo ti mene žal ne poznaš jaz sem te takoj spoznal po modelu zato se ne sekiraj samo ne vem zakaj imaš žulje mi ni jasno osebno jih nisem imel nikoli to kar imam mi ne more nihče vzeti
začel sem z 13 leti v aeroklubu v Mariboru da veš U kontrolce sem malo povohal F1A SEM TEKMOVAL ŠE PROTI LESKOVŠKU DA VEŠ za komande se ne sekiraj ker sem bil z 15 leti že vajenc pri znanem montažnem podjetju,ja včasih ni bilo problema z denarjem tko kot sedaj se zahvaljujem za sinovo spozorstvo bomo vrnili v drugi obliki hvala tudi
elektro carju da se ve!
Uporabniški avatar
CAR
Novinec

Prejšnja

Vrni se na Prireditve..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov