KREŠ TEAM SLOVENIJA

Vse o modelih letal z notranjim izgorevanjem ...

Moderator: blisk

OdgovorNapisal/-a MR.BINN » 11.11.2004, 14:43

Na raznih prireditvah pa rad večkrat zakinka.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
MR.BINN
Naš človek :)

OdgovorNapisal/-a MR.BINN » 11.11.2004, 14:45

Ko pa se zbudi, pa tako lepo leti, da vedno kej dobi :lol:
MR.BINN

OdgovorNapisal/-a MR.BINN » 11.11.2004, 14:50

Ajde bojsi gremo v akcijo.
A ga bomo prklical al ne.
Pa bo spet en nov na forumu.
Kdo ga pa ne bi poznal.
Da vidmo kako pa taki tapravi piloti začnejo zbijat pa učit.

Mr. BITENC publika čaka na vašo zgodbo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

No .............?????????
MR.BINN

OdgovorNapisal/-a MR.BINN » 11.11.2004, 22:47

Medtem ko mr.Bitenc premišluje njegovo zgodovino pa gre naša akcija naprej.

Pa poglejmo kdo bi še bil........hm.........hm.......... :shock:

:shock: ....... :shock: ........ :shock: ................ :twisted:

Nekoč je imel en modelar rojstni dan.................... :lol:

Pa je imel ogledan avion..............

Ker pa ni bil pocen ......je šla pa njegova BABICA u shoping :wink:

Kdo ga bi prepoznal ,no kdo je toooooooooo.....................................'''

MR.SHAR....PA..........DE

No a nam boš zaupal svojo zgodbico?????????? :shock: :lol:
MR.BINN

OdgovorNapisal/-a sharkpade » 11.11.2004, 23:20

No prvič si narobe pisal. Poglej moj nick.

Z modelarstvom sem začel v drugem razredu pri modelarskem krožku.
Do osmega razreda so bile to samo makete ladjic za na polico.

Potem pa pride obdobje moje srednje šole in takrat jaz spoznam frcaca. On mi je priporocil moj prvi model. To je bil Basic.
Z Basicom sem letel samo enkrat, ker imam letališče še kar oddaljeno od doma.
Prav kmalu, glej ga zlomka me sašo kliče sredi dopoldneva v šoli če bi kupil avijon. Trenerja. Model sem kupil in z njim ravno tako letel samo enkrat ali dvakrat.
Ta model mi je res kupila babica :wink: .
Potem pa so se začeli časi ko sem se včlanil v Kreš team slovenija.
Zato ker motorcev nisem mogel letet sem si naredil moj prvi jadralni model. To je bila Kanja elektro. Vse lepo in prav.
Za prvi polet sva se zmenila z robijem. Model sem vrgel, robi pa ga je spravil na višino in nato predal komando meni v roke. A čez par trenutkov mi jo je že pulil iz rok., uravnal model in jo spet dal meni. Moj prvi let z kanjo je trajal 3- 4 minute večinoma z vklopljenim motorjem.
Nasledni dan sem se odločil, da se bom šel učit pristajat. A me je nekako premamilo, ko sem videl kako kolega leta na griču, da bi poskusil še kaj več. Vzamem model in grem letet. Takrat sem se naučil samostojno leteti, saj sem vedel da če kaj zaje... bom ob model ki ni bil poceni.
No tako sem se naučil za silo leteti.
Moj prvi kreš je bil z bližnjim drevesom, ki je na tem griču popolnoma odveč. Zaradi moje neizkušenosti sem ocenil, da bo model preletel čez a v realnosti je bil bolj oddaljen kot je izgledalo. Ko sem opazil , da je tako je bilo že prepozno in model je bil na vrhu velikega oreha. :evil: :evil: :evil: :evil: . Nekako sva s sošolcem splezala na spodnje veje in ga nato s fižolovkami poiskušala sklatiti dol. Model se je ustavil 3 metre nad tlemi, s konektori nagiba pa je visel na veji. Nekako smo ga zbezali dol. Odnesel sem ga v delavnico in pripravil za nov polet do naslednjega tedna.
Potem se je moje razbijanje malo prenehalo in takrat sem se naučil malo bolje leteti.
Ker je imel stric zgodaj spomladi rojstni dan, sem se odločil da model vzamem s seboj. Spustil sem ga na položnem griču, a bil se mtao živčen, ker nisem bil navajen terena in tega da okrog mene skače gruča otrok, da sem model vrgel, zavil in pozabil zategniti višino. Model je z največjo hitrostjo priletel v tla in se razbil na še kar kosov.
Seveda sem ga popravil, vendar sem kaj kmalu ugotovil, da je na modelu že toliko lepila, da se sploh ne more več vzpenjati ampak se samo še plazi v višini marjetic.
V naslednjem mesecu sem zgradil novo kanjo, katera je še zdaj dokaj cela v delavnici. Z njo nisem imel kakršnih koli hudih problemov. Pred mesecem in pol pa sem kupil muho, s katero sem tudi tekmoval na moji prvi F5J tekmi.
Že pred tekmo sem jo zložil v zraku, ko sem delal luping. Takrat je v ostrem kovitu padla z višine okrog 100 do 200m direktno v tla. A takrat sem imel srečo, da se ji je na pot postavila jablana, ki je preprečila uničenje modela.
Z modela sem strgal staro folijo, katero sem prej zaradi lepote še barval(zato je bila prvič težka tono in pol) in naročil folijo, ki je trenutno na modelu.
To je zaenkrat zgodovina mojih krešev, če jih bo pa še kaj pa vam povem drugič ob kakšnem pivu.

