Mantua / Aviomodelli Tango

Vse o modelih letal z notranjim izgorevanjem ...

Moderator: blisk

Mantua / Aviomodelli Tango

OdgovorNapisal/-a jernej » 30.03.2005, 11:55

Živjo,

čas je za nakup prvega nizkokrilnega trejnerja. Kaj pravite na "Tango"? Dobre in slabe lastnosti? Za ali proti?

Druga opcija, o kateri sem razmišljal je Graupner Super Air (zgleda nekoliko bolj škatlast, podvozje je na uč bolj igračkasto...)

Hvala!!!
jernej
Novinec

OdgovorNapisal/-a Andrej Bučar » 30.03.2005, 12:47

Jaz sem imel Tangota.Super zadeva.Priporočam pa motor 7,5 ali 8 kubikov.Najbolj bi pasal OS 46 FX....Moje mnenje! :wink:

Andrej
"STORM TROOPER OF THE SKIES"
Uporabniški avatar
Andrej Bučar
Član

Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a brane » 31.03.2005, 07:54

Zanimivo :? da je s Tangotom kdo tudi zadovoljen. Jaz sem ga imel pred leti in lahko rečem, da je to slab model. Tudi meni je bil všeč, a model je zelo občutljiv, popravila so problematična, ker je trup iz "kibl plastike" krasijo ga pa tudi nekateri slabo premišljeni in uporabniku neprijazni detajli.
V moji okolici poznam še dva, ki sta letela s Tangotom, nobeden ni bil zadovoljen.
Značilne slabosti:
-vodenje eleronov uporabniku neprijazno pri sestavljanju
-pri grših pristankih se vpetje sprednjega kolesa hitro polomi
-krila se v delu kjer vanje pride bajonet hitro razmigajo
Izkušen pilot bi imel Tangota morda dolgo časa zdravega, pri nekom, ki pa ga uporabi za vmesno stopnjo pri prehodu na nizkokrilca , pa ta model ne bo delal zgodovine.
Uporabniški avatar
brane
Naš človek :)

OdgovorNapisal/-a rvpilot » 31.03.2005, 08:18

Jaz sem ga pred leti tudi imel in ga nikakor ne priporočam,se pridružujem mnenju Braneta.Če pa ga kdo še ima imam jaz za njega krila v dobrem stanju jih PODARIM.

FRANC
FRANC

Večja kot je masa, tem večja je gravitacija...
Uporabniški avatar
rvpilot
Član

Kraj: Vrhpolje pri Vipavi

OdgovorNapisal/-a jernej » 31.03.2005, 09:04

Hmm :shock:

Vsake oči imajo svojega malarja in vsak pilot svoje izkušnje.

Kakorkoli, model je naročen, bom poročal o svoji izkušnji.
jernej
Novinec

OdgovorNapisal/-a Andrej Bučar » 31.03.2005, 14:43

No,jaz sem z njim zadovoljen,sem ga pred mesecem prodal,pa me je ponovno premamilo in sem kupil novega.Res pa je nepraktičen pri pritrjevanju krila na trup.Samo se navadiš.

Andrej
Uporabniški avatar
Andrej Bučar
Član

tangica

OdgovorNapisal/-a Truplo » 31.03.2005, 15:49

ja res je tole kar se tiče sestavljanja, je sicer pocen model vendar za sestavljanje mors pa mal pomislt :idea: ...recimo sam mam problem kako spavt 6,5 kubicn motorck v klun kjer je nosilec motorja, ne da bi razrezal in odpru pol letala(ni prostora za privijačenje motorja na nosilec). eleroni, so tut čudni za sestavlat ampak bomo mal "poborbal" pa spravl skupi dele da vidmo kako leti ne,upam da dobr :D :D :D

Lp nejc
Uporabniški avatar
Truplo
Član

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a jernej » 31.03.2005, 19:14

Čakamo poročanje! :P

Zaželjene tudi fotke sestavljanja :wink:
jernej
Novinec

Re: tangica

OdgovorNapisal/-a jernej » 08.04.2005, 19:41

Truplo napisal/-a:ja res je tole kar se tiče sestavljanja, je sicer pocen model vendar za sestavljanje mors pa mal pomislt :idea: ...recimo sam mam problem kako spavt 6,5 kubicn motorck v klun kjer je nosilec motorja, ne da bi razrezal in odpru pol letala(ni prostora za privijačenje motorja na nosilec). eleroni, so tut čudni za sestavlat ampak bomo mal "poborbal" pa spravl skupi dele da vidmo kako leti ne,upam da dobr :D :D :D

Model sem dobil in razumem kaj mislis. Ko sem bral navodila in gledal v skatlo, mi je blo skoz manj jasno. Pol sem vsaj v grobem dojel kako in kaj, jasno mi pa se vedno ni.

Sploh sestavljanje kril... a prav razumem, da krila skup drzi samo tist plastičen one z onim drobnim muznikom?? Pa kako to skupaj spravš, ko je enkrat model sestavljen, huh?

BTW, kako se lotiti barvanja trupa? Kakšne barve primejo na tako plastiko?

Se priporočam za nasvete in kakšen trik pri sestavljanju!

Lp
J
jernej
Novinec

OdgovorNapisal/-a Truplo » 08.04.2005, 22:49

evo jernej....js sm ze sestavu elerone ...mal mors bult v nacrt pol pa je kar enostavno .... mal se bos zajbaval sam sej ti bo ratal ....krila pa skp drzi tist plasticn stiftk...js sm tm uporabu lim mitopur....ta lim res ta dva stiftka drzi v krilih ...tko da se ne bojim da bi se snel iz kril :D

... ja sam mam tut probleme s trupom .... 2x sm ze probu s folijo prekrit in nevem ...ful se slabo prime ...mislm da je slaba kvaliteta folije ....tko da sm use dol strgu...zdj bom pustu belo pa servote notr pa gasa...(da ga razbijm) :twisted: ...ne sej se hecam :D
Uporabniški avatar
Truplo
Član

OdgovorNapisal/-a Andrej Bučar » 09.04.2005, 10:21

Potrebno je dobro preštudirat načrt.Krilo drži skupaj glavni nosilec(kovinska cevka),ter trak(kot objemka ),ki je priložen (dva kosa).
Čepki na krilu so za pravilno nasedanje krila na trup.Kasneje bom priložil še kakšno fotografijo.
Trup je možno samo barvati,ne pa prekriti z folijo.Z folijo prekriješ samo krila in smerno+višinsko krmilo.

Andrej
Uporabniški avatar
Andrej Bučar
Član

OdgovorNapisal/-a Andrej Bučar » 09.04.2005, 11:02

Tako izgleda sestava leve in desne polovice krila.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Uporabniški avatar
Andrej Bučar
Član

OdgovorNapisal/-a Andrej Bučar » 09.04.2005, 11:04

Tako pride pa sestavljeno,samo brez trupa,za lažjo predstavo.

Andrej
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Uporabniški avatar
Andrej Bučar
Član

OdgovorNapisal/-a brane » 09.04.2005, 11:25

Kot vidim je ratal model še bolj plastičen, kot je bil, morda se pa ta verzija v bajonetu ne zgunca tako hitro :roll:
Uporabniški avatar
brane

tangica

OdgovorNapisal/-a Truplo » 09.04.2005, 12:31

evo js sem zdele ravo prekrival krilo .....folija se cist nc ne prime...tko da morm kupt drugo folijo al bom pa avionck pustu cist bel ...pa mogoce ksn vzorck narisu gor da bo razpoznavn v zraku :twisted: drgac je pa ze precej sestavljen :D

aja andrej ...po moje bi trup tut lahko prekril s folijo ....sam k se slabo drzi...in enako je s krili ...folija je zanc! :evil:
....sej bo....če ne z leti....pa s tableti!!!!
Lp nejc
Uporabniški avatar
Truplo
Član

OdgovorNapisal/-a Andrej Bučar » 09.04.2005, 13:07

Kakšno folijo pa imaš?
Jaz uporabljam izrecno ORACOVER !

Andrej
Uporabniški avatar
Andrej Bučar
Član

tango

OdgovorNapisal/-a Truplo » 09.04.2005, 13:48

ti nevem tocn ....je pa res sranje od folije ..taka trda deluje ....mam pa en koščk oracover k je mehkejša..ne deluje tko trda n aotip.. pa tut prime se sm zdej probu :D
....sej bo....če ne z leti....pa s tableti!!!!
Lp nejc
Uporabniški avatar
Truplo
Član

OdgovorNapisal/-a jernej » 13.04.2005, 09:27

Končno sem začel z gradnjo... Po premisleku sem se odločil, da bodo krila prekrita kar s folijo, trup pa naj -vsaj zenkrat - ostane tak kot je.

Imam pa dve vprašanji v zvezi s sestavljanjem kril:
- na načrtu je narisana letvica (mislim da št. 51), ki naj bi prišla na sprednji konec krila. Letvice v mojem kompletu ni, niti se mi ne zdi, da bi bila potrebna. Kako je pri vama??
- cev, ki vodi elerone, je precej na trdo vpeta v plastična vodila, ki pridejo v krila. A je v praksi to ok, ali naj luknje v vodilih povečam?

Lp
J
jernej
Novinec

OdgovorNapisal/-a brane » 13.04.2005, 10:50

Eleroni morajo teči čisto narahlo, sicer modela ne boš nikoli strimal, vedno bo nekam silil. Povečaj a ne toliko da boš naredil luft, samo da se lepo narahlo premika 8)
Uporabniški avatar
brane

OdgovorNapisal/-a Andrej Bučar » 13.04.2005, 12:11

Načrt je star iz prejšnje verzije,ko si moral prilepit nosno letvico.Novejša verzija pa ima to že narejeno,tako da ti ni potrebno tega delat.
Tisto luknjo pa povečaj,kot ti je že omenil Brane.

Andrej
Uporabniški avatar
Andrej Bučar
Član

Naslednja

Vrni se na Eksplozijski..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov