Pozdravljeni,
Včeraj sem si sposodil digitalca in poslikal še mojih par modelov. Pa zraven so kratki opisi.
Cessna 177
Kit komplet AVIOMODELI.
1600mm preko kril.
Motor Magnum 10,5 ccm dvotakt.
Servo: 4 × Graupner 577.
Teža: 3200g.
To je moj prvi motorni model.
PUMA
Kit komplet od ROBBE.
1500mm preko kril.
Motor SuperTigre 6,5ccm, dvotakt.
Servo: 4 × Futaba 3003.
Teža: 2800g.
Model sem kupil rabljen z vso opremo razen sprejemnika za 25.000 SIT. Sicer je bil že razbit, vendar popravljen.
Zelo dober model za hitrosti in hitre akrobacije. Težaven za pristanke kjer ni ogromno prostora.
Sirex Wasp
Fun-fly model, narejen po načrtu.
1100mm preko kril.
Motor Magnum 7,5ccm dvotakt.
Servo: 5 × Graupner 577.
Teža: 1800g.
To je moj prvi fun-fly model, na katerem sem se tudi navdušil za 3D letenje.
Sirex Wasp 2
Fun-fly model, narejen deloma po načrtu, deloma pa po lastnih idejah.
1100mm preko kril.
Motor Magnum 8,5ccm 4t.
Servo: 2 × Graupner 577 eleroni, gigaline 13mm za plin, 2 × Graupner 5077 za višino in smer.
Teža: 1600g.
To je še izboljšana verzija fun-fly modela. Naredil sem ga zato, ker sem mislil da bo šel prvi kmalu v krtovo deželo, pa se to še na srečo ni zgodilo. Sem pa hotel narediti še lažji model od prvega in to mi je tudi uspelo. Odličen model in tudi motor.
Cessna Cardinal
Kit komplet AVIOMODELI.
2120mm preko kril.
Motor SuperTigre 15 ccm dvotakt.
Servo: Hitec 645 za smer, 2×Hitec 605 za elerone in višino, Graupner 577 za plin.
Teža: 5500g.
Ta kit komplet sem dobil za rojstni dan in sem ga moral sestaviti, četudi mi najprej ni dišal. Naredil sem ga res v "nulo" in sedaj mi ni žal. Leti pa res sanjsko. Če bi ga delal sedaj, bi vgradil 20ccm štiritaktni motor.
ULTIMATE
Kit komplet Great-planes.
1100mm preko kril.
Motor Magnum 15 ccm 4t.
Servo: 2 × Graupner 577 za plin, elerone, 2 × Graupner 5077 za višino in smer.
Teža: 3000g.
Sem kupil že rabljen model, nepoškodovan. Tudi odličen model in leti odlično.
ACRO TRAINER
ARF komplet
1500mm preko kril.
Motor Magnum 10ccm 4t.
Servo: 2 × Graupner 577 za elerone, 2 × Graupner 5077 za višino in smer, giga 13mm za plin.
Teža: 2600g.
Presenetila me je odlična kvaliteta kompleta, model tudi leti odlično. Je tudi primeren za začetnike na nizkokrilnih modelih, saj je zelo počasen in neproblematičen pri pristankih - pripoočam.
TELSTAR
Motor 400 z 1:4 getribi.
E-TEC celice 1200mAh, 3S.
Kupil sem ga za sinka, če bo pokazal voljo do letenja. Me je pa navdušil z izjemnim penjanjem in dobrim jadranjem, pa čeprav nisem jadralni navdušenec (še).
PICCOLO
Mikro heli.
Moj prvi heli. Sicer ni stabilen kot veliki, ampak ko dobiš filing, se ga da odlično letet. Najbolj me je navdušilo dejstvo, da z originalnim motorjem lahko letiš cca 30 minut, na celice E-TEC celice 1200mAh, 3S. Moči je več kot dovolj. Letim ga pa samo pozimi, ko je čas za take dvoranske aktivnosti. Video mojega letenja (po le mesecu letenja) si lahko ogledate na (20M):
http://www.dream-models.com/docs/videos ... _month.avi
Sicer pa od takrat nisem nič kaj več napredoval, saj ga poleti nisem nič letel.
Ena skupinska.
Sicer pa se z motornimi letali ukvarjam 2leti in pol. Sedaj se bolj nagibam k 3D in akrobatskemu letenju.
Sodelujem pa tudi na vsakem mitingu, če mi le čas dopušča. Namreč tekmovalno se ukvarjam tudi z RC avti, 1:8 rally, pozimi pa 1:24 in 1:18.
L.P.
Zdenko Gačar.
Its nice to be important,, but its more important to be nice...