elektro reaktivec

Vprašanja in odgovori za začetnike ......

Moderator: blisk

OdgovorNapisal/-a grega » 10.10.2004, 20:21

Kiwi:

Ne se pustit motit. Samo GASA!
Upam da boš ga kaj pokazal - v zraku seveda!

Kako misliš pritrditi motor? Direktno na depron ... ? Vezice ... ?
Lp, Grega
Uporabniški avatar
grega
Naš človek :)

Kraj: Ptuj - okolica

OdgovorNapisal/-a matjaz_c » 10.10.2004, 21:32

Vse je res,požiram lastne besede :!: Vendar predvsem zato, ker sem dobil PM v katerem me je začetik spraševal o smoternosti izdelave tega modela in sem se malo zamislil. Ne bi namreč rad, da me nekdo čez čas (kot sedaj ultralajt) obsuje s smeški in podobnim, in mi očita da zavajam o kvaliteti in sposobnosti modela!

Napisal sem POSLEDNJE mnenje, moje prejšnje mnenje je bilo izpred 2 mesecev, točno (1.8.).V tem času pa sem dodobra spoznal kako model leti, njegove sposobnosti, itd. Ker sem spremenil mnenje pa me popluvajte,priznati da se motiš, res ni najbolje za lasten ugledna.Edina resnica je, da na začetku nisem uskladil pričakovanj in rezultatov oz. bil sem preveč navdušen nad prvimi leti, ki so model pokazali v kar dobri luči

Je kar nekaj teh modelov po sloveniji tako, da bi lahko že marsi kdo napisal svoje mnenje o tem modelu,vendar je vsak raje tiho, sej dobro ve da se bo našel kdo ki ga bo skritizeral. Nas je pa kar nekaj iz tega foruma videlo ta model na mitingu v lescah tako da bi lahko kdo potegnil črto čez ta model.

Ne želim nikogar odvrniti od tega modela, naj ga naredi in vidi kaj je dobil. Nekarerim bo najbrž zelo všeč, drugi pa imamo nekoliko drugačen ukus.
lp Matjaž
matjaz_c

OdgovorNapisal/-a grega » 11.10.2004, 06:30

Kakšne hitrosti se pa kaj dosegajo s takšnimi avioni?
Lp, Grega
Uporabniški avatar
grega

OdgovorNapisal/-a Tomson » 15.10.2004, 13:57

>Še moje posledne mnenje o rafalu:
>model katerega danes narediš jutri letiš pojutrišnem pa že razbiješ
>Sicer pa je model povsem neresen saj nima nobenega profila, da leti, >potrebuje skoraj povn gas... da krhkosti niti ne omenjam
>Da ne bom samo kritiziral, moram reči da z odzivnostjo in stabilnim, ter >hitrim letom res navduši
>
>Končni zaključek:stran vržen čas materjal in denar, bi bilo bolje narediti >kako leteče krilo
>_________________
>lp Matjaž

To o razbijanju je kar res, vendar za tako malo vloženega dela in materiala dobiš nadvse zabaven model. Moj leti na 3S Kokame 1500 HD in CD-rom motor naravnost zabavno, prevlečen tudi pod kotom 60 stopinj, naredi ploščati vrij tudi do tal (če to publika zahteva), pristanek v roko, če je treba pa tudi tako hitro, da krmila zaradi prevelikih sil in mehkih bovdnov komaj še primejo. Z njim sem letel na mitingu v Litiji.

Bistvo tega modela je, da ga narediš čim lažjega. Tudi razbijes ga tako tezje. Moj je bil do sedaj krscen vsaj 15 x, vedno izkljucno zaradi objestnosti pilota in ne zaradi letalnih lastnosti modela, prav tolikokrat popravljen se vedno zelo lepo leti.

Se nekaj na temo prejsnih postov:

Nobene karbonske ojacitve v krilih ne pomagajo ko taksen model pogleda v krtovo dnevno sobo, ker poci vse, samo ojacitve-letvice ostanejo. Za kakrsnokoli letenje s tem modelom popolnoma zadoscajo okrogle 3 mm bukove letvice na mestih kjer so vrisane v nacrtu.

Priporocam gradnjo!

LP, Tom
Najboljsi letalci smo ... Vinske musice. Jasno !? Vec kot je alkohola v masini, bolj vlece, he he.
Tomson
Novinec

Kraj: Bela krajina

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 15.10.2004, 14:06

Nobene karbonske ojacitve v krilih ne pomagajo ko taksen model pogleda v krtovo dnevno sobo

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
To je pa ena boljsih izjav tega leta....
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a kiwi » 16.10.2004, 11:09

No moj je sedaj koncan. Cakam samo se lepo vreme, da ga stestiram. Samo bolj gledam v luft slabse volje sem. :evil:
Lp Bostjan
samo da leti !!!
Uporabniški avatar
kiwi

OdgovorNapisal/-a kiwi » 22.10.2004, 13:50

Hi!

Ker je ta tema dejansko malo sirse zastavljena in ne za moj model, sem se odlocil, da bom nadaljeval v novi temi, kjer bom opisal tudi prve lete in nadaljne nastavitve ter predelave modela in opreme.

http://mdm.zrcalo.si/forum/viewtopic.php?t=4982

Lp Bostjan
samo da leti !!!
Uporabniški avatar
kiwi

Prejšnja

Vrni se na Pomoč začetnikom..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost