Hm, linke sem preveril in mi delujejo iz dveh različnih mest in iz Win kot iz Linuxa..
Rabiš RealPlayer, ki ga dobiš
tukaj.
Uporabil sem komplet kamera+oddajnik, velikost ca30x30x15mm, ki potrebuje samo napajanje
in ima že vgrajen oddajnik na 1.2GHz. Skupaj s sprejemnikom se jih je na radioamaterskem sejmu
v Pordenone dalo dobiti za 75eur. Zadevo sem preveril na spek. analizatorju in pod 100MHz nima nobenih motenj, torej ni težav za komande. Za napajanje sem v model dodal 6 celic KAM650, kar pa je dovolj za nekaj ur, ampak to sem imel pri roki; se pa ekstra teža od akujev kar pozna.
Vsekakor se mi zdi pametno imeti ločeno napajanje, tako zaradi motenj kot neodvisnosti sistemov.
Sprejemni signal (audio+video) sem peljal na digitalno kamero (sony TRV30e) ki zna posnet analogni video v digitalni obliki. Tu bi lahko seveda imel tudi pc-ja (npr. prenosni pc z usb2 video modulom ali FireWire povezavo). Za urejanje posnetkov uporabljam PINNACLE STUDIO, so pa še drugi softi kot ULEAD MEADIA in na linuxu naprimer KINO ali MainActor. Če želiš dat film na web ga je nujno skomprimirat, saj so sicer fileti preveliki. Tu je možnost win formatov (windows -media player..: WMF,.ASF ; RealAudio: .rm..) Jaz uporabljam RealPlayer ker je na voljo na vseh platformah.
Vsekakor je potrebno paziti pri oddajniku, da ne dela težav sprejemniku, pa tudi sprejemnik naj bo kvaliteten, saj neglede na to da dela na nizki frekvenci lahko hitro zabijemo vhodno stopnjo, ker večina današnjih komponent dela do nekaj GHz. Sicer pa se to da enostavno preizkusit, da postavimo model ustrezno daleč in vidimo kaj se nam dogaja..
Bom probal še kaj posnet in dat gor..
p.s. na high-resolution varianti je zgleda napaka v file-u, tako da pride samo do kake tretjine.. bom popravil..
LP, s57ra