Evo vam malo zdravniških!!
USPELO MU JE
Milijonar je ležal v bolnišnici. K njemu v sobo je vstopil doktor, da se pogovorita o njegovi bolezni.
"Nic ne recite, doktor!" je rekel milijonar. "Jaz že vem, da mi je uspelo prebroditi najhujše in bom kmalu ozdravel!"
"Kako pa to veste?" ga je zacudeno vprašal doktor.
"Obiskalo so me sorodniki in vsi so bili resni in imeli so dolge obraze."
NI PRAVI TIP
Peter je v bolnici obiskal prijatelja Marjana. Preden je vstopil v njegovo bolniško sobo je na hodniku vprašal medicinsko sestro:
"Je že naredil kakšen korak?"
"Ni! Ocitno nisem njegov tip!"
ZASTRUPITEV
"Ni vec dvoma," je rekel doktor pacientu, "zastrupljeni ste bili!"
"S cim vendar?" je vprašal pacient.
"To bo pokazala obdukcija!"
MRTVAŠNICA
"Doktor, kam me peljete?"
"V mrtvašnico."
"Toda, saj nisem mrtev!"
"Saj mi tudi še nismo v mrtvašnici."
SELITEV
"Kje pa je pacient iz sobe sedem?" je doktor vprašal glavno sestro.
"Tako visoko vrocino je dobil, da sem ga odpeljala v sobo dva, kjer leži pacient z ozeblinami!"
GLOBOK VDIH
"Dober dan!" rece Elektrikar pacientu, ki je v bolniški sobi prikljucen na umetna pljuca. "Zdaj boste pa enkrat zelo globoko vdihnili!" je elektrikar dejal pacientu.
"Zakaj pa?"
"Ker moram za petnajst minut izklopiti elektriko!"
MRTEV JE
Doktor pregleda pacienta na postelji v bolnišnici, se obrne k njegovi ženi in rece:
"Mrtev je."
"Ni res!" se oglasi mož iz postelje.
"Bodi tiho, doktor je študiran, bo že vedel!" nanj zavpije žena.
NALEZLJIVA BOLEZEN
"Vi imate zelo redko nalezljivo bolezen. Odpeljali vas bomo v izolirno sobo, tam pa boste prejemali pire krompir in špinaco."
"Bom po tej hrani zopet zdrav?"
"Ne, druge hrane vam ne moremo pošiljati pod vrati."
PREOSTANEK ŽIVLJENJA
"Doktor, kako dolgo bom še živel?" je bolnik, ki je zbolel za rakom, vprašal svojega doktorja.
"Težko reci" je odgovoril doktor. "Toda, raje nasvet: nikar ne zacnite gledati kakšne daljše nadaljevanke na televiziji!"
VIŠINA
Moški v beli halji vstopi v sobo k bolnemu pacientu in ga vpraša:
"Koliko ste visok?"
"Meter sedemdeset, gospod doktor" odgovori pacient..
"Jaz nisem doktor, jaz sem mizar" mu rece mož v beli halji.
POZABLJIVOST
Pacientka je prišla k doktorju in potožila:
"Doktor, jaz tako hitro vse pozabim!"
"Kar brez skrbi bodite!" je rekel doktor. "Predpisal vam bom tablete, ki bodo ozdravile vašo bolezen!"
"Kakšno bolezen?"
ALERGIJA
"Doktor, mislim da sem alergicen na usnje!"
"Po cem pa to sklepate?"
"Vedno kadar se zjutraj zbudim in imam še obute cevlje me boli glava!"
BOLEC PRITISK
"Doktor, jaz imam zelo nenavadno bolezen. Ce se s prstom dotaknem noge, me boli, ce se dotaknem glave me boli, prav tako me boli, ce se dotaknem kakšnega drugega dela telesa!"
Doktor pregleda pacienta, nato pa postavi diagnozo:
"Zlomljen prst imate!"
DESET
Doktor pacientu:
"Vi ste smrtno resno bolni in ne preostane vam vec dosti casa!"
"Koliko casa mi še preostane?"
"Deset!"
"Deset? Kaj deset? Let, mesecev, tednov?"
"Devet..."
OZDRAVITEV
Jaka je odprl zasebno ordinacijo z reklamo, da v trenutku ozdravi vsako bolezen. Prvi dan je v ordinacijo vstopil pacient, ki je potožil, da ne vonja nicesar vec. Doktor Jaka je zaklical medicinski sestri:
"Prinesite mi posodo s hlevskim gnojem!"
Ko je sestra postavila v ordinacijo hlevski gnoj se je pacient nakremžil in rekel:
"Joj, kako smrdi!"
Seveda je bil v trenutku ozdravljen.
Naslednji dan je isti pacient ponovno prišel v ordinacijo in potožil, da je izgubil pamet. Doktor Jaka je rekel sestri:
"Prinesite mi posodo s hlevskim gnojem!"
"Joj, ne že spet!" je dejal pacient in zapustil ordinacijo. Doktor je zapisal v svoj zvezek: "Ozdravljen!"
PREVIDNOST
Osemdesetletni pacient se je oglasil pri svojem zdravniku in se pohvalil, da se bo cez nekaj dni ponovno porocil.
"Koliko pa je stara nevesta?" je vprašal doktor.
"Dvajset let!"
"O, Bog! Moram vas opozoriti, da je lahko vsaka aktivnost v postelji smrtno nevarna!"
"No, ja, ce bo umrla, bo pac umrla!" je rekel doktor.
PROŠNJA
Janez je prišel k svojemu zdravniku in mu potožil svoje težave:
"Vsako noc sanjam, kako mlada gola dekleta prihajajo v moje stanovanje in želijo seksati z menoj."
"In kako vi reagirate?"
"Stalno jih odganjam z rokami!"
"In kaj želite od mene?"
"Da mi polomite roke!"
URIN
Policist je prišel k svojemu zdravniku na splošni pregled. Zdravnik ga je temeljito pregledal, na koncu pa mu je narocil:
"S teboj je vse v redu. Kljub temu pa cez mesec dni prinesi na pregled še svoj urin."
In policist je cez mesec dni proti zdravnikovi ordinaciji valil sod urina.
NENAVADNO
"Je kaj narobe, doktor?" je vprašal pacient doktorja, ko se je ta namršcil ob gledanju laboratorijskih izvidov.
"Ta bolezen, ki jo imate, je doslej napadala samo vinsko trto!"
Lp, Rok