gradnja trainer 40 POMOČ!

Vse o modelih letal z notranjim izgorevanjem ...

Moderator: blisk

gradnja trainer 40 POMOČ!

OdgovorNapisal/-a Jošt Kozorog » 21.12.2004, 21:23

lep pozdrav!

prihajam iz avtomodelarskega foruma! :D

doma izdelujem trainerja iz tima in me zanima kaksne servote naj bi stlacil v krila za alerone! standardna velikost?
zanima me tudi pozicija( bol proti trupu, na sredini, pri koncih kril)

v timu je nagib rešen z enim servotom na sredini vendar sem se odločil za varjanto vsaka polovico svojega(po nasvetu izkusenega modelarja), se mi pa zdi to tudi bol enostavno!

Še nekaj: namesto da bi krila šla v v lom kar direktno sem naredil "centroplan" po širini krila in nato vsaka polovica nagnita! bo to kaj uplivala na letenje? krilo mislim na trup pritrjevati z plastičnimi vijaki namesto z elastikami! bo to uredu?

ze naprej hvala za odgovore, bostjan :D
PES KI LAJA, NI ZADOSTI KUHAN... Kitajski pregovor...
Uporabniški avatar
Jošt Kozorog
Naš človek :)

Kraj: Sežana-Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Niko » 21.12.2004, 22:09

Zdravo
Velikost servov je pomembna, v krilo jih položi tako, da ne bo noben del gledal čez profil. Mislim, da bi bili dovolj mini izvedbe. Imajo za elerone dovolj navora. Seveda je bolje dati v vsak del svoj servo. Načeloma naj bosta na sredi elerona, tako, da je eleron na obe strani enako obremenjen (včasih zaradi dolžine kablov ali tanjšanja profila krila to ni mogoče, zato sta bolj pri trupu). Taka oprema ti omogoča priklop servov z Y kablom, še bolje pa je če jih miksaš v napravi, ker lahko nastaviš na elerone in še flape (seveda če ima smisel pri treinerju).
Ti si namesto enojnega loma naredil dvojni lom - sredina ravna in dve uški. Lom krila da modelu stabilnejši let, v tvojem primeru po mojem mnenju ne bi smelo biti nekih razlik. Ker je avion visokokrilec pa sploh ne. Tudi pritrjevanje kril z vijaki je naprednejši način, zahteva pa lepše pristajanje, saj ti bo vijake, krilo in trup bolj poškodovalo pri dotiku tal s krilom, kot če bi mel krilo na gumicah.
To je moje mnenje.
LP Niko
Niko
Novinec

Kraj: Hrastnik

OdgovorNapisal/-a Jošt Kozorog » 22.12.2004, 15:27

Najlepša hvala! zdej pozimi bom probal letalo dokpncat in bom dal ksne slike gor!

hvala, bostjan :D
PES KI LAJA, NI ZADOSTI KUHAN... Kitajski pregovor...
Uporabniški avatar
Jošt Kozorog
Naš človek :)

Kraj: Sežana-Ljubljana

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 22.12.2004, 15:41

V krilo vsekakor ne daj mikroservov kajti že vibracije znajo "pojest" zobnike ki so pri malih servih še kako nežni 6,5 ccm moped pa zna kar tresti :shock:
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

Kraj: Ljubljana

Vrni se na Eksplozijski..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov