nov projekt cez zimo 2xmotor mini zagi

Vse o modelih letal z notranjim izgorevanjem ...

Moderator: blisk

OdgovorNapisal/-a darksider » 28.11.2004, 22:41

Wrestler napisal/-a:Povsot velja isto pravilo: bol daš gas bol gre:)

Fanta lep podvig sta si zastavla, vedar se bojim da tega ne bosta izpeljala cist tko kukr sta si zamislila. Vidm da res ne poznata zakonov aerodinamike, pa me zanima ce vesta kaj je to obremenitev krila, kaj je to zvitje krila, kaj je sploh sila ki drzi letalo v zraku(vzgon)
matix napisal/-a:Res sva prebrala ogromno knjig in se cudila zakonom fizike ki nama bodo pomagali pri tem modelu. Baje bo nastal tlak ki bo vzdigoval model.
in tako naprej,...

Kakšen profil bosta uporabila, lahko razlozita ozako profila in kateri profili se uporablajajo na zagijih? Kaksen potisni in vlečni propeler nameravata montirati? Pa ce vseta mogoce tko iz izkusenj od dedkov kaksna bo predvidoma minimalna hitrost, ker tole pomoje ne bo slo prevec hitr. Teza je po vsem povedanem mnogo prevelika, saj ze motorja tehtata precej, kaj potem sele gorivo, vsi servoti,karbonska krmila,padalo,... Sta pomislila mogoce na aerodinamiko(upor)-kolk ga bo proizvajal ta model?
Sam sem mnenja da je bolje da motorja prihranita za druge modele, saj jih bosta tu unicila ker bo tole padl dol kt kamn ko bosta cut off-ala motorje.Mislita, da letalo leti, ce ima vec motorjev in se to mocnih?.Sploh ni res!!!
Tko tole je nekej mojih opazanj,mnenj,vprasanj, tko da upam da bosta kj odgovorila?
P.S. Ce vaju pa zanima aerodinamika (krila) vaju pa lahko malo poučim, zakaj letalo sploh leti, da ne bosta takih neumnosti tratila okoli,kot je naprimer tistole tam gor ("Baje bo nastal tlak ki bo vzdigoval model.").

LP Luka
Uporabniški avatar
darksider
Član

Kraj: Jesenice

OdgovorNapisal/-a Finch » 28.11.2004, 22:56

Po moje si ta dva sam norce delata pa nas zajebavata!!!
Take bedarije piseta da kr glava boli!!!
Pa bencin bota mela v krilu-da nebo na težišče vplival...
LP
Uporabniški avatar
Finch

Kraj: Polzela

OdgovorNapisal/-a Chinks » 28.11.2004, 23:07

No pa je šlo vse pogobe :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
TA ZADN CAJT :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ne verjemi vsem kar piše!!!
Chinks
Uporabniški avatar
Chinks
Naš človek :)

Kraj: Poljane nad Šk. Loko

OdgovorNapisal/-a spaca157 » 28.11.2004, 23:08

IN POTEM VSE TIHO JE BILO :idea: :idea:

Na koncu bo pa telstar dober :evil:
Kdor nizko leta k¨mal razbije
Uporabniški avatar
spaca157

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 28.11.2004, 23:19

Kaj nas šele čaka tam okoli prvega aprila…. :D :D :D
Bomo spet "belili glave" s trdimi orehi.... :shock:
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a spaca157 » 28.11.2004, 23:20

JA z LAŠKIMI onimi k so taki k jabolka :lol: :lol:
Uporabniški avatar
spaca157

OdgovorNapisal/-a Wrestler » 29.11.2004, 00:12

Živijo.
Se opravičujem ker me krajši trenutek momenta ni bilo ker sem biu terensko odsoten!
Model ima zelo podoben profil kirla kot zagi (če neveš kašn je poglej malo na forumu), le da je ta malo bolj ˝ozek˝ da bo lažje rezau zrak. Teža je resnično malo velika vendar bo po preračunavanjih moralo leteti.
Kot sma rekla boma gorivo razporedila po krilu in to sma že skorajda storila. Volumen tanka bo približno 4dl vendar bova napolnila po potrebi.
Občutek imam da naju primerjate z homo habilisom ali še čim starejšim. Sva pač nadebudna modelarja ki se po očetovih stopinjah vspenjava v same vrhove modelarstva. Če nama ta model uspe boste pa usi gledali in hoteli ga imeti :!: Resnično nastaja tlak in vzgonski veter ki bo letalo vzdigovalo v višave. Zadnji motorček bo v zavetrju sprednjega in ker bo dobival velike sunke vetra bo bolje vrteu in star se še poveča hitrost. Za propelerje se ne sekirat kajti imava prave velikosti in dimenzije z katerimi sma že imela izkušnje. Neverjamem če je že kdo spuščau etrejnerja narejenega po timovem načrtu z 6 motorji? Nama je to že uspelo in letalo je doseglo resnično valiko hitrost. Teža je bila kar velika vendar je bil sorazmerje z motorji dovol velik. Ta modelarski forum naj bi biu vzgled neučakanim in prizanešenim modelarjem, ki bi nekoč postali svetovno znani. Naj bi spodbujali drug drugega in si med seboj svetovali in pomagali. Ta forum je pa popovna negacija tega kar je zelo slabo. Ob pogledu na ta forum bi še mirenski klošar Tonček dobiu slabe asociacije!!!
To se mora končat oziroma nehat kot je rekel moj prijatel kajti to lahko preide v še večjo nepridipravo skrajnost :evil: Upam da me razumete kaj hočem povedat in poudarit kajti to je res nezaslišano!!!

Lepo se mejte in upajte da bodo sploh še kašni novi uporabniki pršli kajti jas vem da se nebi nikoli več pogovarjal z takimi gorilami kot ste vi! :twisted:
Uporabniški avatar
Wrestler
Član

OdgovorNapisal/-a TRAINER » 29.11.2004, 00:34

Če si naredil E-trainerja s šestimi motorji, ga pa sigurno nisi pozabil slikati...Zanima me kako zgleda od zunaj in od znotraj...

Lp B 8)
Uporabniški avatar
TRAINER
Član

Kraj: Velenje - okolica

OdgovorNapisal/-a spaca157 » 29.11.2004, 00:55

Ma ja takrat še ni blo fotoaparatov :!:
Uporabniški avatar
spaca157

OdgovorNapisal/-a darksider » 29.11.2004, 11:05

Wrestler napisal/-a:Model ima zelo podoben profil kirla kot zagi (če neveš kašn je poglej malo na forumu), le da je ta malo bolj ˝ozek˝ da bo lažje rezau zrak.Resnično nastaja tlak in vzgonski veter ki bo letalo vzdigovalo v višave. Zadnji motorček bo v zavetrju sprednjega in ker bo dobival velike sunke vetra bo bolje vrteu in star se še poveča hitrost.

HAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHHAHA
Fanta pa sej nista resna no. Dj ne piši takih neumnosti, ker se vidi da NE POZNATA ZAKONOV AERODINAMIKE!

Profil krila ni tanjši zato da bo ležje rezal zrak! Profil je takšen za to, ker je tako preračunan in tako daje največji vzgon proti uporu.
Vzgonski veter nastaja na pobočju, ko piha po pobočju navzgor, ne pa tako kot si predstavljtata vidva!!!!
Razlozi mi, kako bo zadnji motorcek dobival vecje sunke vetra, ce bo v zavetrju sprednjega?????A ni tle mal nasprotja????

Fanta ne se norca delat!

LP Luka
Uporabniški avatar
darksider
Član

Kraj: Jesenice

OdgovorNapisal/-a alesb » 29.11.2004, 12:16

To zelo disi po zafrkavanju nekoga, ki se dolgocasi in potem lansira take poste. Mogoce celo kak clan foruma z na novo narejenim "dublom".... So pa ideje res zanimive :lol: :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
alesb

Kraj: Nova Gorica

OdgovorNapisal/-a dady » 29.11.2004, 14:19

Ne razumem zakaj se vsi spravljate na Wrestnerja in Matixa? :cry: :roll:
Pustite jima veselje! :evil: :D :D .Onadva sta to delala leto in pol vi pa že vse veste takoj,ko vidite njun načrt za zimo!Ampak se strinjam z modelarji,ki mislijo da je to zajebancija. :wink: :wink: :idea:
Pa zanima me kaj sta vidva delala eno leto in pol :?: .

Sicer vaju ne poznam,ampak si vaju predstavljam kot dva osnovnošolčka,ki hočeta narediti najhitrejši model na svetu. :roll:
Mogoče bi šel hitreje če bi dal gor mašino od kosilnice pa vse skupej rinil po letališču.( :lol: Samo hecam se :lol: ).

Še tole bi vaju prosil:če lahko zrihtata kakšno slikico e-trenerja, pa slikico dvomotornega zagija.Da vidim kako zgleda!
Hvala!

L.P.-------Davor :wink:
Slika
Uporabniški avatar
dady

Kraj: Novo mesto - Otočec

OdgovorNapisal/-a tom » 29.11.2004, 15:26

hitrost in bi krilo proizvedlo dovolj vzgona. Postavitev motorja spredaj in zadaj mi tudi ne diši kaj preveč zaradi stabilnosti modela. Če želita nadaljevati z projektom je morda bolje da ga malo preuredita. Dobro bi bilo če ima vsaj 1m razpona ter motorje(če že ustrajata z dvema motorjema) postavite vzporedno ob prednjem robu http://www.crazyherb.com/ . Tople vode res ni dobro izumljati ker če bi to delovalo bi gotovo že videli podoben model. Za začetek je vredu če si ogledata http://www.crazyherb.com/ veliko takih in drugačnih letečih kril ki jih bosta lahko preuredila in predelala kakor vama srce poželi. Kar se tiče pa vloženega denarja: najbrž je večina tega denarja v komponentah zato bolje da ostanejo vsaj komponente cele kot da gre čist vse v smeti.

moj namen ni da vas odvrnem od projekta temveč da vama pomagam.

LP Tom

PS: Če bo to vaše krilo letelo skoraj gotovo ne bo letelo po vaših pričakovanjih.

PS2: Tudi keramična školjka lahko leti zelo hitro če ima dovolj močen motor, vendar ali je to res dosežek?
tom
Novinec

OdgovorNapisal/-a overlord_tm » 29.11.2004, 17:23

Men to diši po Tehnic in Avtek klonu :wink:

Pa ne mi zamert.

Sicer pa je res da leti vsaka stvar če le ima dovolj močan motor! Samo letalne/jadralne sposobnosti so vprašljive :lol:
Uporabniški avatar
overlord_tm

Kraj: Domžale - Vir

OdgovorNapisal/-a dady » 29.11.2004, 20:40

overlord_tm je napisal :arrow: Men to diši po Tehnic in Avtek klonu :wink:

Meni se zdi,da sta Avtek pa Tehnic malo nehala težit po forumu :?: :D .Že kar nekaj časa ju nisem slišal :roll: :wink: :lol: .

LP Davor
Slika
Uporabniški avatar
dady

OdgovorNapisal/-a dady » 03.12.2004, 22:44

Živjo!
Kaj je zdaj s to temo?????? :?
Se dvomotorni zagi še izdeluje?????
Upam,da ga nista nehala delat ker je bilo zelo zanimivo in zanima me kako bi to letelo!!!!!!!! :lol:

L.P.----Davor B.
Slika
Uporabniški avatar
dady

OdgovorNapisal/-a matix » 14.07.2005, 16:03

Pozdrav!!
Danasnji dan, 14.7.2005, je zmagovalen. Model sva kljub vsem tezavam uredila za prvi polet. Kaj je notri je pa ze vse napisano zgoraj. Model sva "izstrelila" s pomocjo katapulta (podobno kot pri zracnih bojih) saj za vzlet potrebuje kar veliko hitrost da se pobere. Model je bil na zacetku nekoliko nemiren, nekako tako kot so bili nemirni Meseršmiti dalnega leta 1943 ko so skupaj z Norveškimi smukači izvedli ofenzivo na Lublin.
Model je dosegel res veliko hitrost, tako da so slike res precej zamegljene, sem jih bom nalimal kasneje ko dobim kabel da dam na računalnik. Pilotiral je kolega Oskar, z staro rvnapravo Futaba F14. DIzel motorcka sta delovala kake 2 minuti, saj nisva natocila dosti goriva. Model pa je resnicno tezak za upravljat saj bi se kmalu zaletel v kurnik(!!). Ko sta oba motorcka po domače povedano crknila, je model padel na tla kakor 100l sod vina, a na sreco je padel v koruzo, tako da se ni prav nic poskodoval.
Poletu je prisostvoval sam Albin Novak s svojo Ćavko in bil je prav navdusen. O tem projektu misliva napisat tudi knjigo podobno kakor je to storil Primoš Trubar pred slabimi 500 leti.

Zagotovo vas mnogo misli, da je to le milo rečeno zajebancija. Ampak temu tako ni. Če imate kakrsna koli vprašanja le vprašajte. Slike bodo pa kmalu (bolj slabe, saj je slikano z mobitelom). Pa naj se tovariš OSkar kaj pove o tem.
matix
Novinec

OdgovorNapisal/-a pokiponkavfko » 14.07.2005, 21:42

kje so slike? Posodim kabel? :D
pokiponkavfko

Kraj: Šmarje

OdgovorNapisal/-a dady » 16.07.2005, 09:58

Ja lepo,lepo...pa upam da bo knjiga kmalu napisana :D Komaj čakam da jo bom bral :D :wink:

lp Davor 8)
Slika
Uporabniški avatar
dady

OdgovorNapisal/-a crt » 16.07.2005, 12:49

Kako to, a ni bil prvi letalec Oto Lilienthal? Se mi je zdel da to ni res in da je mogu bit to en slovenc :D!
BTW, a je kdo bral katekizem, bojda je tam notri aerodinamika ful dobro razložena
Kdor se zadnji smeje....šale ni razumel
Uporabniški avatar
crt
Novinec

Kraj: Ljubljana

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Eksplozijski..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov