TIM

Vse o modelih letal : nastavitve, barvanje, izkušnje, izboljšave, pomoč ...

Moderator: blisk

OdgovorNapisal/-a Robi » 14.11.2004, 11:35

Na revijo TIM sem bil naročen več kot 20 let. Letos sem se odjavil. HOWG !!!

LP, Robi
Uporabniški avatar
Robi
Forumski veteran

Kraj: Idrija

OdgovorNapisal/-a luigidon » 14.11.2004, 11:39

Kot smo ugotovili spletne revije niso problem. Že sam forum je precej močan medij, ki kot smo opazili vpliva na slovensko modelastvo. Ampak problem: ne doseže nekaterih modelarjev. Mislim, da TIM doseže več ali manj vse modelarje oz. vsaj večino, medtem ko forum tega ne doseže. MEd modelarji je ogromno ljudi starejše generacije in tisti se ponavadi težko spravijo pred računalnik. Zato njih forum ne doseže sploh! Imajo pa ogromno znanja in ogromno izkušenj.

Morda bi bilo dobrodošlo, da se v sami reviji povabi ljudi k sodelovanju s članki in to tako bolj vidno. Pa zraven naj se napiše, da so članki honorirani. Morda celo koliko je honorar. Pa verjamem, da se bo nakapljalo več člankkov.

Bi pa poslala g.Čudnu tole povezavo za tale forum, še posebej za tole temo in naj se odloča glede na želje modelarjev.

Je pa nujno potrebno dodati notri več reportaž- Če mu že reortaže preko dveh strani s slikami itd ne dišijo, naj vse skuaj združi na eno stran. Saj nikogar ne zanima koliko klobas je vsak tekmovalec dobil itd. Ljudi zanimajo rezultati, zanimajo jih zmagovalni modeli, nove ideje itd...Predvsem pa bi se moglo nekaj naredit za prepoznavnost vsaj tistih najboljsih. Da bomo vsaj modelarji vedli, da imamo toliko in toliko svetovnih prvakv itd...

lp
matjaz
-------------------------------------------------------
Uspeh je za drzne....
Uporabniški avatar
luigidon
Forumski veteran

Kraj: Domžale - Vir

OdgovorNapisal/-a » 14.11.2004, 11:39

Naročen sem tretje leto, počakal bom do konca leta in nato se verjetno odjavil.

Ni mi jasno kaj je tako nezanimivega v reportažah s tekem - sam vedno pregledam vse v zvezi s tem, še ko je Miha pisal o SAWu sem vse prebral, tako, da res ne vidim prednosti "prekucnika iz lesa" pred reportažo F5J ali kake druge tekme.

@kroko: lepa stran, še tako naprej

LP, Tine
Uporabniški avatar
Naš človek :)

Kraj: Bloke

OdgovorNapisal/-a Mr.Bostjan » 14.11.2004, 12:03

MR.BINN napisal/-a:Prvič slišim za honorarje.........''''???????
Marsi kdo bi kej napisal tud brez tega,sam ne pride na vrsto.
Kot je razvidno se urednikom sploh ne gre za prireditve ampak samo za druge stvari.
Npr. največji letalski miting v LITIJI za njih ne obstaja.
CRN GROB ne obstaja pa še kaj se bi našlo.

Če se bi jim šlo, da bi bila revija bolj popularna, bi že zdavnaj lohk kej ukrenil ...

to mi še namisel ni prišlo da bi tja pošiljal neke kometarje pa slike kaj si bodo pa mislil. Zdej bo pa tam en kmet nam pamet solil kaj naj objavljamo.

Da je revija TIM takšna kakršna je, smo krivi predvsem MI modelarji in ne urednik! Je že res, da mora slednji gledati na to, da je v reviji objavljeno za vsakega nekaj zanimivega ampak, če se na njegovi mizi ne pojavi nek članek (npr. o helikopterjih), ga pač ne more objaviti in pika!
Lep podzrav,
Boštjan Perdan
DMA Modra ptica
Uporabniški avatar
Mr.Bostjan
Član

Kraj: Šenčur

OdgovorNapisal/-a luigidon » 14.11.2004, 12:21

Hm, kako se jaz spoznam na uredniško delo, vem, da mora material iskat urednik, ker material ne išče urednika. Če bi jaz sedel križem rok in čakal, da mi kakšen prispevek prileti za oddajo, potem bi imeli lahko eno uro tišine. Občutke imam kot da se je g.Čuden že malo najedel svoje službe, kar se očitno opazi na kvaliteti. Sam se itak mnenja, da bi se povsod morali uredniki na vsaj nekaj časa menjati. Če se menja med tremi uredniki je vseeno, važno pa je da se menjajo. Le tako si lahko nabereš novih moči, novih idej...Če pa imaš vseskozi krmilo v rokah se stvari začnejo dogajat avtomatsko in ne slediš razvoju. Zmanjka idej, ne da se ti iskat člankov itd, potem smo pa tam.

lp
matjaz
Uspeh je za drzne....
Uporabniški avatar
luigidon
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a brane » 14.11.2004, 12:44

Revije , ki jih jaz kupujem, kupujem zaradi testov modelov, reportaž z mitingov, reportaž z tekmovanj, novosti, nasvetov, na koncu celo zaradi reklam. Nikakor se ne strinjam,da je za vsebino revije odgovorna modelarska javnost, modelarji, zanjo je odgovoren urednik, ki mora poskrbeti za vsebino, sam, ali pa prositi koga za pomoč (po tem kar se dogaja na forumu, pomočnikov sigurno nebi bilo težko najti) če mu je sploh do tega, da bi bile take in drugačne stvari objavljene, ne pa čakati, da nekdo x prinese napisan članek. Pri tem bi moral paziti in se zavedati, da tisto kar najbolj zanima njega, ni nujno po meri večine.
Žalostno je da so modelarji, ki so bili z revijo pred leti zadovoljni, danes nezadovoljni.
Uporabniški avatar
brane

OdgovorNapisal/-a Big A » 14.11.2004, 12:58

Pozdravljeni,

Revija TIM ima v modelarstvu v Sloveniji posebno mesto. Je edini medij o modelarstvu, ki pride dobesedno v vsako vas. Usmerjena je predvsem na mlade. Priznajte, da ste se večina z modelarstvom prvič srečali ravno s pomočjo revije TIM. Če je ne bi bilo, bi tam zevala velika luknja, ker zanjo ni nadomestila.

V danih razmerah g. Čuden zelo dobro dela. V njegovem delovnem timu ni profesionalnih novinarjev, kot to imajo velike revije z veliko naklado. Njegova uredniška politika je lahko še tako dobra, ampak če nima kvalitetnih prispevkov, vsebina revije pač ne more biti kvalitetna. To je menda jasno, a ne? Toliko pisanja, kot se je o tej temi napisalo na tem forumu dokazuje, da je med nami kar dovolj posameznikov, da bi zlahka napolnili TIM. Če bi radi kaj napravili za slovensko modelarstvo, bo bolje, če namesto kritik napišete kvaliteten članek in ga pošljete g.Čudnu.

LP

A
Uporabniški avatar
Big A

Kraj: Ljubljana

tim

OdgovorNapisal/-a rvpilot » 14.11.2004, 13:02

NO super predlogi se vrstijo samo še gospod Čuden mora to prebrati, ali pa kdo od bolj odgovornih in stvar na zadovoljstvo modelarjev se bo izboljšala.LEPO.

FRANC
FRANC

Večja kot je masa, tem večja je gravitacija...
Uporabniški avatar
rvpilot
Član

Kraj: Vrhpolje pri Vipavi

OdgovorNapisal/-a luigidon » 14.11.2004, 14:09

Verjamem, da gospod Čuden nima za seboj ene profesionalne ekipe, ampak sam sem dokaz za to, da se da marsikaj naredit. Sam sem vodil team ljudi, ki niso bili čisto nič plačani za svoje delo, pa smo kljub temu delali kvalitetne oddaje. Zato me ne bo nihče prepričal, da je pač to najboljše kar je možno doseči.
Dejstvo je da je kvaliteta padla. In ko se kaj takšnega naredi je potrebno ukrepat. Predlagam, da g. Čudnu kdo ki ga dobro pozna omeni za tole debato, pa sem prepričan, da se bo stvar premaknila naprej. Verjamem pa da ni prijetno ljudi prosi za članke itd...Pa potem je problem, ko se z nekom zmeniš in ti ne naredi. Imaš motivacijo in to je denar, ampak če ti ne naredi članka, ki mu ga nisi plačal ne moreš zahtevati, da plača kazen za to: Rešitev je cel kup. Glede na to, da g.Čuden razporeja kar nekaj denarja, dokaz za to so dobro plačani članki, predlagam da si nabere okoli sebe neko ekipo piscev s katerimi se podpiše pogodba za določen čas, se določi številko člankkov, se zmeni vse potrebno pa je. Se tudi ve kaj je če ne pošlješ članka ko bi ga mogel itd...

Skratka če pridemo do ovire gremo okoli nje in če vidimo, da smo na napačni strani avtoveste, potem pač zamenjamo smer a ne?

Da ni potem kot Mujo, ko je peljal po avtocesti pa sliši po radiu, da naj pazijo na cesti, ker en norec pelje v napačno smer. Pa si Mujo misli: Kaj en, cel kup takih norcev je :D

Vem, da lahko s skupnimi močmi reviji TIM povrnemo ime. Pa tudi vem, da v vaših glavah obstaja toliko znanja na katerga začetniki čakamo kot nori....ŽE samo MItja včasih občudujem od kje vleče ideje:) Tako, da ideje so...Če pa ne gre drugače se pa pač zaposli enega novinarja ne? Pa čeprav morda študenta, ki bo dobro plačan za svoje delo. Bomo pa hodili okrog raznim takih, ki obvladajo pa vlekli iz njih znanje:)

Skratka dejmo mal ideje na plan vržt, pa naj g. Čuden izbira med njimi:)

lp
matjaz
Uspeh je za drzne....
Uporabniški avatar
luigidon
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a Robi » 14.11.2004, 14:22

Slišal sem, da nekateri modelarji čakajo na objavo člankov v Timu zelooo dolgo, drugi pa si svoje mesto za članek lahko rezervirajo že kar vnaprej??? Ta politika mi tudi ni čisto jasna.

LP, Robi
Uporabniški avatar
Robi
Forumski veteran

Kraj: Idrija

OdgovorNapisal/-a EXTREMIST » 14.11.2004, 14:34

Kako ti ni jasno Tim ima določeno število strani.
Mislim ,da v nslednji številki ne more biti 3-d model in podobno.
Babič mislim ,da more imeti prednost.
apn
Uporabniški avatar
EXTREMIST

OdgovorNapisal/-a Big A » 14.11.2004, 15:23

Hojla,

Modelarstvo se začne na primer, ko iz zvezka iztrgamo kos papirja, ga nekajkrat prepognemo - in že imamo v rokah letalo. Ali pa, če z rezljačo napademo kos vezane plošče in iz nje izrežemo na primer ptičjo hišico.
Potem pa se polagoma preusmerimo v avteke, letala, ladjice, plastične makete itd itd.. Različnost nas bogati, potrebno je le malo strpnosti 'do drugačnih'. Saj oni sploh niso tako drugačni, le drugačne vrste izdelkov jih zanimajo.
Prepričan sem, da morajo v TIMU biti tudi članki o najpreprostejših izdelkih za fantke in punčke iz nižjih razredov osnovne šole, sicer bomo ostali brez podmladka.

Prav nič ne trdim, da je s TIM-om vse super in z Matjažem se v marsičem zelo strinjam. Všeč mi je misel, da bi tisti, ki imate znanje in ideje, lahko pisali prispevke ta TIM. Nekaj med vami vas je dobesedno v svetovni špici na posameznih področjih. Zakaj ne bi svojega znanja širili tudi s pomočjo TIMa?

LP
A
Uporabniški avatar
Big A

OdgovorNapisal/-a Chinks » 14.11.2004, 15:29

Big A napisal/-a:Pozdravljeni,

Toliko pisanja, kot se je o tej temi napisalo na tem forumu dokazuje, da je med nami kar dovolj posameznikov, da bi zlahka napolnili TIM. Če bi radi kaj napravili za slovensko modelarstvo, bo bolje, če namesto kritik napišete kvaliteten članek in ga pošljete g.Čudnu.

LP

A

Prejle sem začel brat tole temo in bolj kot sem šel proti koncu bolj sem si želel napisat prav tole kar je napisal Andrej zgoraj.
Tudi sam sem se navdušil nad modelarstvom v 3 razeredu osnovne šole ko sem z knjižne police vzel že dodobra predelan in kar nekaj let star TIM. Sam sicer nisem naročen na to revijo, ker jo imamo v klubu, vem pa da ko sta mi jo starša naročila v četrtem razredu je bil občutek ko sem prejel tisto svojo prvo prav poseben! Vsak TIM, ki sem ga dobil sem večkrat prebral in predelal!!!!
Od tega je že 19 let in vsakič jo z veseljem vzamem v roke in prelistam. Je že res da primankuje kakšnih resnih člankov, ampak k tem bi lahko pripomogli ta stari modelarski mački, katerih je kar nekaj na tem forumu in s tem navdušili še katerega osnovnošolčka, ki si bo sposodil TIM z knjižne police!
Strinjam pa se tudi z tem kar je napisal Extremist, takim kot je Sašo Babič enostavno moraš dat prednost. Sašo sam tko naprej :!:
Ne verjemi vsem kar piše!!!
Chinks
Uporabniški avatar
Chinks

Kraj: Poljane nad Šk. Loko

OdgovorNapisal/-a mihah » 14.11.2004, 16:25

A nej še jaz dodam kej zenfa na to temo?

Se ne bom spuščal v detajle o tem in onem, ampak bi pa rad povedal naslednje:

Dandanes je čas interneta. Osebno verjamem, da smo modelarji v zadnjem času preko modelarskih forumov (gledam tudi globalno) navdušili mnogo več začetnikov kot preko revij.

Se bom takoj obregnil v eno veliko pomankljivost revije TIM. Članki
pridejo in gredo. Dejansko bralci pri malo bolj kompleksnejših člankih nimajo v naslednji številki nič odziva - feedbacka.
Včasih je bil kotiček bralcev, torej neka mini različica prenika foruma, tram so pisali o željah o čem naj bi se pisalo in o tem in onem. Tega sedaj ni! Izgleda, da urednik ve bolje od samih bralcev o čem naj bi se pisalo.

Internet:
Informacije tečejo mimo nas dobesedno dnevno. Koliko se nabere zanimivega v enem mesecu na forumu, koliko pa prinese nova številka tiskanega medija?

Ampak ne sedaj tega narobe razumet! :!: :idea:

Revije so in bodo ostale tisto kar so, torej danes še vedno nepogrešljivi tiskani mediji.

Ne bi sedaj našteval še veliko pomankljivosti foruma, ker jih vidi vsak, ki to malo bolj spremlja.

Poleg foruma se nujno potrebuje neko stran, na kateri bodo fixni članki. Sicer je precej člankov razkropljenih po slovenskem modelarskem spletu, ni pa zaenkrat nikjer zbranih saj vseh linkov.
Lep primer so v tujini portali oz spletne revije, naj omenim samo enega - http://www.ezonemag.com

In na tem principu se bo do novega leta leta odprl že skoraj 1 leto pričakovani portal modelarji.com. V ponedeljek, torej jutri pa štarta prenovljeni forum portala. Vabljeni k sodelovanju!

V neki mešanici spletne revije in tiskanega medija vidim osebno pravo mero.

Se pravi: Naročniki revije bi hkrati dobili dostop do spletnih strani.
V reviji bi se pri istem obsegu strani lahko napisalo vsaj 2, če ne 3x več. Se pravi članek bi dotično osebo "zagrel" do te mere, da bi odsurfala na net in si potem tam lahko veliko več prebrala v fixnem članku, v galeriji si bi lahko ogledala magari 100 slik na to temo plus še dobra mera linkov in nenazadnje - opa, pomembno - post debata o tem članku. Sodeluje pri tem lahko člankopisec, lahko pa se med seboj pogovarjajo tisti, ki jim je to skupno!
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Kraj: Mengeš

OdgovorNapisal/-a rock » 14.11.2004, 16:54

Miha, jaz pa sem mislil, da se o teh stvareh ne sme pisat :oops:

Tudi sam sem navdušenec internet revij in podobno. Čas gre mimo nas s svetlobno hitrostjo, ravno tako tehnologija, razmišlanje, ideje, ....... v neskončnost bi lahko našteval.

Vse to ena revija TIM v vsem svojem dobrem poslanstvu ne more zajeti. Naj ostane to kar je. Prvi stik mladih s svetom modelarstva.

Lahko pa jo vsaj toliko nadgradijo, da pripišejo še vsaj internet naslove, kjer se o teh teh stvareh še bolj na široko govoti.

Samo ena misel. F5J članek iz zadnje številke. Zelo pohvalno. Samo a nebi bilo potrebno dodat vsaj naslov kjer se o F5J vse povprek govori. Pa ne verjame da je avtor članka na to pozabil.

Vsaka revija ima neka svoja pravila. No, ta pravila ponavadi ljudi omejuje. Pa se to ne dogaja samo s TIM-om. Vse revije tudi v svetovni špici z največjo naklado ne dohajajo tega kar se v svetu dogaja vsak dan. Največja napaka revij je enomesečno izhajanje in podobne zakonitosti.

Vse revije v svetovni špici že ponujajo svoje internet strani s svojim forumom. Prilagajo se trendom. Nekaj kar je v Sloveniji zeli težko doseč.

In hvala komerkoli že, da obstaja vsaj nekaj zanesenjakov, ki podobne stvari poskušajo speljat v naši deželici....
Uporabniški avatar
rock

Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a frcac » 14.11.2004, 18:07

A. Kovač napisal/-a:A ni malo sumljivo da Sašo Babič in podobni vedno objavljajo v TIM-u. Ali to pomeni da ima samo Sašo Babič ideje vredne za v revijo?

Vsem hvala za vse dobre in vzpodbudne besede.

V principu je tako, da tim še vedno pomeni "tehnično izobraževanje mladine" in je hočeš-nočeš revija namenjena mlajšim in se modelarji tu notri dobesedno "uštulimo". In hvala bogu da je tako, ker je tržišče za eno resno modelarsko revijo pri nas premajhno, poleg tega pa avtorjev primanjkuje.

V reviji nimam nobene prednosti, se pa trudim po svojih močeh. Včasih uspe dober prispevek, včasih je stvar manj posrečena. Če bi revijo z urednikom sooblikoval, bi bil v uredniškemu odboru. Gre za to, da kakor vidim dobrega materiala primanjkuje - posebej načrtov in prilog. To so ponavadi prednostne stvari. Velikokrat se zgodi da se kaj dela skoraj v zadnjih petih minutah pred objavo, da gre na prilogo kakšen model, ne pa prekucnik ali kakšna lesena hiška. In takrat ponavadi uletim jest, ker zadnji vikend in še med nočnimi sredi tedna dokončujem na pol narejene projekte, dorisujem načrte in upam da bo jutri dobro vreme da bom lahko model preizkusil, nastavil in tudi lepo poslikal.

Eni članki so pač bolj zanimivi kot drugi, so pa tudi nekateri avtorji bolj pismeni in zverzirani v risanju in pisanju kot drugi - za nekaterimi je treba članke dobesedno na novo napisati. Je pa po drugi strani res, da recimo reportaža o letošnji litiji čaka na svoj prostor v reviji že dva meseca. Žal.

Se pa zgodi tudi da so nekateri prispevki, načrti in reportaže obljubljeni in potem ko pride rok za oddajo materiala ni o njem ne duha ne sluha. Tako je recimo izostala obljubljena serija F5J člankov. Nekateri bi lahko svoj trud in razmišljanja s tega foruma brez težav obrnili v tiskano verzijo v reviji - novi sodelavci so več kot toplo vabljeni in močno zaželjeni. Urednikov email je joze.cuden@tzs.si, dobite ga pa direkt na 01 479 0220. Če pa lahko jaz pomagam s kakšno majhno informacijo pa lahko tudi na moj email ali pm - z veseljem. Čvekanje ne pomaga dosti - tipkanje, risanje in slikanje pa vsekakor.

LP, Sašo
Uporabniški avatar
frcac

Kraj: Godovič

OdgovorNapisal/-a Big A » 14.11.2004, 21:23

mihah napisal/-a:A nej še jaz dodam kej zenfa na to temo?

Se ne bom spuščal v detajle o tem in onem, ampak bi pa rad povedal naslednje:

Dandanes je čas interneta. Osebno verjamem, da smo modelarji v zadnjem času preko modelarskih forumov (gledam tudi globalno) navdušili mnogo več začetnikov kot preko revij.

.....

Revije so in bodo ostale tisto kar so, torej danes še vedno nepogrešljivi tiskani mediji.

......

In na tem principu se bo do novega leta leta odprl že skoraj 1 leto pričakovani portal modelarji.com. V ponedeljek, torej jutri pa štarta prenovljeni forum portala. Vabljeni k sodelovanju!

......

V neki mešanici spletne revije in tiskanega medija vidim osebno pravo mero.

Se pravi: Naročniki revije bi hkrati dobili dostop do spletnih strani.
V reviji bi se pri istem obsegu strani lahko napisalo vsaj 2, če ne 3x več. Se pravi članek bi dotično osebo "zagrel" do te mere, da bi odsurfala na net in si potem tam lahko veliko več prebrala v fixnem članku, v galeriji si bi lahko ogledala magari 100 slik na to temo plus še dobra mera linkov in nenazadnje - opa, pomembno - post debata o tem članku. Sodeluje pri tem lahko člankopisec, lahko pa se med seboj pogovarjajo tisti, ki jim je to skupno!

Lepo napisano Miha.

Tehnologija, ki jo opisuješ obstaja že, odkar obstaja Internet. Dovolj je, da v članku navedemo link(e) na spletne naslove, kjer bralca še dodatno zbombandiramo s številnimi (multimedijskimi!) informacijami in z možnostjo interaktivnega sodelovanja bralcev v zvezi s člankom (temo).
Nič ni treba čakati na prihodnost, le avtorji člankov bi morali obvladovati in izkoristiti razpoložljive medije.
Problemi, ki jih pri tem vidim, niso tehnične, ampak finančne narave (avtorski honorarji in avtorske pravice, zaslužek revije, gostovanje na serverjih). Obstaja tudi nevarnost, da bi na spletu pisalo preveč in bi nakup same revije postal brez veze. Kdo bi kupil revijo, če bi njeno vsebino lahko zastonj prebral na spletu? Nekatere tuje revije so to rešile s tem, da so sicer odprle svoje spletne portale, vendar so pristop do njih zaščitile z gesli.
Odprte teme so možne le na svobodnih forumih, kot je na primer tale naš MSM. Res je, da so na spletu informacije hitrejše, popolnejše, interaktivne itd itd. Ampak jaz še vedno rad v roke vzamem TIM, se počim na kavč in ga počasi prelistam.

A
Uporabniški avatar
Big A

OdgovorNapisal/-a Letme » 14.11.2004, 22:43

Zdi se mi, da tiskan medij ne more nadomestiti internetnega. Kljub temu, da imam doma laptopa in po celem stanovanju wireless lan vseeno rajsi na WC vzamem novo stevilko revije TIM in jo tam v miru preberem :D ;).

Ker je revija namenjena skoraj izkljucno navdusevanju mladih nad modelarstvom oziroma tehniko (kar se preko interneta zelo tezko pocne, saj ponavadi mlajsi bralci ne vedo kje in kako bi iskali) ponavadi ne izvem veliko novega, vendar pa se vsake toliko casa najde kaj zanimivega. Zadnje case mi zopet primanjkuje casa da bi prebiral forum (se pravi vse teme, ki me absolutno zanimajo) zato mislim, da bi bila stran z fiksnimi namembnimi clanki vsekakor dobrodosla (ce bo modelarji.com taksna stran bo to super). Naslednji pogoj, ki pa je dokazan pri internetu pa je, da se ljudem enostavno ne ljubi brati clankov dolgih vec strani - tudi ce jih zanima, si jih rajsi sprintajo in preberejo v miru - v mojem primeru na WCju :P

Torej revija TIM je super, da izhaja saj bomo le tako dobili zadostno stevilo podmladka in modelarskih navdusencev (tudi mene je poleg ucitelja tehnike navdusila revija TIM po kateri sem izdelal letalo, ki seveda ni letelo). Nanjo pa sem prijavljen, saj mi je tistih 480sit na mesec vseeno veliko manj, kakor 6000sit za ADSL (ki ga kljub temu imam, vendar ga uporabljam tudi za druge namene) in mi jih odkrito povedano niti ni škoda (pa mi zmeraj primanjkuje denarja za modelarstvo), ce ze ne zaradi cesa drugega, zaradi clankov Big A. in Sasa Babica, ki znata odlicno opisati gradnjo in letenje. Pogresam pa eno lepo serijo clankov o LETENJU - oziroma vsaj o osnovah letenja, aerodinamike, akrobacij ipd.

lp
Crt
I cannot do anything without fear
Uporabniški avatar
Letme
Novinec

OdgovorNapisal/-a ZupJo » 14.11.2004, 23:25

Živ!

Na revijo TIM sem naročen že vsaj 30 let! :D Po mojem mi ne manjka niti ena številka v tem obdobju!! Z njo sem začel in iz nje črpal ogromno znanja in novic iz področja modelarstva in tudi drugih tem, ki so me sicer manj zanimala, pa sem jih preko revije spoznal. Vsako številko z veseljem prelistam in preberem še danes -- komaj čakam nove številke.

Vse priznanje avtorjem člankov, ki na ta način prenašajo svoje znanje na mlajši rod in pripomorejo k razvoju ljudske tehnike tudi v bodoče. In tudi Tehniški založbi, ki gre v korak s časom, saj je letos izdala tudi CD z lanskim letnikom.

Včasih dobim "napad" in moram priznati, da je listanje starih revij res prijetno in zelo dobra motivacija, da se lotim novih izdelkov! Idej nikoli ne zmanjka!

L.p.

ZupJo
Uporabniški avatar
ZupJo
Član

Kraj: Domžale

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 14.11.2004, 23:28

Pogresam pa eno lepo serijo clankov o LETENJU - oziroma vsaj o osnovah letenja, aerodinamike, akrobacij ipd.

Je bilo objavljeno! Bilo! A kdo bi se sedajle spomnil v kateri stevilki...
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Splošno..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov