mds18

Vse o modelih letal z notranjim izgorevanjem ...

Moderator: blisk

mds18

OdgovorNapisal/-a ukolaric » 22.02.2003, 14:21

Pozdravljeni!

Doma imam motor mds18 in ne vem kako ga naj vžgem(deloval ni 1 leto)nekateri govorijo da motorji mds neradi vžigajo mi prosim lahko kdo pove kakšen pameten nasvet za odg. se vnaperj zahvaljujem
sem modelar????
Uporabniški avatar
ukolaric
Naš človek :)

MDS

OdgovorNapisal/-a tornado » 22.02.2003, 14:47

Živijo
Če je motor stal eno leto je osnova,da ga razstaviš in temeljito opereš z metanolom,petrolejem ali bencinom,saj se v motorju,na ležajih in fergazerju strdijo ostanki ricinusa.To ugotoviš tako,da motor težko vrti,ko ga zavrtiš z roko.Ko boš opravil to čiščenje motor zopet sestavi in montiraj na model.Avio modelarji se izogibajo nitrometana ampak ti vseeno preporočam,da uporabiš gorivo z 5-10% nitrometana.Z tem boš dobil konstantno obratovanje motorja.Osnova za normalno delo pa je pravilno nastavljen motor.O tem se je že tudi pisalo na forumu,če pa ne poznaš postopka nastavljanja se pa oglasi.
Nisi napisal ali je ta motor popolnoma nov ali je že vtečen,saj to kar sem napisal velja za vtečene motorje.
Imaš pa v tvoji bližini avio modelarje,ki so upam bolj pripravljeni pomagati z nasveti kot je to v Mariboru.
tornado
Naš človek :)

Kraj: Maribor

Vrni se na Eksplozijski..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov