CA panti

Vse o modelih letal : nastavitve, barvanje, izkušnje, izboljšave, pomoč ...

Moderator: blisk

OdgovorNapisal/-a kruh » 03.01.2005, 14:44

:o :( :)
kruh

Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a fantasy » 04.01.2005, 00:25

kruh napisal/-a::o :( :)

Kaj si hotel povedati? :roll:
Uporabniški avatar
fantasy
Član

OdgovorNapisal/-a idol plemenit » 04.01.2005, 08:02

Pomoje je hotel sprobati če deluje forum. 8) 8) :D
Uporabniški avatar
idol plemenit
Naš človek :)

Kraj: Škofja Loka

Izdelava CA tečaja

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 04.01.2005, 13:16

Na: http://modelarji.com/forum/viewtopic.php?p=19326#19326
sem naredil fotostrip, kako se jaz lotim izdelave takega tečaja.

LP Mitja
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a fantasy » 04.01.2005, 13:44

Bravo Ultralajt!
Vsaj eden, ki me razume!
:D
F.C.
Uporabniški avatar
fantasy
Član

OdgovorNapisal/-a no_name » 04.01.2005, 14:34

Po točno takem postopku sem jih naredil jaz, le da magnetnega zapisa nisem odstranil.
Še vedno ostajam pri svojem mnenju o zadevi.
no_name

Kraj: Lesce

OdgovorNapisal/-a luigidon » 04.01.2005, 17:15

@no_name
A si mogoče pomislil na to, da se morda magnetna plast ne odstranjuje kar tako, ker se je nekdo tako odločil?

lp
matjaz
-------------------------------------------------------
Uspeh je za drzne....
Uporabniški avatar
luigidon
Forumski veteran

Kraj: Domžale - Vir

OdgovorNapisal/-a no_name » 04.01.2005, 18:32

luigidon napisal/-a:@no_name
A si mogoče pomislil na to, da se morda magnetna plast ne odstranjuje kar tako, ker se je nekdo tako odločil?

lp
matjaz

Ne to mi pa tud slučajno ne bi prišlo na misel če ne bi rekel. Magnetna plast itak ne nosi nobene obremenitve.
Jaz sem tak pant naredil in jih lahko še tako hvalite in me grajate da sem narobe naredil....

Jaz sem pant sprobal, videl sem kako deluje in še zaključek: NE BOM GA VEČ UPORABIL! KJERKOLI, glede na to, da nimam modela pod 1500g.

Konc koncev je pa tako da mogoče ni najboljše magnetni zapis odstranit, ker pride potem sekundno lepilo direkt v stik z folijo. Kako pa se folija obnaša ob stiku z sekundnim? :wink:

Pa dobro da se ga niste spomnili delat iz videokasete, ker bi jih lahko prodajali kar na metre
no_name

OdgovorNapisal/-a Vombat » 04.01.2005, 18:48

Hm dobra ideja. treba sprobat :lol:
Uporabniški avatar
Vombat

Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a no_name » 04.01.2005, 22:28

A je kdo probal z Romunskimi bankovci?

Ga ne strgaš, da si bog!
no_name

OdgovorNapisal/-a Domen Žvegler » 05.01.2005, 15:10

Ej dečki mate ene ideje !
Ne vem če delaš z bankovci, a te pride ceneje kot CA pant (po možnosti vzameš romunski bankovec v protivrednosti cankarja pa ga razrežeš in dobiš ven cca. 10 pantov) !?

:lol: :lol: :lol:
Unlimited-RC Team
Uporabniški avatar
Domen Žvegler

Kraj: Maribor - Ruše

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 13.01.2005, 10:53

Noname, videl sem tvojo Spico. Zanimiv model za na pobocje! Upam da ti bo dolgo sluzil in delal veselje.
Naj pa povem, da sem se malo zamislil nad uporabo "homemade cenenega" panta za tako letalo. Kot je videti, je letalo precej veliko in tezko, kar pomeni da tudi leti hitro. S tem je pant veliko bolj obremenjen kot pa kak HLG, zato se ne cudim da se ti je pretrgal, saj je verjetno krmilo pri pristajanju nekam zapelo in pant normalno ni mogel prenesti take sile. Se dobro da si se sedaj odlocil za "normalno" varianto panta.
Vendar pa se mi zdi da zaradi tvoje slabe izkusnje ne smes zanikati da tak doma narejen pant ni dober. Le uporabiti ga je treba na pravi nacin. Meni ze dve leti normalno deluje na modelu PYLONa. Na krilcih ki so dolga 26 cm, so vlepljeni 3 taki panti. Res pa je, krilca delajo samo tisto za kar so namenjena in ni nanje delovala nobena "zunanja sila" na pristankih :)

LP Mitja
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a no_name » 13.01.2005, 13:24

ultralajt napisal/-a:Noname, videl sem tvojo Spico. Zanimiv model za na pobocje! Upam da ti bo dolgo sluzil in delal veselje.
Naj pa povem, da sem se malo zamislil nad uporabo "homemade cenenega" panta za tako letalo. Kot je videti, je letalo precej veliko in tezko, kar pomeni da tudi leti hitro. S tem je pant veliko bolj obremenjen kot pa kak HLG, zato se ne cudim da se ti je pretrgal, saj je verjetno krmilo pri pristajanju nekam zapelo in pant normalno ni mogel prenesti take sile. Se dobro da si se sedaj odlocil za "normalno" varianto panta.
Vendar pa se mi zdi da zaradi tvoje slabe izkusnje ne smes zanikati da tak doma narejen pant ni dober. Le uporabiti ga je treba na pravi nacin. Meni ze dve leti normalno deluje na modelu PYLONa. Na krilcih ki so dolga 26 cm, so vlepljeni 3 taki panti. Res pa je, krilca delajo samo tisto za kar so namenjena in ni nanje delovala nobena "zunanja sila" na pristankih :)

LP Mitja

Se strinjam. Tudi sam sem nekje napisal, da je primerno za lažje modele, ter na mestih, ki ne dobivajo "direktnih" udarcev. Smer je pri mojem modelu zelo izpostavljena, saj ko model pristane z dokaj veliko hitrostjo ni hudič, da se najde ovira, ki dobesedno smerno površino trga stran od trupa. Če pa predpostavimo, da model pristane postrani so pa te strišne sile še veliko višje. Tudi sekundno lepilo, ki sem ga uporabil je trdo, tko da tak trak ob strižni sili dobesedno prereže. Mogoče bi bilo smiselno uporabit kak neostik ali kaj podobnega, da je zlepljeno mesto rahlo elastično.

Je trak uporaben, vendar je potrebno razmisliti na kakšnih spojih se ga lahko uporabi.
no_name

OdgovorNapisal/-a Tomson » 13.01.2005, 14:21

Obisci najblizjega avtomehanika, izprosi si odrabljen airbag, narezi na trakove zelene sirine, pa bos imel do konca zivljenja najboljsi material za pante. Zastonj.

Preizkuseno v kombat modelih, kjer so obremenitve spostovanja vredne, pa ni nobenih problemov. Tudi ko so od modela samo se trske, panti ponavadi se vedno drzijo.

LP, Tom
Tomson
Novinec

Kraj: Bela krajina

Prejšnja

Vrni se na Splošno..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov