Motor za ...

Vse o modelih letal z notranjim izgorevanjem ...

Moderator: blisk

Re: Motor za ...

OdgovorNapisal/-a Živnorc » 28.11.2008, 13:46

...Mejduš, a ta tema še živi...čisto slučajno sem odprl to staro temo...in glejga zlomka...

ejga, Squarč.... če se boš že spravljal v tovrstno predelavo, se spravi na Husquarno.
Zakaj?
...Ker se Husquarna (vsaj stari tipi žag) mnogo počasneje vrti , kot ostale Homelitke, Alpine, Dolmarce, Stihlarce in podobno.
Vse te žage delajo šele nad 6000-8000 1/min, modelarski propelerji pa se pri tej velikosti ( ala 24") lahko sukajo na tleh do ene 7000 1/min.
Vse kar je več, se dere ko hudić, pa še izkoristek se mende manjša...
Lep dan,
Živnorc
Uporabniški avatar
Živnorc
Član

Kraj: Škofljica

Re: Motor za ...

OdgovorNapisal/-a shqwarch » 28.11.2008, 17:06

Ham samo jaz še dolgo nebom v letalski sekciji(morem prej ene par modelov razbit :)) :D :lol: ) jaz sem to nameraval namontirati na avteka ampak tu nastane ravno tako problem teža, ker če bo preveč bom itak drsal potleh z njim ali pa vse polomu. Oprema pa kot veš mora biti praktično celotna saj elektronski vžih preko baterije tu nima kaj delati. Ravno tako pa se mora motor tudi hladiti, tako da bi kakšna velika težka Husquarn tukaj ne pričla v poštev. Čeprav jih imam ene dve, ki sedaj samevata(za mene osebno pretežki, kar rabim)samo te zverine tudi ni tako lahko za vžgati, bi šel tudi model cel zamano pa neglede nato ali bi bil letalski ali avtomobilski.
Uporabniški avatar
shqwarch
Novinec

Prejšnja

Vrni se na Eksplozijski..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov