Razlika med OS in MVVS ???

Vse o modelih letal z notranjim izgorevanjem ...

Moderator: blisk

Razlika med OS in MVVS ???

OdgovorNapisal/-a master_wood » 17.11.2004, 22:25

Sam sem pred časom nabavil 58 ccm MVVS-ja in ga preventivno razdrl ter očistil z bencinom, ker na forumu krožijo govorice, da so tile motorji polni opilkov. In res jih je bilo po pranju (novega) motorja, kar nekaj na dnu posode.
To me ne bi motilo preveč, ker očistiš in naj bi bilo to to...

Razočaran pa sem bil nad samo kvaliteto izdelave, pred vsem valja. V notranjosti sem zasledil porozonost. Ni velika je pa moteča, če ne drugače psihološka.

Zato kot neuk metanolec, sprašujem kje in koliko se pozna razlika v ceni med MVVS in OS motorji ?

Se je komu kaj takega že pripetilo pri OS-u ali kakšni drugi znamki motorjev??

lp
matej
Zadnjič spremenil master_wood, dne 18.11.2004, 00:11, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
master_wood
Član

Kraj: Koper - okolica

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 17.11.2004, 22:31

:D premosorazmerno z ceno :D :lol:
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a ZigaM » 17.11.2004, 22:32

Sej ti že sama dražava proizvoda pove OS- Japonska in MVVS --ČEŠKA

Japonci so bolj tiki in močni. dobro narejeni, kakovostni
Čehi imajo pa mal bolj tako navite, glasne, vlečejo pa ko s...a

Tukaj gledaš Mercedeza oz. BMW proti navitemu Jugotu oz kakem starem avtu

Tako si jih jest predstavlajm ker imam OS 61 FX in MVVS 10ccm

Razlika med vlekom enega in drugega je zelo velika pa tudi hrup.
OS teče gladko, skorej kot elekotromotor med tem ko pa mvvs ropa skoraj tako kot 4 taktni motor
Uporabniški avatar
ZigaM
Novinec

Kraj: Vrhnika

OdgovorNapisal/-a brane » 18.11.2004, 00:09

Tule pa ne vem če vsi govorite o isti stvari, oz če veste o čem govorite :?:
58 kubičnega MVVS-a se ne da primerjati z nobenim OS om, saj še nisem slišal, da bi pri OS u delali kaj primerljivega.
Tudi Čehi niso več kar so bili MVVS 58 ccm bencinski motor je poznan kot eden najmodernejših bencinskih motorjev na svetu. Povsod o njem pišejo samo v presežnikih, saj je znano, da je po moči primerljiv z 80 kubičnimi motorji in uporaben za akrobatske modele do 2,6 m čez krila in 12 kil teže. Japonski izdelki podobnih prostornin, so v primerjavi z MVVS-om 58 skorajda muzejski primerki.
Upam da ne govorite o MVVS 58 ccm motorju, v mislih imate pa kakega metanolca :o :?: :?:
Uporabniški avatar
brane
Naš človek :)

OdgovorNapisal/-a brane » 18.11.2004, 00:22

Kar se tiče poroznosti na stenah Nikasil cilindrov pa, če ni res kaj hudega naj te ne moti, poroznost sem videl tudi že na cilindrih dirkalnih motorjev, zato kar brez skrbi, ta motor je absolutna špica.
Na kakšen model bo pa tole šlo :?: :twisted:
Uporabniški avatar
brane

OdgovorNapisal/-a Živnorc » 18.11.2004, 07:31

Jaz imam doma celo paleto ZDZ-jev in MVVS-58.

Razlika je očitna. MVVS ima že na uč lepši ulitek, sam design, cilinder ima zelo malo por in lunkerjev, bat je grafitiran, ima manj gibljivih delov (ZDZ ima vrtečo kuliso za sesanje zraka, MVVS pa lamelce).
Ko sem gledal v ZDZ cilinder, sem opazil poleg običajne poroznosti še 7 (sedem) veliiiikih lukenj... :evil: ...
...no pa sem potem ugotovil :roll: , da so to pretočni in izpušni kanali 8)
:wink: :wink:

Skratka, na uč čisto dva različna motorja..
....zanimivo :roll: , DELATA PA OBA HUDO DOBRO :!: :!:

Fantje, ne se bati poroznosti, nima kaj biti. Obloge v cilindru so galvansko nanešene, tako, da ne morejo kar odpasti, kar se pa por tiče, so pa še koristne, ker se z njimi ukvarja veliko modelarjev in jim tako malo razmigajo možganske celice ob sekiranciji :wink: . Drugih stranskih učinkov nimajo 8)
Lep dan,
Živnorc
Uporabniški avatar
Živnorc
Član

Kraj: Škofljica

OdgovorNapisal/-a master_wood » 18.11.2004, 23:08

@ brane
Motor bom potreboval za nekaj drugega, ne pa za kakšno letečo zver (vsaj upam da se bo držala pri tleh :D ).

@ živnorc
Oblika motorja in sam videz sta res enkratna, ostalo pa me preveč spominja na Alfo v avtomobilizmu - navito :lol: , videz :lol: , zanesljivost pa :? .

Poroznosti na valju pa še nisem zasledil na nobenem novem motorju (od mopeda, kosilnice, motorne žage, škropilnice ,...). Do sedaj!

Pa še to, lamele se sploh ne prilegajo nosilcu, tako da ostaja zračnost (cca 2 mm) in nekam pretrde se mi dozdevajo - izgube.

Veliko dvomov se mi poraja glede MVVS-ja, če je to njihov paradni konj.
Lahko pa imam samo smolo, da sem trofnil vse slabe dele. :cry:
Uporabniški avatar
master_wood
Član

OdgovorNapisal/-a Živnorc » 19.11.2004, 07:27

[quote="master_wood@ živnorc
Oblika motorja in sam videz sta res enkratna, ostalo pa me preveč spominja na Alfo v avtomobilizmu - navito :lol: , videz :lol: , zanesljivost pa :? .

:cry:[/quote]

Hmm :?
Potem pa imam en sijajen načrt zate, če ne rabiš močnega in lahkega motorja...
...nekaj v smislu : Naredi si sam!
Vzameš v kaki stari roporarnici Pony Express, ki ima velik cilinder z velikimi rebri za dobro hlajenje, pa še kurbel velo ima na jermenico, da ga lahko še za kaj drugega uporabiš...
..pa še eno super stvar ima ta motor:
Ventil za dekompresijo za lažje vžiganje :P , tako, če ti crkne v zraku, samo stisneš za ventil in ti že sam motor vžge... :D
:wink: :wink:

O.K. ...šalo na stran...
Ne vidim vzroka, da bi bili ti motorji slabi... To so namensko motorji za modelarstvo - letala in tudi proizvajalec ne garantira za njih, če jih uporabljate za druge namene.
Predvidevam, da boš ta motor namontiral na Go-cart....
...hmm, če je to tako, premisli...

Kar se pa slabih delov tiče, mislim, da si v tej dobi ne bi smeli privoščiti. Vse samo najnovejši CNC stroji, tehnologije...

Kar se pa lamelic tiče: Sigurno niso dali samo v en motor lamelice z večjo zračnostjo. To se izdeluje v milijonskih serijah in ne samo za MVVS, to so najbrž standardne lamele, ki se jih vgrajuje v motorne žage, kosilnice, škropilnice.....in dvomom, da bi bile samo ene take. Zračnost najbrž imajo, ampak jih v trenutku, ko v karterju nastaja nadtlak, zapre.
Pa da ne bova preveč v dvomih, pogledam še svojega MVVSa, pa sporočim....
:wink:
Lep dan,
Živnorc
Uporabniški avatar
Živnorc
Član

Kraj: Škofljica

OdgovorNapisal/-a brane » 19.11.2004, 09:24

Ja, če lamelice delajo malo špranje naj te ne skrbi preveč, ker je res tako da takoj ko pride nadtlak s prave strani zatesnijo, če le naležna površina ni kriva, kar pa pri novem motorju najbrž ne bo problem.
Kar se pa trdote tiče, je pa težko reči, samo nebi bilo prvič, da se proizvajalec odloči za neidealne -pretrde lističe sesalnega ventila. Morda se pa v tem skriva še kakšen potencial, možnost dodatnega tuninga :D
Malo je važno tudi, kakšne vrste je ventil, ali ima nad lističi ki odpirajo in zapirajo tudi omejilne lističe ali jih nima.
Uporabniški avatar
brane

OdgovorNapisal/-a master_wood » 19.11.2004, 12:29

Ne bo gokart, ne! za to bi uporabil kak rabljen 2T motor, v Italiji jih na odpadih dobiš če se malo potrudiš - če ni zrak in niti zemlja ostane le še ....

Glede lamel: nimajo mehanske omejitve (na to nisem takoj pomislil) in vseeno se mi zdijo pretrde.
Nosilec je raven. Samo so ročno privijačene na nosilec in vse skupaj deluje kot da bi delali Čehi :lol:
Tako da bom raje uporabil kar domačo tehnologijo (Tomos).
Uporabniški avatar
master_wood
Član

OdgovorNapisal/-a Big A » 19.11.2004, 13:24

master_wood napisal/-a:.........

Nosilec je raven. Samo so ročno privijačene na nosilec in vse skupaj deluje kot da bi delali Čehi :lol:
Tako da bom raje uporabil kar domačo tehnologijo (Tomos).

MVVS 58 je trenutno najmočnejši motor v svoji kategoriji na svetu. Ima cca 8 PS, iz Tomosa boš pa iztisnil kvečjemu 4 PS.
Če te bolj moti izdelava, kot moč, si se odločil pravilno.

A
Uporabniški avatar
Big A

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a master_wood » 19.11.2004, 13:31

Motor bo ostal kar MVVS, ker rabim čim več moči pri čim manjši teži.

Od tomosa pa si mislim izposodit samo lamele in jih ustrezno priredit za omenjen motor.

Tu pa sem sam malo potarnal čez kvaliteto mvvsa :wink:

lp
matej
Uporabniški avatar
master_wood
Član

Vrni se na Eksplozijski..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov