F3K oziroma SAL ali DLG.....INFO

Vse o modelih letal : nastavitve, barvanje, izkušnje, izboljšave, pomoč ...

Moderator: blisk

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 25.09.2004, 22:03

Kaj, naj ti sedaj dam link na domačo stran, kamor postaviš naslov japonske strani in nato se ti zadeva prikaže prevedena!?

Še nisi poizkusil? Deluje!

http://www.systransoft.com/products/onl ... anbox.html

na tej strani je pogovorno okno, kamor lahko vstaviš url naslov strani ki bi te zanimala za prevesti (http://www.. itd...) nato pa še v spustnem seznamu izbereš vrsto prevoda (naprimer japanese to English)

Pokazala se ti bo željena stran prevedena v izbran jezik! Znanstvena fantastika? Ne! REALNOST!!

Sicer se v prevodih pojavljajo tudi kake banalne napake, a jaz sem po večini zadovoljen.
Prilagam delni screenshot prevedene, ter originalne japonske strani.....za tiste ki ne verjamejo...

Lp Mitja
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a joža » 25.09.2004, 22:37

Ja ultralajt malo zajebancije. :)
Sam sem na ta način surfal po F,E,I in drugih straneh kjer pač nisem razumel osn. jezika. Včasih popi...š od smeha.
Je pa res, da mi ni canknilo, da to pač mora funkcionirat tudi z japonskimi stranmi. :oops:

hvala, LP
Uporabniški avatar
joža
Naš človek :)

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 26.09.2004, 08:02

Ja, saj vem da si se hecu, ampak sem mislil da najbrž malokdo verjame da se da iz japonskih (kitajskih ali korejskih) znakov s prevajalnim programom kaj pametnega narediti, zato sem objavil še link in prikazal kak je rezultat "obdelave"

LP Mitja
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a combataš » 30.09.2004, 11:11

ultralajt napisal/-a:.... in prikazal kak je rezultat "obdelave"

LP Mitja

no, tole je pa rezultat moje obdelave. Veste, nisem nevem kak teoretik. Včasih je bolš kej "pošmirglat" oz. pobrusit.

Izdelal sem si en prostoleteč prototip (do sedaj namreč z dlg-ji nimam izkušenj)

V grobem:
razpon 590mm
masa: 25g
krilo polna balza 5mm (olajšana z luknjami)
za trupek navadna karbo cevka 3mm -masa 4g
za "štift" na koncu krila kos aviošpera, nič ni ojačano s karbonom ali steklenko in vseeno zdrži štart na vso moč (mojo:))
prekrito z Lite-spanom ali nekaj takega.

Sedaj pa elektroniko not pa gasa (aja, naredil bom seveda večje krilo)
Prisrčne pozdrave,

Alexej Dolinšek
MD Kanja
Hrastnik
Uporabniški avatar
combataš
Novinec

Kraj: Hrastnik

OdgovorNapisal/-a mihah » 30.09.2004, 11:16

Alexej, lep model 8)

Čeprav je offtopic, pa vseeno povezano s SAL/DLG. Kako se lahko naredi pylončka 400 z izkušnjami iz SAL/DLG! ;)

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=117901
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Kraj: Mengeš

OdgovorNapisal/-a rock » 30.09.2004, 11:17

Alex, mega

Kako leti prostoleteče?

Kdaj dobiš elektroniko, pa da gremo skupaj letet?

lp, rok
Uporabniški avatar
rock

Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a luigidon » 30.09.2004, 12:12

U super zgleda:))))

Kolk je pa kaj dožina trupa?

PA samo 25 gramov:))Pa to je odlično..Sme najprej mislil, da si pozabil eno nulo napisat:)))

Jest ga tudi počasi zaključujem, ker ni časa ga še nisem vrgel skupaj...Pa samo eno urco bi rabu:((No, ja..upam, da bo čez vikend poletel....

lp
matjaz
-------------------------------------------------------
Uspeh je za drzne....
Uporabniški avatar
luigidon
Forumski veteran

Kraj: Domžale - Vir

OdgovorNapisal/-a lenko » 01.10.2004, 18:28

Nastal je nov mini SAL in sicer dragonlady.Prvi let bo opravljen jutri.Skrbi me le teža, saj je okoli 120g.Si bom moral omisliti lažje komponente.Slika je mal slaba je narejena z mobitelom.

Lep pozdrav!
lenko

Kraj: Preddvor

OdgovorNapisal/-a luigidon » 01.10.2004, 22:00

Moj tudi počasi nastaja:)))

Sem mislil, da bo moj težak, ker bom prišel na približno 100g:))Bomo vidli kako bo letelo....Porocaj:)

lp
matjaz
Uspeh je za drzne....
Uporabniški avatar
luigidon
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a luigidon » 02.10.2004, 11:38

zivjo!
Vceraj sem rekel, da bo moj prisle okoli 100gramov in me je danes kar na rit vrglo...Ko sem imel vse skupaj je bilo malo manj kot 140gramov!!!! :shock:

No, ja ce pogledam, da nimam notri najlazjih komponent, da imam 5 baterij 50mA, da imam ta velik futaba sprejemnik itd...Ko dobim nov sprejemnik in li-po baterijo, potem bo še vedno težak okoli 115gramov. Kar je sicer bolje, ampak še vedno pretežak.

Model je malce spremenjena verzija Dragon Lady, zato sem ga kar preimenoval v Gupija:)
Ker pa je bil ravno končan in zunaj mirno ozračej sem ga vrgel. Najprej kot HLGja in mi je nekaj zavijal v levo, potem sem to urihtal in po nekajkratnem navadnem metu je prišel čaz za SAL met:)

Vržem previdno in je kar šlo. Potem pa vržem malo bolj, se mi je pa postavil na glavo in ker sme premalo vrgel, se do tal ni lepo obrnil in je priletel na nos.Rezultat: samo skrivljena kabinca. V redu, si rečem in vržem kolikor morem. Letel je visoko, se obrnil na glavo, potem pa takoj poravnal v pravo smer. In je kar lepo letel. Zagotovo bi še bolje letel, če bi ga olajšal gramov.

Za začetek sem zadovoljen. Ko bo dobil večja krila bo tudi letel precej lepše.:)))

In na koncu še slikca mojga GUPIja:)))Kabinco imam sicer samo prvi del, ker sem jo naredil že zadnjič pasem potem ugotovil, da ne gre vse lepo notri. Zato bom od priliki naredil novo, celo kabinco, danes se mi je ni dalo, zato sme gor nataknil samo sprednji del:))
Uspeh je za drzne....
Uporabniški avatar
luigidon
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a grega » 02.10.2004, 12:35

Lepo!

A lahko razložiš ali malo bolj od blizu slikneš, kako si naredil mizico? Kako si na njo pritrdil komponente?
Lp, Grega
Uporabniški avatar
grega

Kraj: Ptuj - okolica

OdgovorNapisal/-a luigidon » 02.10.2004, 13:50

zivjo!
bom slikal in poskusil proti večeru dat gor slikco...

Na palico sem nalimal balzo 5 mm, ki sem ji spodaj naredil okrogel profil, da pase direkt na palico. POtem sem da lpa servote v skrcko in jih nalimal na to palico. Sprejemnik in baterije sme pa pritrdil kar z jezkom...

Edino kar moram popravit je, da naredim okoli vijakov nekaj mocnejsega..Sam sem dal na spoj steklenko 33g in pa karbon, pa se je vseeno zatrgalo. Tako, da bom poskusil kaj mocnejsega, potem ko bo pa cas se bom pa lotil izdelave kaksnih vecjih kril....Ker s tem letalom se da kvecjemu narediti en krog in si pristati v roko. Rad pa bi, da bi vsaj par krogov lahko naredil:)))

lp
matjaz
Uspeh je za drzne....
Uporabniški avatar
luigidon
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a lenko » 02.10.2004, 20:09

Moj mini sal je danes poletel na Lisci v rahlem vetru. Na pobočju leti zelo dobro.Le meti mi delajo težave, ker mi ga obrne čez krilo in pade na nos.

Matjaz, kje imas postavljeno tezisce?
lenko

OdgovorNapisal/-a luigidon » 02.10.2004, 20:26

Jaz iam težišče kar tam kjer je narisano....

Drugače pa se meni pri metu obrne na glavo in tako naredi nekakšen luping. Če ga vržem dovolj visoko je to v redu, če ga pa premalo, potem se mi je naredilo, da se do tal ni lepo poravnal in priletel direkt z nosom v tla...

lp
matjaz
Uspeh je za drzne....
Uporabniški avatar
luigidon
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a lenko » 02.10.2004, 20:56

Zgleda, da sem pri šestnajstih že slaboviden, saj na načrtu ne vedim, kje je težišče.

LP
lenko

OdgovorNapisal/-a luigidon » 02.10.2004, 20:57

Na načrtu od Dragon lady je narisana ena črta. Tam piše leading edge če se ne motim. In tam sem dal težišče. Tam naj bi bil vrh profila....

lp
matjaz
Uspeh je za drzne....
Uporabniški avatar
luigidon
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a grega » 03.10.2004, 08:34

luigidon:

Opazil sem da nekateri na teh salih (malo večjih) ponavadi sprogramirajo več možnih načinov leta. Vzlet, let ...

To enostavno nanesejo na stikala, potem pa preklapljajo.

Recimo, mogoče bi pomagalo, da bi v fazi vzleta odklonil višinca malenkost navzgor.

Ko bi pa dosegel višino, pa bi preklopil v "fazo" leta.

To sem videl da so nekateri delali tudi na tekmi F5J Classic.
Lp, Grega
Uporabniški avatar
grega

OdgovorNapisal/-a luigidon » 03.10.2004, 11:34

@grega: sem razmišljal že v to smer, ampak mislim, da to tukaj ne bi toliko prišlo v poštev ali pač. Ker model vržeš relativno hitro z veliko hitrostjo in imaš recimo sekundo, do dve, časa preden začen jadrat. Morda bi bilo pa ranvo dovlj časa, da bi lahko preklopil..splača se probat:)))

lp
matjaz
Uspeh je za drzne....
Uporabniški avatar
luigidon
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a grega » 03.10.2004, 12:34

luigidon napisal/-a:@grega: sem razmišljal že v to smer, ampak mislim, da to tukaj ne bi toliko prišlo v poštev ali pač. Ker model vržeš relativno hitro z veliko hitrostjo in imaš recimo sekundo, do dve, časa preden začen jadrat.

To pa je tud res ja. Pol pa poročaj, če boš slučajno probal...
Lp, Grega
Uporabniški avatar
grega

OdgovorNapisal/-a luigidon » 03.10.2004, 13:09

Bom poročal..Samo prej moram krila malo popravit, pa mal ojačat še, pa kabinco moram še nardit..Če bo šlo, bom šel danes letet pa bom probal s stikali...

lp
matjaz
Uspeh je za drzne....
Uporabniški avatar
luigidon
Forumski veteran

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Splošno..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov