Moderator: blisk
luigidon napisal/-a:@no_name
A si mogoče pomislil na to, da se morda magnetna plast ne odstranjuje kar tako, ker se je nekdo tako odločil?
lp
matjaz
ultralajt napisal/-a:Noname, videl sem tvojo Spico. Zanimiv model za na pobocje! Upam da ti bo dolgo sluzil in delal veselje.
Naj pa povem, da sem se malo zamislil nad uporabo "homemade cenenega" panta za tako letalo. Kot je videti, je letalo precej veliko in tezko, kar pomeni da tudi leti hitro. S tem je pant veliko bolj obremenjen kot pa kak HLG, zato se ne cudim da se ti je pretrgal, saj je verjetno krmilo pri pristajanju nekam zapelo in pant normalno ni mogel prenesti take sile. Se dobro da si se sedaj odlocil za "normalno" varianto panta.
Vendar pa se mi zdi da zaradi tvoje slabe izkusnje ne smes zanikati da tak doma narejen pant ni dober. Le uporabiti ga je treba na pravi nacin. Meni ze dve leti normalno deluje na modelu PYLONa. Na krilcih ki so dolga 26 cm, so vlepljeni 3 taki panti. Res pa je, krilca delajo samo tisto za kar so namenjena in ni nanje delovala nobena "zunanja sila" na pristankih
LP Mitja
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov