v razmislek

Tekmovanja, srečanja ...

Moderator: Jetforce

v razmislek

OdgovorNapisal/-a ELO » 23.02.2006, 09:22

včeraj je bil na forumu objavljeno "zgražanje" nad tem, kako se slovenci bunimo za naše tekme, v zagrebu pa da jih je v eni kategoriji prijavljenih 40.

toda, ali je to uspeh sposobnosti organizatorja ali posledica nekaj drugih dejstev.

torej, zagreb ima milijon prebivalcev, to je toliko kot pol slovenije. samo v zagrebu!!! in če je od naših 2.000.000 prebivalcev 80 tekmovalcev jih je tudi v zagrebu povsem enostavno 40. in verjamem da tistim 40 zagrebčanom ne predstavlja problem fijakati se od ene do druge piste v njihovi okolici. v sloveniji je mariborčanu pač težko priti v tolmin, tako kot tolmincu ali goričanu v graz. jebiga, ko vas bo v gorici milijon, v mariboru milijon in v ljubljani milijon boste lahko imeli svoja mestna prvenstva, ker itak da bo vsak hotel biti petelin na svojemu kupu gnoja!

pa še eno dejstvo;
sem bil dezinformiran in premalo poučen...
se posujem s pepelom...
Zadnjič spremenil ELO, dne 23.02.2006, 20:19, skupaj popravljeno 1 krat.
Bizgec jaz, bizgec ti, bizgeci mi vsi!!!
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

Kraj: Dol pri Hrastniku

OdgovorNapisal/-a GODFATHER » 23.02.2006, 09:49

Škoda, da te teme nisem videl!

Torej, če razumem, bi vsi želeli, da bi bilo več voznikov na dirkah, ....

Pa se kljub temu ne upošteva mojih želj, da bi pripeljal na NAŠE dirke tujce, saj se termini določajo tako, da tega ne morem storiti!

Torej bo to leto spet v elektro sceni 5-8 voznikov!

Pohvalno! Še posebej, ker so sedaj vsi zmrznili, ko bi morali plačati teh 12.00 za licenco in prijavnine.

Upam, da bom potem uspel pripeljati avstrice, ker hrvatov zaradi terminov ne bom mogel. Škoda pa je, da Hrvati samo želijo, torej jih niti ne rabimo vabiti, saj bi oni sami prišli!

Lep dan
Dejan Šabeder
041578468
dejan.sabeder@gmail.com

SHEPHERD-NOSRAM-THUNDER TIGER-ASSOCIATED-NOVAROSSI-ENETTI
Uporabniški avatar
GODFATHER
Stara sablja

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a ELO » 23.02.2006, 09:56

mnogo je takih terminov, ko tudi naši tekmovalci en morejo priti.

sedaj pa vprašanja:

1. komu podrejati slovensko državno prvenstvo?
a) slovenskim tekmovalcem
b) hrvaškim tekmovalcem
c) avstrijskim tekmovalcem

2. komu podrejati termine slovenskega državnega prvenstva?
a) predstavnikom ene kategorije
b) predstavnikom dveh kategorij
c) predstavnikom treh ali več kategorij

mnogo je še vprašanj, na katere odgovore iščemo pa jih ne najdemo.

vse zadovoljiti je pač nemogoče. če pa smatraš da lahko termine ti postaviš in prerazporediš tako da bodo ustrezali prostim pistam, sposobnostim organizatorjem, tekmovalcem in kopici drugih tekem pa.... AKCIJA!!!!
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

OdgovorNapisal/-a GODFATHER » 23.02.2006, 10:03

Verjamem da je težko. Sedaj ko so že vsi termni zunaj, ko je prvenstvo že pred nami, je to toliko težje.

Če bi pa mi nardili te 4 dirke prej, bi se drugi prilagajali nam.

Tako, da ne mislit da se mi prilagajmo drugim, saj bi se drugi tudi nam, to ni sramota, to je želja po več tekmovalcev.

Res pa je, da vsaka kategorija vleče na svojo stran. In vsi bi radi imeli takšne termine kot nam je v kategoriji to všeč. Ker pa nas je malo, moram v SLO vsi voziti skupaj.

Samo, ker se termini prekrivajo, bomo pač še nekaj časa skupaj, saj nam tujci ne bodo mogli pomagat. Nas pa je nažalost premalo.

Mogoče pa bo kdaj le sonce posijalo na ta naš šport.

Se umikam sedaj od teme termini. Naj bo tako kot bo!

Lep dan
Dejan Šabeder
041578468
dejan.sabeder@gmail.com

Uporabniški avatar
GODFATHER
Stara sablja

Re: v razmislek

OdgovorNapisal/-a Čur » 23.02.2006, 16:48

ELO napisal/-a:včeraj je bil na forumu objavljeno "zgražanje" nad tem, kako se slovenci bunimo za naše tekme, v zagrebu pa da jih je v eni kategoriji prijavljenih 40.

Kje pa si to prebral?
Uporabniški avatar
Čur
Stara sablja

Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a Čur » 23.02.2006, 16:51

ELO napisal/-a:pa še eno dejstvo;
v zagrebu in hrvaškem nasploh so nekatere osebe tako vplivne, da ne dopuščajo razvoja in uvedbe kategorij 1/8IC, 1/10 TC 200,... pri njih je samo large-scale in 1/10 elektro.
...

Napaka.
V zagrebu se je vozilo 1:8C ko ste nekateri še v pesek lulali in ko jaz še nisem vedel kaj je modelarstvo!
Uporabniški avatar
Čur
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a SaFe » 23.02.2006, 17:20

ELO napisal/-a:pa še eno dejstvo;
v zagrebu in hrvaškem nasploh so nekatere osebe tako vplivne, da ne dopuščajo razvoja in uvedbe kategorij 1/8IC, 1/10 TC 200,... pri njih je samo large-scale in 1/10 elektro.

Pogresno gledanje na stvar. Nije tocno da se ne dopusta razvoj ostalih kategorija, nego je praksa pokazala da nema dovoljno zainteresiranih za iste. Da je to tako najbolje pokazuje i slucaj Formule 1. Naime, pises kako je samo large scale i 1:10 elektro. Formula isto spada u large-scale, i vozila se do prosle godine kada je kao klasa ukinuta jer se na utrkama nije pojavljivao dovoljan broj vozaca...
Zar nije bolje od puno klasa odabrati nekoliko za koje se zna da ce biti dovoljno vozaca i to furati, nego imati klase u kojima ce nastupiti 5 natjecatelja.
Za hrvatsku vrijedi i dalje: Kada se skupi dovoljan broj natjecatelja za jednu klasu, onda ta klasa moze zazivjeti.
I zapamtite jednu stvar, niti u Hrvatskoj a niti u Sloveniji (pretpostavljam) se automodelarstvo ne vrti oko jedne ili par osoba. Nedopustljivo je da netko odredjuje sto se smije voziti a sto ne. Nitko ne brani, niti moze braniti osnivanje odredjene klase ostalima. Postoji HAMS, njegov izvrsni odbor, skupstina, sekcije... Svaki prijedlog ali pametan i argumentiran je dobrodosao. Problem je u tome sto se nitko ne zeli primiti posla. Svi njurgaju: nema nitroa, nema ovoga nema onoga, a nitko ne zeli preuzeti na sebe obavezu organizacije ljudi, natjecanja, kreiranja pravila... Svega onoga sto je potrebno da jedna klasa zazivi...
Ljudi, primite se posla, preuzmite obaveze na sebe, pokrenite inicijativu a nemojte samo njurgati i cekati da netko drugi radi za vas...

Lijep pozdrav,

Sanjin Ferković,
predsjednik sekcije 1:6 Off-Road

P.S. Koristim ovu priliku da pozovem sve modelare iz Slovenije zainteresirane za sudjelovanje na utrkama za prvenstvo hrvatske u klasi 1:6 Off-Road da nam se prikljuce. Pored do sada prijavljenih 49 natjecatelja ima mjesta i za vas...
Za sve informacije stojim Vam na raspolaganju, i mozete me kontaktirati na mail: sanjin@amkri.hr ili na mobitel: +385915120664
Uporabniški avatar
SaFe
Novinec

Kraj: Rijeka - CRO

OdgovorNapisal/-a Čur » 23.02.2006, 18:29

SaFe: popolnoma se strinjam s tabo.

Preveč kategorij sigurno ni dobro in samo razbija modelarstvo.
Pri nas je razpisanih kar 8 (osem) različnih kategorij za DP, ki se vse vozijo na isti dan, na isti progi, kar je seveda nesmisel. Vozijo se tako elektro, nitro kot bencinske klase.
Tako pač je, tako so se odločili. problem vsega tega je sigurno tudi to, da iz vseh teh klas ne moreš dobiti vrhunskega tekmovalca, ki bi dostojno in konkurenčno zastopal državo na večjih tekmovanjih. (izjema Vuga), ker če si prvi med petimi, ni rečeno da ne boš zadnji med stotimi na kakem večjem tekmovanju, in to iz preprostega razloga, ker v kategorijah s petimi tekmovalci enostavno ni prave konkurence; če pa je, pa zamenjaš klaso, kjer je še tekmovalec manj.
Postoji HAMS... da, pri vas. Pri nas Slovenske Avto Modelarske Zveze ali kaj podobnega še nimamo. Je v pripravi - dobro obveščeni pravijo, da tik pred zdajci - in mislim ter upam, da bodo uspeli letos izpeljati zadevo. Če bo s tem kaj bolje pa bomo videli.

Zahvaljujemo na povabilu k udeležbi na tekmah.

PS
pred parimi minutami sem govoril tudi s starosto Hrvaškega modelarstva, tekmovalcem, upravnikom avtodroma Ayrton Sena, dolgoletnim poznavalcem Jugoslovanske, hrvaške in predvsem mednarodne avtomodelarske scene, godpodom Zvonkom Matošičem, ki mi je ustno razložil nekatere zadeve, vezane na zgornja pisanja.
Že davnega leta 1979 so se ukvarjali t modelarstvom na Jugo sceni, leta 1983 so prišli do prve piste v zagrebu, sam se je aktivno ukvarjal z modelarstvom, tako tekmovalno kot poklico. na osnovi svojih in evropskih izkušenj mi je pojasnil in razložil nekatere zadeve, predvsem razloge za številčnost tekmovalcev in omejeno, oziroma skromno izbiro kategorij. Če koga zanima lahko pojasnim.
dejstvo pa je; slovenski tekmovalci smo dobrodošli na katerekoli tekmi na Hrvaškem. Dovolj je že članarina v enem izmed klubov (100 kun ali 3.300,00 sit9, štartnina pa znaša 50 kun (cca 1.600,00 sit). Licence ne porebujete.

lp, Čur
Uporabniški avatar
Čur
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a ELO » 23.02.2006, 18:32

Čur napisal/-a:Kje pa si to prebral?

včeraj ali predvčerajšnjim na forumu, tem forumu.

kasneje je bilo že zbrisano zato nisem mogel "citirati".
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

OdgovorNapisal/-a ELO » 23.02.2006, 18:36

Čur napisal/-a:
Napaka.
V zagrebu se je vozilo 1:8C ko ste nekateri še v pesek lulali in ko jaz še nisem vedel kaj je modelarstvo!

možno.

ampak takrat mene tudi še ni bilo nikjer.

za prebrati o tej zgodovini ni bilo nikjer, prav tako noben ni ničesar izrecno povedal.

....
Zadnjič spremenil ELO, dne 23.02.2006, 20:17, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

OdgovorNapisal/-a ELO » 23.02.2006, 18:39

SaFe napisal/-a:Svi njurgaju: nema nitroa, nema ovoga nema onoga, a nitko ne zeli preuzeti na sebe obavezu organizacije ljudi, natjecanja, kreiranja pravila... Svega onoga sto je potrebno da jedna klasa zazivi...
Ljudi, primite se posla, preuzmite obaveze na sebe, pokrenite inicijativu a nemojte samo njurgati i cekati da netko drugi radi za vas...

enako velja v sloveniji. večina jih jamra...

čakajo da kdo kaj naredi, da ga potem lahko popljuvajo kako bi oni to bolje naredili. čeprav samoiniciativno se definitivno ne lotijo ničesar.

mineva me...
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

OdgovorNapisal/-a ELO » 23.02.2006, 18:42

Čur napisal/-a:Če koga zanima lahko pojasnim.

prosimo, daj!
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

OdgovorNapisal/-a ELO » 23.02.2006, 18:47

Čur napisal/-a:Preveč kategorij sigurno ni dobro in samo razbija modelarstvo.

pa imejmo še pri nas samo dve ali tri klase recimo.

na katere se bomo pa omejili???

tako, da ne bo zamer in grdih pogledov ter inšpekcij v hiši...

na tiste, kjer so trgovci kapitalsko dovolj močni da nas bodo pr€pričali v njihove kategorije??

mogoče na tiste, ki so svetovno najuspešnejše?

mogoče na tiste, ki so v prihajanju??

se bomo zgledovali po zagrebu, grazu, fioranu, ktlringu?
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

OdgovorNapisal/-a ELO » 23.02.2006, 18:50

no ja, in kaj sem sedaj dosegel...

to, da me bodo še na hrvaškem postrani gledali, kot da me že v sloveniji ne dovolj...

da sem se mogoče še komu zameril, kot da že sicer nimam dovolj ne-prijateljev...

upam edino da v zagrebu nimajo moje slike, pa da me vsaj na prvi tekmi še ne prebutajo, karoserijo bom itak zamenjal, da me ne prepozanjo takoj...

jeba tole modelarstvo, ni kaj....
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

OdgovorNapisal/-a SaFe » 23.02.2006, 20:12

Prijatelju, neće tebe nitko loše gledati i slobodno dodji u Zagreb ili na bilo koju utrku na prostoru Hrvatske.
Ako ti ili netko drugi ima nekakav korisan savjet ili prijedlog, biti će nam drago saslusati ga i razmotriti pa ukoliko stvarno ima smisla vjerojatno i prihvatiti.
Riječ je o tome da se svi trebamo držati zajedno, naposljetku svima su interesi isti ili bi barem trebali biti. Ne smijemo se medjusobno dijeliti na klase ili na ne znam što, svi smo mi automodelari i kao takvi se predstavljati u javnosti te promovirati ovaj sport.
No hard feelings, jednostavno sam se morao ukljuciti jer vidim da se stvara nekakva negativna atmosfera a sve temeljeno na nepotpunim i neprovjerenim informacijama. Jos jednom, stojimo Vam na raspolaganju za sve informacije, prijedloge i sugestije, kako ja tako i Zvonimir Matošić kao predsjednik HAMS-a i predsjednik sekcije large-scale modela, a vjerujem i svaki dobronamjerni modelar iz Hrvatske. Rado ćemo Vas ugostiti na našim utrkama isto kao što očekujemo da ćemo i mi biti dobrodošli na Vašim.
Do skorog vidjenja i zajedničkog druženje, lijep pozdrav
Sanjin Ferkovic
Uporabniški avatar
SaFe
Novinec

Kraj: Rijeka - CRO

OdgovorNapisal/-a ELO » 23.02.2006, 20:21

ok, dezinformacijo smo razčistili.

zanimiva strategija... za nas je za nekatere podobne prijeme prepozno. ali je to dobro ali ne se ve, jaz pa nimam volje preigravati idej...

no, pa se kdaj vidimo da še v živo kako rečemo... prijateljsko, ne politično-modelarsko... upam...
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

xxxx

OdgovorNapisal/-a stare » 23.02.2006, 22:57

A se morte spet kregat.A ni brez zveze
Off road pista se že dela.
Uporabniški avatar
stare
Naš človek :)

Kraj: Bled

OdgovorNapisal/-a tornado » 23.02.2006, 23:40

SaFe napisal/-a:Riječ je o tome da se svi trebamo držati zajedno, naposljetku svima su interesi isti ili bi barem trebali biti. Ne smijemo se medjusobno dijeliti na klase ili na ne znam što, svi smo mi automodelari i kao takvi se predstavljati u javnosti te promovirati ovaj sport.

Tako spravne in pametne izjave pa že doooolgo nisem zasledil. :lol: :lol: :lol:
tornado
Naš človek :)

OdgovorNapisal/-a ELO » 23.02.2006, 23:41

saj se ne kregamo...

to je bilo samo izmenjevanje mnenj in nekaj malega zgodovine...

čau!!
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

OdgovorNapisal/-a GODFATHER » 24.02.2006, 09:11

SaFe napisal/-a:Riječ je o tome da se svi trebamo držati zajedno, naposljetku svima su interesi isti ili bi barem trebali biti. Ne smijemo se medjusobno dijeliti na klase ili na ne znam što, svi smo mi automodelari i kao takvi se predstavljati u javnosti te promovirati ovaj sport.

Elektro scena na Hrvaškem se je že lepo vpeljala! Sedaj tam vozimo slovenci, avstrici in hrvati!

Verjamem da bo letos tudi kakšen drug tekmovalec iz Slovenije pristal na Hrvaškem na kakšni dirki.

Lep dan
Dejan Šabeder
041578468
dejan.sabeder@gmail.com

Uporabniški avatar
GODFATHER
Stara sablja

Vrni se na Prireditve.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov