Jadralni modeli vseh velikosti in oblik

Vse o modelih letal : nastavitve, barvanje, izkušnje, izboljšave, pomoč ...

Moderator: blisk

OdgovorNapisal/-a Intruder » 19.10.2004, 20:48

Em, Sašo...model sem kupil od nekoga. Žal je bil zelo nelepo narejen...navzven ni kazal slabosti, noter je pa "spocan"...mizica je zalita z mikrobalonsi in tkanino...skratka...ni preveč lep za pogledati! :S
Če so pa pogoji, pa leti fenomanalno....na pogled je model zelo lep...meni sen jabol dopade bunkast trup in pa tisti wingleti! Ah, kaj bluzim...celoten je čista šminka!

Lep pozdrav!

Jan
Slope soaring is the way of life! (J.P.)
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 21.10.2004, 09:54

Pozabil sicer še brez črexesja (pa ne za dolgo)

TWIX
raspetina
250cm

površina
43 dm˛

HQW2,5/9

vzletna teža
1750g

smer višina nagib flapi
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Intruder » 21.10.2004, 09:57

Mc Gayver

Povej man malo več o tem modelu! Kaj je to? F3F model? Sodeč po razponu bi lahko bil. Tudi profil ima čisti padinski! Res lep model. Ima kaj veze z SpiderX modelom, ki ga prodaja Mibo? Koliko je kaj cena tega modela? Je cel model GFK ali je krilo v stiro abahi(balza) verziji? Rs lep model! Kakšne so kaj njegove lastnosi in, ali potrebuje dosti vzgonskega vetra, da ga drži v zraku!?

Lep pozdrav!

Jan

P.S.

Koliko je kaj cena modela in kje se ga da dobiti! Tudi sam se zanimam za nekaj takega!
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 21.10.2004, 10:09

krilo stiro abahi
proizvajalec Mibomodeli
prodajalec Mibomodeli
nekaj piše na
http://mdm.zrcalo.si/forum/viewtopic.php?p=22032#22032

http://mdm.zrcalo.si/forum/viewtopic.php?p=26893#26893

Ker mi je bil že Yungmaster kot predhodnik precej všeč sem prepričan da me ta ne bo razočaral
Več o letenju pa drugič

lp
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a Intruder » 21.10.2004, 13:51

Hvala za odgovor Mc Gayver... Res zanimi model, ampak cena je prav tako zanimiva!

Jan
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a Intruder » 21.10.2004, 13:55

Mogoče je malo off topic, pa vendar me nekaj zanima.

Nekaj časa nazaj, sem imel Model FlyQ - elektro verzija. Model je bil res odličen, še posebaj za pobočja! S tem modelom sem preletel verjetno res največ kilometrov.

Sedaj se odločam, da bi kupil isti model, vendar jadralno verzijo. Uporabljal bi ga za pobočje in pa, glede na to, da so krila zelo trdno izdelana, pračkanje na gumico. Imam pa eno vprašanje. Že v mojem sem opazil, da ima model relativno kratek klun, in dolgi rep. Bojim se, da mi bo težišče hodilo navzkriž (preveč odzadaj), ni mi pa do tega, da bi model dodatno obteževal, ker je model res izjemen jadralec, če je le lahki!

Ima mogoče kdo kaj izkušenj z tem modelom, ali pa pozna koga, ki ga ima! Res bi mi prav prišel kakšen odgovr v tej smeri!

Najlepša hvala!

Jan
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a Damac » 21.10.2004, 14:52

Hi,

na rcgroups bos nasel dosti o tem modelu pod "Omega 1.8" v nemskem forumu http://www.rclineforum.de/ pa pod "highlight" oz. "megalight" :)

Sodec po slikah in podatkih je enak model...

LP
Damjan
Uporabniški avatar
Damac
Član

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 21.10.2004, 15:16

Intruder, a uni ki so ga naredili ne vedo nič povedati o tem? Si jih kaj povprašal? Jaz mislim da najvec o modelu ve tisti ki ga je sprojektiral in naredil...

Mitja
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a Intruder » 21.10.2004, 15:27

Zdravo Ultralajt!

Edini podatek ki ga imam je to, da ta model delajo baje Bulgari. Sam sem že nekaj iskal za tem modelom, tudi pod imenom Omega 1.8 pa sem marsikaj prebral, nisem pa našel ne linka do strani proizvajalca niti nisem izvedel, če je imel kdo probleme z težiščem. Vsi amiji letijo le Elektro verzijo, ki mi je pa itak poznana! Nevem no... Ali sem res popolna zguba za iskanje po internetu, ali pa je bilo teh modelov premalo kupljenih!

Lep pozdrav!

P.S.

Damav, hvala za info...nekaj je bilo vseeno koristnega!
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a Damac » 21.10.2004, 15:33

A ne proizvaja te modele Franken Modellbau?

http://www.frankenmodellbau.de/start.htm

LP
Damjan
Uporabniški avatar
Damac
Član

OdgovorNapisal/-a Damac » 21.10.2004, 15:36

Se en link do podobnih modelov:

http://www.ostflieger.de/

LP
Damjan
Uporabniški avatar
Damac
Član

OdgovorNapisal/-a Intruder » 22.10.2004, 14:36

Ok....dovol je bilo ogrevanja...sedaj pa pridejo na vrsto tiste - taprave! tiste, ki jih v Sloveniji sploh ne bi mogli kar tako spuščati! Toko to izgleda, ko se big boysi spravijo leteti na Cap Blanc Nez !!!

Link:

http://users.pandora.be/laurent.dejonghe/ASH25_1.html

Gre za 13.2m ASW22. Kaj naj rečem..... Take velikosti so že pravi, tip pa fura tole stvarco, ki je v merilu 1/2 Hmmmm.... Ne gre mi čisto v glavo...potem takem mora imeti pravi razpon 26.4m? To pa je makina! Sem vedno mislil, da je ASH25 največja stvarca!

Privoščite si!
Aja...pa še to...da vam da malo misliti:

Tip leti in izdeluje vse to BREZ ENE ROKE! No comment!
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a Intruder » 22.10.2004, 14:43

Pa še to....

Samo naj mi rečejo, da so Torey Pines boljša padina!? Jaz bi dosti raje šel sem! Tista padina deluje preveč depresivna! :?

Lep pozdrav!

Jan
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a Robi » 22.10.2004, 19:10

Jan, še enkrat mi daj kakšne take slike in linke na konferenco, pa boš imal hude težave z mano :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

LP, Robi
Uporabniški avatar
Robi
Forumski veteran

Kraj: Idrija

OdgovorNapisal/-a mihah » 22.10.2004, 19:20

Robi napisal/-a:Jan, še enkrat mi daj kakšne take slike in linke na konferenco, pa boš imal hude težave z mano :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

LP, Robi

bi moralo pisati

LP, modelarsko deformiran in odvisen Robi

;)

________
Takale zadevšna kot je zgoraj, hja, to pa je nekaj posebnega in edinstvenega.
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Kraj: Mengeš

OdgovorNapisal/-a Intruder » 22.10.2004, 21:23

Robi napisal/-a:Jan, še enkrat mi daj kakšne take slike in linke na konferenco, pa boš imal hude težave z mano :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

LP, Robi

Tudi jaz sem rekel, da bi te strani mogle biti prepovedane! To je mučenje Slovenčkov :D No v glavnem...če bi ibli padinapši vsaj malo tako resni kot so bili dečki z organizacijo za F5J bi lahko šli! Pot te stane cca 30.000 - 40.000 SIT, pa še to podelimo z 5 - 10 ljudi, pa res več ni tako drago, ali? Pol oa še kaj polek, pa spimo v najbližjem hotelu, kar se da! Jaz osebno bi šel, in mi je vsekakor eden od življenskih ciljev. Ne bom rekel, da "ko bom veliki" ker že 2 leti ne rastem...torej...it Has to be NOW! The sooner, the better! Zdaj ko smo mladi se živi! Kot sem že enkrat rekel....

Lep pozdrav!

Jan
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a Andrej Petrovčič » 22.10.2004, 21:38

slike so super, teren mi je znan in zelo dostopen (sorodstvo), kar pomeni, da ga bom v kratkem preizkusil.

Glede modelov (naslov teme), pa bi si sam želel poleg tisočih ostalih še posebej kaj takega (čeprav čaka Discus 3.4m že lep čas na polici za sestavljanje) :
Uporabniški avatar
Andrej Petrovčič
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 23.10.2004, 00:24

Jan ne vidim zakaj bi se človek odpravil na ne vem kako pot ko je pri nas dovolj lepih hribov :shock:
Vzameš kombi /bivakwagen) kamermana in 5 modelov v enem mesecu po moje ne uspeš posneti reportaž iz vseh hribov po katerih se uspešno leti :!:
Imaš pa v Avstriji blizu za mejo kar nekaj atraktivnih gorskih :lol: kotičkov kjer zna kaj skuhati :shock:

Dokler letimo na dveh treh hribih je to itak apn treba mal okol it adrenalin je vreči model v nepoznano luknjo :shock: :lol:
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a Robi » 23.10.2004, 07:24

MC GAYVER napisal/-a:adrenalin je vreči model v nepoznano luknjo :shock: :lol:

Odlična rešitev za tebe je Val di Fasa. Večkrat štartajo modele z vetrom v rit in iščejo stebre daleč zunaj. Tistim, ki ne uspe ničesar najti ostane samo pristanek kar precej 100 metrov nižje. Zgodili se je že, da je modelar v hudi paniki pristal v hrib (naklon primeren za dereze tudi če ni snega), seveda je model zaradi velikega naklona zdrsnil po pobočju in ponovno vzletel, modelarju pa se je v drugem poizkusu le posrečilo najti steber, tako da je lahko priplezal nazaj na varno višino. Adrenalina kolikor hočeš!

Sicer pa me na Janovih linkih in slikah niso toliko impresionirali kraji, kjer se leti, temveč modeli.

LP, Robi
Uporabniški avatar
Robi
Forumski veteran

Kraj: Idrija

OdgovorNapisal/-a Andrej Petrovčič » 23.10.2004, 07:40

Eno banalno vprašanje:
Koliko smiselno je vgraditi uvlačljivo kolo, če bo model po večini letel na padini (mibo Discus).

lpA.
Uporabniški avatar
Andrej Petrovčič
Forumski veteran

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Splošno..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov