Še en novinec med letalci...

Vse o modelih letal z notranjim izgorevanjem ...

Moderator: blisk

Še en novinec med letalci...

OdgovorNapisal/-a Dolfi » 19.11.2004, 19:00

Pozdravljeni vsi na forumu.

Pred kakšnim tednom sem si omislil RV letalo SKY RIDER, ter ga sestavil. Letalo ima eksplozijski motorcek OS 65LA, drugače pa je krmiljeno po vseh treh oseh. Sedaj pa se pojavi težava - kako in kje naj poletim? Na internetu namreč vsi poudarjajo, da je vsaj na prvem poletu smiselno imeti s seboj nekoga, ki obvlada zadevo.
Ali mi je pripravljen nekdo iz okolice Maribora malo pomagati pri trimanju in prvem poletu modela?
Drugače pa me zanima, kje v okolici Maribora se da leteti z modeli.

LP

Dolfi
Uporabniški avatar
Dolfi

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Chinks » 19.11.2004, 23:04

Ne pametno ampak nujno, če bi rad domov prinesu cel model! Pa mislim, sem prepričan da ne bo šlo samo enkrat z učiteljem ampak bo potrebno vajo mal večkrat ponovit :!:
Moje mnenje je tako, da kot začetnik z motornim modelom potrebuješ v povprečju okoli sedem ur efektivnega letenja da lahko pristaneš in vzletiš sam :!: Z elektro jadrilico ala Telstar pa dve uri in tudi prehod na motorne modele je potem veliko lažji :!:
Predlagam ti da si najdeš človeka, ki ti bo zadevo nastavil tako kot je potrebno in da ti pomaga do samostojnega letenja! Pri vseh je problem se vzdržat in ne probat (misliš si sej bo že šlo) nakoncu pa je vedno šit. Jaz sem na ta način razbil pet modelov :!:
Ne verjemi vsem kar piše!!!
Chinks
Uporabniški avatar
Chinks
Naš človek :)

Kraj: Poljane nad Šk. Loko

OdgovorNapisal/-a dady » 20.11.2004, 12:59

Živjo Dolfi!
Mislim,da boš šel bolj srečen domov, če bo prvi polet opravil izkušen modelar. :wink:
Veliko sreče!
lp davor :wink:
Slika
Uporabniški avatar
dady
Naš človek :)

Kraj: Novo mesto - Otočec

OdgovorNapisal/-a tica(slo) » 20.11.2004, 13:36

živjo
tud sam sem začetnik
:lol: :lol: :lol:
na , za malo smeha