Gradnja - akrobat 40

Vse o modelih letal z notranjim izgorevanjem ...

Moderator: blisk

Gradnja - akrobat 40

OdgovorNapisal/-a eagle » 15.02.2006, 16:44

lep pozdrav vsem

zacel bom z izdelavo akrobatskega letala katerega nacrt je bil objavljen v tim-u pred parimi leti (1999). Danes sem dobil nacrt v merilu 1:1 in ga parkrat pozorno pregledal. Predvsem bi vas rad prosil za kaksne nasvete pri izdelavi.

zanima me kje bi lahko dobil balso ki ima mere 150x1000 mm ali vecjo, rabil bi jo za oplate trupa , ker v tim-u nic ne pise da bi bilo treba oplato skupaj lepiti ?

mogoce malce prehitevam ampak vseno : proda kdo odlitek pokrova motorja ?
eagle

Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a lenko » 15.02.2006, 17:19

Tako balso boš težko dobil. Mogoče Praprotnik iz Ptuja. Za pokrov motorja pa mislim, da bo najbolj da se obrneš na avtorja načrta.Če se ne motim je iz Šenčurja.
lenko
Naš človek :)

Kraj: Preddvor

OdgovorNapisal/-a jadra » 15.02.2006, 18:46

Jaz sem se tudi odločil za samogradnjo trenerja 40 po timovem načrtu. Če imaš vsaj malo modelarske žilice je to res pravi model za začetnike. sam sem že v zaključni fazi- prekrivanje, pol pa mislim da se bom znašel pred problemi ko bo treba avion spravit gor pol pa še dol, ampak upam da bom najdu kakšnega mal bol izkušenega modelarja za pomoč. Kar se tiče balse jo uštukaš kar na konstrukciji iz vezane plošče.Balso pa itak dobiš v vsaki modelarski trgovini, zadnič sem opazu da jo majo celo v Bauhausu (Lj.)

Pa veliko uspehov pri gradnji

lp Janez
jadra
Novinec

Kraj: Medvode

OdgovorNapisal/-a eagle » 15.02.2006, 20:17

tudi jaz sem bolj ali manj zacetnik pri letenju z RC in mislim da bo ta model vsaj se nekaj casa pocival na polici oz. zaradi velikosti pod polico :)

naredil sem ze eno sestavljanko eon 400 , potem pa se 2 samogradnji po tim-ovem nacrtu - pylon 400 in harlekin (zadnji je v fazi popravljanja :D )

upam da mi gradnja tega z natancnostjo uspe :P , in hvala za pojasnilo kako je z stransko oplato, kot sem ze rekel tako velikega modela se nisem delal zato mi se ni bilo potrebno stukati balze (izjema so pylonova krila iz stirodurja prekritega z balzo, samo na njih se mi to ni zdelo nic cudno- ne vem zakaj )

ker imam prevec casa bom zadevo malo poslikal med gradnjo, ce imas moznost pa lahko tudi ti pokazes kaksno sliko svojega modela -akro 40
eagle

Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a jadra » 15.02.2006, 23:55

sory sem mal prehiter bral ti delaš akrobata, jaz pa trenerja. toliko v vednost
jadra
Novinec

Kraj: Medvode

Re: Gradnja - akrobat 40

OdgovorNapisal/-a peroo » 25.02.2006, 17:45

eagle napisal/-a:zanima me kje bi lahko dobil balso ki ima mere 150x1000 mm ali vecjo, rabil bi jo za oplate trupa , ker v tim-u nic ne pise da bi bilo treba oplato skupaj lepiti ?

Pozdravljen!

Takšno dimenzije balze, je skoraj nemogoče da jo boš dobil. Jo pa lahko čisto enostavno poštukaš skupaj iz dveh delov. Najenostavneje je to narediti tako, da daš na ravno mizo dve plošči balze, jih postaviš tako, kot jih želiš poštukat. na spoj nalepiš po dolžini selotejp iz ene strani. oplato nato obrneš, in režo namažeš z lepilom. Simpl

LP Peter
Uporabniški avatar
peroo
Naš človek :)

Kraj: Ljubljana

Vrni se na Eksplozijski..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov