No pa se model Sper Cup EP.
Zgodba?
V popoldanskem casu sva z mlajsim bratom skocila na en polet. Vse je potekalo super, model je kljub majhnemu plinu presenetljivo veliko dobival na visini. Vzletel se ga sam ter na visini kakih 100m kontrole predal mlajsemu bratu. On je pridobil se kakih 100 m in ko se nama je zazdelo, da pa je ze malce visoko, sem mu predlagal, da naj proba naredit(se se uciva)naredi kak luping ali sodcek ali kaj podobnega, da bo zgubl visino. To je do sedaj vedno pomagalo in letalo je vse to do tedaj zdrzalo brez kakih vecjih tezav.
No brat ga je malce zapikiral, da je EP dobil hitrost ter malce prehitro potegnil visinsko krmilo. Odlomilo je krilo in lahko sva samo nemocno opazovala, kako strmogljavlja in kako je z nekaj desetin-sekundnim zamikom naredilo POKA!!....
Rezultat je viden spodaj.
Na sreco so vsi elektronski deli ostali neposkodovani, letalo pa je bilo polepleno v enem popoldnevu!! Sicer ni vec tako kot je bilo, a leteti se bo se dalo!
ps. Zanima pa me, katera komanda je najprimernejsa, za "voznjo letala brez enega krila proti tlem" ?

Ko je letalo strmogljavljalo, sem ga probaval vsaj nekoliko upocasnit, mu povečati upor. Kajti kak m/s pocasneje v zemlo pa lahko kdaj koristi.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.