kako odstranit servo...

Vse o modelih letal : nastavitve, barvanje, izkušnje, izboljšave, pomoč ...

Moderator: blisk

OdgovorNapisal/-a brane » 01.03.2005, 12:10

Damac napisal/-a:
Ce ljudje uspesno uporabljajo te servote v F5B tekmovalnih modelih (glej Martina Kocha in njegove Raketenwurme in Eisvogle) potem ni vrag, da ne bi zdrzali v micro Flashu...

Ampak vsakemu svoje...

Lep pozdrav,
Damjan

Tudi meni se zdi da bi morali dobri plastični zobniki zadoščati. Saj modeli so zelo hitri, a krmilne površine so majhne, pa tudi potrebe po velikih odklonih ni. Če je ročičje temu primerno zmontirano in je hod servota izkoriščen, zobniki niso v nevarnosti :roll: . Vprašanje pa je koliko varnosti potrebujemo za pristanke, ki jim včasih rečemo tudi drugače :lol: :lol:
Uporabniški avatar
brane
Naš človek :)

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 01.03.2005, 12:28

Glede na to da ima MICRO flash elerone po vsej dolžini krila in ker poznam zvok ki ga producirajo te krmilne površine bi rekel da gre za resne obremenitve

Priložnost sem imel tudi videt kako med letom odpove HS 81 MG torej sem do uporabe plastičnih zobnikov skeptičen

Krmilne površine so pa bistveno večje kot pri ARIANE :shock:
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Damac » 01.03.2005, 12:53

Krmilne površine so pa bistveno večje kot pri ARIANE

Obremenitev pa tudi! Teza 1,6-1,7kg proti ca. 800-900g? Tanjsi profil, vecji razpon (2m) itd.

No v glavnem vidim, da tukaj midva ne bova prisla na zeleno vejo :)

Zal ne poznam drugih alternativ za HS-125MG v tem cenovnem rangu :)

Lep pozdrav,
Damjan
Uporabniški avatar
Damac
Član

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a tica(slo) » 01.03.2005, 13:57

ne se kregat ,prosim
micro flash ima res ogromne površine eleronov skoraj 1/3 globine krila, sem za hec probal hs55 in ki ima 1,3kg in ga je po 10min gor dol pošteno segrelo,
ni zdej to primerjava z ostalimi sam na mizi tud on ne premika 1,3kg, da ne govorim o njegovi"hitrosti":lol: sem pa slišal za ene VOLZ servote
http://www.volz-servos.com/english/english.html
sam so eno očke z glave a so res tako dobri al obstaja še kakšna altetrnativa :oops:
hvala za odg. in lp igor
se še učim
Uporabniški avatar
tica(slo)

Kraj: Ajdovščina

OdgovorNapisal/-a rock » 02.03.2005, 10:29

Igor...

Tile servi so že bili z mojimi modeli v zraku....

HS-50
HS-55........... vse v F5J modelih..... brez problemov

HS-81.........LS8-eleroni, nekaj modelov brez imen za elerone in F3J za smer-višina, 2 tekmovalni sezoni.............. brez problemov

HS-85MG...... F3J model, flapi in eleroni..... 2 tekmovalni sezoni..... brez vseh problemov........ no čez čas se začno kazati znaki utrujenosti (predvsem zračnost), ki pa za F3J ni ravno prvorazredni problem

Giga Line- Pico......... v F3K.......... nikoli problemov

Protec B-1044.......v mini SAL-u..... dva komada, z enim so bile težave dokler ga nisem razstavil in očistil.... potem se problemi zatikanja niso več ponavljali

Volz..... micro-maxx XP........ F3J, eleroni, flapi, katere volze imam za smer in višino bi moral pogledati. Serve uporabljam že 3 leta..... še po treh letih to točni in hitri...... vendar imajo že vsa tri leta eno slabost.... ko vklopiš komando moraš skoraj vedno nastaviti nov center.... za ceno s katero so se prodajali si tega nebi smeli privoščiti (moje skromno mnenje).... kakorkoli, teh servov, ki jih imam jaz ne delajo več.... zdaj še samo digital.... :lol:

Nekaj izkušej imam še s HS-5125MG.......... po tem kar sem za enkrat izkusil, lahko samo rečem ODLIČNO......
Ravno tako sem poizkusil še Graupner DS-281......... za katere lahko tudi rečem, za enkrat ODLIČNO...

Pri teh zadnjih dveh digitalcih...... kaj bo pokazalo eno leto uporabe ne vem, lahko da sta po enem letu slaba..... vendar za enkrat je izkušnja.... odlična.....tako odlična, da me že malo skrbi, zelo težko se bom še odločil za kaj drugega kot digital.. :lol:

Prav konkretno si vprašal za Volze...... servi so res odlični več kolegov jih leti, pa vendar s temi zadnjimi digitalci nimamo izkušenj..... če so vredni svojega denarja, kaj pa vem.... konkurenca je huda, kar nekaj odličnih servov obstaja, tako da se kaj drugega za manj denarja ravno tako super..
Če pogledam kaj letijo tujci v modelih ranga F3J,F3B,F3F..... so to v gavnem Graupner DS-368, HS-5125MG in Multiplex Micro Speed Digi..... Volz-ov ni več. So očitno predragi tudi za tujce :lol: , ali pa je slab glas naredil svoje

Če pa je kaka alternativa prav pri tvojem problemu s HS-125, bo pa težko.... glede na mnenje nekaterih uporavnikov so več kot vredni svojega denarja.... kaj je s to serijo, ki ste jih dobili vi, bo potrebno prodajalca oziroma izdelovalca povprašati.....

lp, rok
Uporabniški avatar
rock

Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a kiwi » 02.03.2005, 11:26

Pozdravljeni!

Sam sem bil zelo skepticen glede servov, ki jih bom vgradil v mojo Ariano. Damjan mi je predlagal Diamond D-60 (Ripmax SD 150 je identicen servo pod drugim imenom). Problem je v tankem profilu kril in vec kot 9mm ne gre lepo noter. Sicer je Rok vgradil 125-tke od hiteca samo je verjetno moral malo naspanat oplato (Rok popravi me ce se motim :D )

Sedaj sem nabavil Ripmax 150 in mislim, da bojo morali biti v redu. Ce jih bom polomil, jih bom polomil na tleh, v zraku pa bi morali zadostovati.
Petrovcic Andrej mi je poslal sliko zobnikov tega servota in moram reci da so zobniki res debeli (masivno narejeni). Tudi Andrej bo uporabil te servote v Ariani.

Lp Bostjan

Ok sedaj pa smo ze posteno zasli s teme zato bom koncal.
samo da leti !!!
Uporabniški avatar
kiwi

Kraj: Ptuj - okolica

OdgovorNapisal/-a tica(slo) » 02.03.2005, 11:41

Rok , najlepša hvala za res izčrpen odgovor
potem tud volz niso več kar so nekdaj bili :?
tudi ta hs-125 se mi ni vračal u center ko sem ga sklopil
sam še eno vpr a pol digitalci so za uporabo u takih avijonih ker sem nekje zasledil da preveč toka žrejo a zračnosti ni al se da to še kako drugače korigirat -pri digitalcih, pa tud pri analog?

lp igor
se še učim
Uporabniški avatar
tica(slo)

OdgovorNapisal/-a rock » 02.03.2005, 16:02

Igor,

Digitalci so lahko v vsakem modelu......... če je potrebno je drugo vprašanje...

Digitalci so res bolj požrešni kar se štorma tiče, vsak, ki ves čas dela potrebuje energijo, samo, ko ves čas dela je tudi temu primerno uspešen....seveda lahko tudi ne, odvisno kaj dela..

Se pa v teh časih, ko je akujev malo morje, da o sposobnostih in niski masi niti ne govorim, nikoli nebi spraševal o porabi.... pa še polnilcev je malo morje na trgu... :lol:

Glede zračnosti servov..... samo v roke ga primi.
Če se ti ročica premika že s tem ko jo malo premikaš z roko, te zračnosti ne boš nikoli odpravil.... to je zračnos narejenega serva...
Če se ročica pod tvojo roko ne pomika je servo brez zračnosti in velja za dobrega... vsaj ponavadi...... nihče pa ne trdi, da z uporabo takega serva ne boš imel problemov.... največ napak je na povezvah krmilo in ročica serva... tam je ponavadi največ "pridelane" zračnosti....

servo ni nič kriv..... ponavadi je vedno naša "šlamparija"

lp, rok
Uporabniški avatar
rock

Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a tica(slo) » 02.03.2005, 18:29

rock napisal/-a:Glede zračnosti servov..... samo v roke ga primi.
Če se ti ročica premika že s tem ko jo malo premikaš z roko, te zračnosti ne boš nikoli odpravil.... to je zračnos narejenega serva...

lp, rok

tak primerek sem imel jast.
povezave so pa itak odvisne od "mojstra" jast recimo sem jih za elerone naredil direkt iz 1,8mm (se mi zdi) jeklene žice , uglavnem paša kot tata na mamo, lufta ni nič 8)

Rok še enkrat hvala

lp igor
se še učim
Uporabniški avatar
tica(slo)

Prejšnja

Vrni se na Splošno..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov