SKY PIKNIK V LAŠKEM

Tekmovanja, srečanja, ...

Moderator: blisk

SKY PIKNIK V LAŠKEM

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 02.10.2004, 09:23

Danes se bo ob 9:00 pričel v Laškem (sedaj pa že tradicionalni) SKY piknik.

To je srečanje jadralnih (in motornih) padalcev, na neuradni veselici in letenju. Pridružijo se jim še zmajarji.
Leti se z bližnjega hriba Malič, pristaja pa se v mestu na travniku med obema bencinskima črpalkama. Pri Zdravilišču, je dovolj prostora za parkiranje avtomobilov.

Nastopil bo tudi Tomaš Lednik, testni pilot firme SKY paragliders, s svojim akro programom na jadralnem padalu Atis Acro, prikazal pa bo še skoke s padalom tipa BaseJump našega izdelovalca padal Staneta Krajnca iz Škofje Loke, ter prostemu padu s Flight Suitom....

To ni uradno povabilo za na piknik, sem pa objavil zato, ker vem da se bo dogajalo in je vedno zanimivo za pogledati...

LP Mitja
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 02.10.2004, 19:33

Piknik je uspel.
Tomaž Lednik je prikazal svoj Akro Show, najprej z jadralnim padalom Atis Acro, potem pa še poletel z letalno obleko in za sabo vlekel dimno črto. Zelo impresivno! Ne da se opisati z besedami...treba je videti v živo! Kot Supermen, a ne na filmu!

Sicer pa, kaj razlagam, evo nekaj slik, ki prikazujejo prireditev iz enega od zornih kotov.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 02.10.2004, 19:34

še...
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 02.10.2004, 19:36

pa še....
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 02.10.2004, 19:38

Tomaž Lednik, SKY PARAGLIDERS
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 02.10.2004, 19:40

LEDNIK.....

pa moj F5J paličnjak seveda ni mogel manjkati....
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 02.10.2004, 20:16

Še ena razlaga:

Pred mnogimi leti je moj prijatelj Malovrh Marko iz Velenja začel šivati jadralna padala. Povpraševanje po njegovih padalih se je tako povečalo, da je ustanovil podjetje za izdelavo padal SKY Servis. Zaradi širjenja proizvodnih zmogljivosti se je dvakrat preselil v večje delavnice.
Kasneje je podjetje preselil na Češko, kjer je nastalo podjetje SKY Paragliders.

Na našo veliko žalost, se je Marko na prvenstvu v Franciji tragično ponesrečil. Vsi ki smo ga poznali ga še vedno zelo pogrešamo!

Njegovo tradicijo pelje sedaj naprej SKY paragliders in društvo jadralnih padalcev iz Celja, ki organizira prijateljsko druženje in letenje v Laškem, ki ga imenujejo SKY Piknik.

Veseli me, da sem bil danes tam, saj sem našel nekaj starih prijateljev s katerimi sem včasih veliko letel, pa smo se spet videli in malo pogreli stare čase...

Mitja
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a Robi » 03.10.2004, 10:33

Z Markom sva se poznala. Zelo dober človek je bil. Škoda, da se mu ni izšlo.
Ali lahko kaj več poveš o letalni obleki?

LP, Robi
Uporabniški avatar
Robi
Forumski veteran

Kraj: Idrija

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 03.10.2004, 20:24

Ali lahko kaj več poveš o letalni obleki?

LP, Robi

Skočiš z motornega zmaja v prosti pad čim bolj navpično navzdol. Ko nabereš dovolj veliko hitrost, razširiš roke in noge. Ker ima obleka med nogami in rokami ter telesom eno membrano - opno- krila ali kakorkoli bi temu rekli, nastane vzgon, ki ti pomaga, da v prostem padu ne padaš več navpično navzdol, marveč se "zapelješ" naprej. Finesa je sicer obupno slaba, vendar se z dovolj velike višine dobesedno preleti precejšnja razdalja. No ko se mati zemlja preveč približa, pa je seveda treba odpreti padalo. V tem primeru je to pravokotno padalo za Base Jump.

Toliko Robi, kaj več pa ko se vidiva na kaki tekmi ali pikniku..

LP Mitja
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

Vrni se na Prireditve..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost