Wrestler napisal/-a:Povsot velja isto pravilo: bol daš gas bol gre:)
Fanta lep podvig sta si zastavla, vedar se bojim da tega ne bosta izpeljala cist tko kukr sta si zamislila. Vidm da res ne poznata zakonov aerodinamike, pa me zanima ce vesta kaj je to obremenitev krila, kaj je to zvitje krila, kaj je sploh sila ki drzi letalo v zraku(vzgon)
in tako naprej,...matix napisal/-a:Res sva prebrala ogromno knjig in se cudila zakonom fizike ki nama bodo pomagali pri tem modelu. Baje bo nastal tlak ki bo vzdigoval model.
Kakšen profil bosta uporabila, lahko razlozita ozako profila in kateri profili se uporablajajo na zagijih? Kaksen potisni in vlečni propeler nameravata montirati? Pa ce vseta mogoce tko iz izkusenj od dedkov kaksna bo predvidoma minimalna hitrost, ker tole pomoje ne bo slo prevec hitr. Teza je po vsem povedanem mnogo prevelika, saj ze motorja tehtata precej, kaj potem sele gorivo, vsi servoti,karbonska krmila,padalo,... Sta pomislila mogoce na aerodinamiko(upor)-kolk ga bo proizvajal ta model?
Sam sem mnenja da je bolje da motorja prihranita za druge modele, saj jih bosta tu unicila ker bo tole padl dol kt kamn ko bosta cut off-ala motorje.Mislita, da letalo leti, ce ima vec motorjev in se to mocnih?.Sploh ni res!!!
Tko tole je nekej mojih opazanj,mnenj,vprasanj, tko da upam da bosta kj odgovorila?
P.S. Ce vaju pa zanima aerodinamika (krila) vaju pa lahko malo poučim, zakaj letalo sploh leti, da ne bosta takih neumnosti tratila okoli,kot je naprimer tistole tam gor ("Baje bo nastal tlak ki bo vzdigoval model.").
LP Luka