lp

miha
Sharkpade
Uporabniški avatar
sharkpade

Kraj: Idrija

OdgovorNapisal/-a Rocky » 12.11.2004, 17:32

Malo sm na depronarje pozabu!!! :wink:
Torej... Nekega dne sem v delavnici zagledal nekaj deprona, in glej ga zlomka, takoj me je prijelo da bi naredil enega fun flyerja da bi se lahko z njim malo izzivljal okrog doma. In ze sem imel v rokah noz in lepilo in v par urah je bil mali grdavz narejen. :wink:
Potem pa vprasanje kaj naj dam noter? Pa se malo razgledam po delavnici in zagledam eno 400tko pa celice 500 mAh, pa servote tamale, in sem zmetal skupaj. Trup sem (pameten kot sem) naredil iz 2 plat deprona 5mm, BREZ ojacitev. Motor sem prilepil z selotejpom, prav tako tudi ostalo. Potem pa poklicem soseda ki tudi modelari ce gre mal posnet prvi polet. In sva sla pod naso hiso... Kaj pa se je zgodilo si pa lahko pogledate na filmu (je kratek :D :D ) sam da najdem kam ga bom dal, in na slikah...

Za film sm pa pozabu kam se ze da zastonj uploadat... Ce kdo pove link pa ga loh gor spravm d boste vidl kaksne stroje jst proizvajam... :D
Lp,
Rok
Uporabniški avatar
Rocky
Član

Kraj: Poljanska dolina

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 12.11.2004, 17:40

:D :D :D premalo selotejpa si uporabil !! :D :D :D
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 12.11.2004, 17:42

ultralajt napisal/-a::D :D :D premalo selotejpa si uporabil !! :D :D :D

:lol: :lol: selotejp dobro drži samo takrat ko ga hočemo odstranit :lol: :lol:
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a MR.BINN » 12.11.2004, 19:26

Ekola naša akcija teče dalje......... :lol:

Naš upravni odbor pa že kliče na zagovor....................?????

Naš nov kandidat pa jeeeeeeeeee....................

Po vseh tajnih glasovanjih pa je izbran gospoddddd........ :lol:

PILOT ŽIVNORC :lol:

No da vidmo, kaj bo napisal tale kandidat???????
Če bo zgodba dobra ,ni huder, da se ne bi včlanil med nas......... :wink:
MR.BINN

OdgovorNapisal/-a MR.BINN » 12.11.2004, 19:45

Bomo program mal popestrili in na avdicijo poklicali še kakšnega helijaša.

Ker je sam forum iz štajerskega konca je najbolje, da kar tam začnemo.

Bolj malo mi je poznan tisti konec ampak nekoč se je pa nekdo odločil ,da se bo malo pozabaval s temi rečmi.
Res je težko sam začet ampak, če si trmast pol gre :lol:

Kako so pa izgledali prvi začetki, pa bo kar on sam povedal........ :twisted:

Naš novi kandidat pa je g. J O C O
MR.BINN

OdgovorNapisal/-a Rocky » 13.11.2004, 10:21

:D :D :D premalo selotejpa si uporabil !! :D :D :D

Jst pa mislem d moja 400tka dela cudeze... :wink:

A lahko kdo se enkrat prosim napise naslov od tiste strani kjer loh modelarji zastonj nalagamo filme gor? Rc pics al karkoli je ze...
Lp,
Rok
Uporabniški avatar
Rocky
Član

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 13.11.2004, 11:09

A lahko kdo se enkrat prosim napise naslov od tiste strani kjer loh modelarji zastonj nalagamo filme gor? Rc pics al karkoli je ze...

Tezko je najti ponudnika teh storitev! meni je pomagal Kroko in mi podaril nekaj placa na svojem strezniku, za kar sem mu zelo hvalezen. Ampak bojim se, da sem zelo veliko prostora porabil s svojim "umotvorom"...90MB :oops:

LP Mitja
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a Parky » 13.11.2004, 11:12

Najbolje si je narediti ftpstrežnik gor si odzameš kok placa na
disku pa hitrost za uploadat(tvojega seveda)....Na kratko
vendar ni tako lahko en ti mora pokazat ko ima izkušnje.
J est si ga bom začel kmalu delat.....mal po googlu pobrskaj.
Slika
Slika
Uporabniški avatar
Parky

Kraj: Logatec

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 13.11.2004, 11:17

Parky napisal/-a:Najbolje si je narediti ftpstrežnik gor si odzameš kok placa na
disku pa hitrost za uploadat(tvojega seveda)....Na kratko
vendar ni tako lahko en ti mora pokazat ko ima izkušnje.
J est si ga bom začel kmalu delat.....mal po googlu pobrskaj.

Ko bos pogruntal kako se to naredi, bi te prosil, ce bi mi lahko na PM povedal kako se to naredi (step by step instructions...ker sem okoli tega bolj "teleban")

LP Mitja
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a luigidon » 13.11.2004, 11:57

Kakor vem je na netu cel kup programčkov, ki ti računalnik spremenijo v ftp strežnik. Vendar s temi programčki je potem vprašljiva varnost.Tako, da če nimate nič pomembnega na računalniku se splača to naredit, drugače pa raje en orenk ftp strežnik. Ftp je namreč v osnovi nevaren protokol.

aja programčke se pa da dobit na:
http://tucows.siol.net/internet.html

Drugače pa na tucows.siol.net dobit vse mogoče programčke, če boste kdaj rabili. Stvar je povsem legalna, ker če je zastonj, gadobite zastonj, če pa ne pa dobite demo verzijo, pa potme plačate pa je:)

lp
matjaz
-------------------------------------------------------
Uspeh je za drzne....
Uporabniški avatar
luigidon
Forumski veteran

Kraj: Domžale - Vir

OdgovorNapisal/-a tom » 13.11.2004, 12:19

Sama postavitev ftp stržnika je pod windows-i povsem preprosta. Kot inštaliranje office. Je pa če se ne take stvari ne spoznamo lahko ZELO NEVARNA. Saj lahko heker skozi ftp protokol ne samo vdre v vaš računalnik temveč ga lahko izrabi kot "odskočno desko" za pošiljanje virusov. In ko bodo odkrili IP iz katerega je bil virus poslan(torej vaš IP) boste bili vi v dreku in ne heker ki je v resnici krivec. Zato je potrebno ko se postavlja FTP server omejiti dostop na samo nekaj IP in podobne varnostne ukrepe. Torej če se na te stavri ne spoznaste, je bolje če jih pustite pri meru ali pa si vsaj prej kaj preberite (google je vaš prijatelj).

LP Tom

PS: Če je pa kdo zelo zagnan mu pa lahko kej pomagam sam jst delam vse skupi na linux-u.
tom
Novinec

OdgovorNapisal/-a junior » 13.11.2004, 12:57

Primož Peternel: Moje poste jemlji ''z rezervo''!
Uporabniški avatar
junior

Kraj: Škofja Loka

OdgovorNapisal/-a Rocky » 13.11.2004, 22:51

Hvala Junior za link.
Zdj ce je men to uspelo si lahko tle ogledate, da 400tka se za depronarja ni dobra :wink:
http://www.rcpics.net/img/42763

Mislem dela! :D
Lp,
Rok
Uporabniški avatar
Rocky
Član

OdgovorNapisal/-a robertjur » 14.11.2004, 02:11

OOOOHOOOOHOOO fanntje a vi tu o kreših?

zele je že 00.30 pa je mal pozn, mogoč sam čist tapru let.

Mc Gayver prav da modelarstvo pa šlamparija ne gresta skupi. Človek se moti! Zadeve so samo na nek način bolj hrupne.

Kupim jest enga rablenga robbe studenta od Frankovga mulca, pa eno staro komando pa na kurnk flaytplac.
Tam sem se muču zadevo spedenat pa je kar šlo samo, motorja nikakor upalt. Pa pristopi neznani modelar ki je očitno pripravljen pomagat in glej zlomka OS kresne.
JUHEJ! gas na pisto pa da vidmo kako se stvar vozi po tleh?
Čim dodam mal gasa se zadeva zapelje in takoj ko razvije mal hitrosti pade u zavoj.
Jest zagreto treniram, matr je zajeban si mislim, nimam namena letet. Sam avion bi rad po pisti naravnost pelu, pa ne, pa ne (moram povedat da kjub parim predelavam ni nikol uspel po tleh ujet špuro)
PAZTE!
Pol pa pride od nek en tip (Prvinšek) prime moj letalčk in pravi, dej gas, dam gas, fuuuuk pa je že letel GOR-DOL-GOOOOR-DOOOL-GOOOOR UPS ZAPLEZU PREMET ČEZ BOK PA DO ROŽIC
Po tem ko je izljubil rožice je mel OS zvito akso model pa je bil presneto cel. Tako sem tud spoznal Andreja ko sva potem rehabilitirala OS-a v njegovi ordinaciji. Postal pa je celo moj učitelj Kr uprašte ga. Uživljenju se zih ni tolkat pokrižov k takrat k je moje avione gledu.
No pubeci to je blo prvih 5sec. ampak nič bat osanejo še minute
Robert Jurjavčič 041 750 654
Uporabniški avatar
robertjur

Kraj: Ljubljana - Brod

OdgovorNapisal/-a MR.BINN » 14.11.2004, 17:42

BRAVISIMO ROBERTO!!!!!!!! :lol:

Pa imamo zopet enega novega člana.

To, da ima rad B(a,o)BE že vemoooooooo :twisted:

Zdej pa kar z zgodbo na dannnnnnn :twisted: ..................
MR.BINN

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Eksplozijski..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov