Video iz RC

Vse o modelih letal : nastavitve, barvanje, izkušnje, izboljšave, pomoč ...

Moderator: blisk

Video iz RC

OdgovorNapisal/-a s57ra » 22.11.2004, 00:34

Pozdrav,
Danes sem se malo zabaval z novo igračo - miniaturno kamero z oddajnikom,
ki sem jo pritrdil na motornega trainerja.
Če koga zanima posnetek si ga lahko ogleda na:

(505 kB zelo nizka resolucija)

(5MB visja resolucija)

Še to: oddajnik ima kakih 100mw, izhod sprejemnika pa sem peljal na
digitalno kamero za sprejem... Mogoče bi bil boljši jadralc ali pa elektro da
ne bi bilo tolko vibracij, ampak tudi to ima svoj čar ...

slika kamere

LP, s57ra
Uporabniški avatar
s57ra
Novinec

Kraj: Divača

OdgovorNapisal/-a marko fujan » 22.11.2004, 09:01

Kot vidim si tudi ti zašel v te vode, pa me zanima če lehko nekako popraviš dostop do posnetkov saj jih ni mogoče videt.

Kakšno si imel kamero na katero si snemal, in kako ali na trak ali na kartico, jaz sem preizkušal obe možnosti pa zadeva dela odlično, res pa je da še ni bilo v zraku ker imam rahle težave z letalom, je pa dejstvo da je idealno jadralno letalo saj ni toliko motenj in vibracij. Preizkušal sem na avtu pa še to bolj po stanovanju.

Ko bo pri meni vse nared bodo posnetki tidi vidni.

LP Marko
MODELARSTVO HOBI ZA DUŠO
Uporabniški avatar
marko fujan
Član

Kraj: Kamnik

OdgovorNapisal/-a Nik » 22.11.2004, 09:10

Ja tud mene zanimajo te stvari, dej malo več povej o sami kameri kako je z napajanjem, resolucija, velikost kartice..., pa format tud lahko nardiš recimo avi, vmn ali kaj širši javnosti dostopno, drugače pa kar tako naprej. :wink:
Ga ni čez,... dobro pobočje
Uporabniški avatar
Nik
Član

OdgovorNapisal/-a redbaron » 22.11.2004, 10:37

Evo naj se jaz napisem kako sem si naredil filmcek.
Imam Mibotovega Spiderja, motoriziranega z 2,5 ccm na pilonu, pod motor sem pritrdil digitalca Sony P52?? in posnel cca 3 min filma. Zadeva zgleda kr fajn, samo za v bodoce bi si rad omislil kaj lazjega.
....kdor jezika spara, kruha str.........
Uporabniški avatar
redbaron
Član

OdgovorNapisal/-a mihah » 22.11.2004, 10:41

Superca filmček! Pohvale!
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Kraj: Mengeš

OdgovorNapisal/-a s57ra » 22.11.2004, 10:53

Hm, linke sem preveril in mi delujejo iz dveh različnih mest in iz Win kot iz Linuxa..
Rabiš RealPlayer, ki ga dobištukaj.
Uporabil sem komplet kamera+oddajnik, velikost ca30x30x15mm, ki potrebuje samo napajanje
in ima že vgrajen oddajnik na 1.2GHz. Skupaj s sprejemnikom se jih je na radioamaterskem sejmu
v Pordenone dalo dobiti za 75eur. Zadevo sem preveril na spek. analizatorju in pod 100MHz nima nobenih motenj, torej ni težav za komande. Za napajanje sem v model dodal 6 celic KAM650, kar pa je dovolj za nekaj ur, ampak to sem imel pri roki; se pa ekstra teža od akujev kar pozna.
Vsekakor se mi zdi pametno imeti ločeno napajanje, tako zaradi motenj kot neodvisnosti sistemov.
Sprejemni signal (audio+video) sem peljal na digitalno kamero (sony TRV30e) ki zna posnet analogni video v digitalni obliki. Tu bi lahko seveda imel tudi pc-ja (npr. prenosni pc z usb2 video modulom ali FireWire povezavo). Za urejanje posnetkov uporabljam PINNACLE STUDIO, so pa še drugi softi kot ULEAD MEADIA in na linuxu naprimer KINO ali MainActor. Če želiš dat film na web ga je nujno skomprimirat, saj so sicer fileti preveliki. Tu je možnost win formatov (windows -media player..: WMF,.ASF ; RealAudio: .rm..) Jaz uporabljam RealPlayer ker je na voljo na vseh platformah.
Vsekakor je potrebno paziti pri oddajniku, da ne dela težav sprejemniku, pa tudi sprejemnik naj bo kvaliteten, saj neglede na to da dela na nizki frekvenci lahko hitro zabijemo vhodno stopnjo, ker večina današnjih komponent dela do nekaj GHz. Sicer pa se to da enostavno preizkusit, da postavimo model ustrezno daleč in vidimo kaj se nam dogaja..
Bom probal še kaj posnet in dat gor..

p.s. na high-resolution varianti je zgleda napaka v file-u, tako da pride samo do kake tretjine.. bom popravil..
LP, s57ra
Uporabniški avatar
s57ra
Novinec

Kraj: Divača

video

OdgovorNapisal/-a pjer » 22.11.2004, 11:58

Vem da ni to prava tema pa vendar se pogovarjate o posnetkih itd.
Vprašanje- kako in kam naj pošljem video posnetke ,da si jih boste lahko ogledali tu na forumu? Nisem neki računalniški maček zato prosim za napotke step bay step.

L.P.Pjer
Uporabniški avatar
pjer
Naš človek :)

Kraj: Šentjur

Vrni se na Splošno..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov