V modelarskih trgovinah pri nas delajo ljudje ki poznajo stvari ki jih prodajajo in smo po večini tudi modelarji
Angleško ali nemško naj bi zanal vsak sicer ima itak težave z vsem na svetu
Po zgornjih trditvah sledi : z navodili v svetovnem jeziku se da nastavit vsako komando za uporabo če pa ne gre vam bo pa vsak SLO trgovec z veseljem in lahkoto pokazal kaj in kako
Pa še malo iz osebnih izkušenj: Večina vprašanj ki sem jih dobil na to temo se ni nanašala na nastavitvah na komandi , ki so "normalne" ampak jih je večina bila plod neznanja letenja in nepravilnega razmišljanja kaj zmiksati kam in na kak način. Začetniki torej,
Problem navodil največkrat nastane ko začetnik dobi (kupi) pre hudo komando in ima model ki se vozi na smer in višino, ker pa je komando plačal jo želi "uporabljati" pa vklopi malo morje mixerjev in funkcij ki nimajo kaj početi, razen problemov na dotičnem modelu.
Večino problemov kot je "to mi pa ne dela tako kot bi želel" smo rešili tako da smo stisnili reset tipko ki komando postavi v tovarniške nastavitve pravilno vklopili servo motorčke, uporabili kako REV funkcijo in večina modelov je bila pripravljena za let. Navadno se po takem posegu posluša še traktat kot je : " Jest sem pa mislu, da moram.........................."
Torej nasvet za tiste ki ne znate brat "tujih" navodil: ne vklopite nikakršne funkcije za katero ne veste kaj dela in kako se obnaša
lp
PS
Vsa navodila ki sem jih imel priložnost valjat po rokah so bila polna nazornih slikic in risbic ter slikc displeja kaj na njemu piše tako da kako silno poznavanje jezikov pa spet ni potrebno (8 razred OŠ)