Napisal/-a Big A » 13.10.2004, 21:37
FX-18 ali MC-12?
Za vprasati se je, kje so prednosti ali slabosti.
Kvaliteta, servis? Priblizno isto. Futaba in Graupner sta pojem v modelarstvu.
Oblika? Fx-18 ima lepsi dizajn od MC-12.
Domet? Graupnerce so mocnejse od Futabe. Moc je itak zakonsko omejena na 100 mW, ampak Graupnerce imajo daljso anteno.
Spomin? Imel sem MC-14, ki je imela samo dva spomina brez moznosti dograditve. Je MC-12 kaj boljsa? Za FX-18 z gotovostjo trdim, da ima vsaj 6 spominov s ceneno moznostjo nadgradnje na nekaj deset.
Preprostost uporabe?
Nekateri trdijo da je meni na gumbu pri FX-18 (in drugih novejsih postajah) prijaznejse za uporabo kot tipke pri MC (in drugih starejsih). Meni se zdi, da je oboje enostavno ko se navadis.
Bogastvo funkcij?
Obe jih imata toliko, da jih zlepa ne zmanjka. Ce pa jih vseeno zmanjka, pa ene ne mores nadomestiti z drugo. Treba je iti na visji cenovni razred - na primer na Futabo FC-28 ali Graupnerco MC-24. Proizvajalci pac poskrbijo, da imajo postaje visjega cenovnega razreda nekaj vec bonbonckov kot one, cenovno ugodnejse.
Poraba elektrike? Glede na velikost LCD-ja in izhodno moc ne more biti velike razlike.
Teza? Fx-18 je lazja in manjsa, zanjo pa se dobi tudi zelo ceden pult.
Ni brez pomena, katere postaje uporabljajo kolegi na domaci pisti, saj ti lahko pomagajo pri nastavitvah.
Osebno bi imel raje FX-18, ampak tudi MC-12 je gotovo dobra izbira.
A