Novosti za sezono DP 2004 - elektro kategorija 1:10 cestni

Vse o modelih na elektro pogon ...

Moderator: Scythe

Novosti za sezono DP 2004 - elektro kategorija 1:10 cestni

OdgovorNapisal/-a DobnikarA » 14.02.2004, 15:38

Vsem tekmovalcem, ki želijo letos voziti omenjeno kategorijo za DP v letošnjem letu sporočam, da je letos nekaj novosti v primerjavi z lansko sezono in priporočam, da si ogledajo pravilnik, ki bo v kratkem izšel in bo sprejet kot uradni pravilnik za sezono 2004.

Na hitro povzetek glavnih sprememb (za elektro kategorijo):

razpisana je le ena elektro kategorija za DP, pod imenom 1:10 Touring (bivša Modified). Zaradi majhnega števila tekmovalcev je bilo smotrno razpisati le eno kategorijo (začetniške kategorije Stock torej ne bo), poleg tega bi bili dve kategoriji in po možnosti več skupin v vsaki od kategorij preveliko časovno breme organizatorjem, saj se letos na DP vozijo bencinske in elektro kategorija skupaj. Začetnik seveda lahko v 1:10 Touring nastopa z vsakim motorjev (tudi Stock), najmanjše število ovojev motorja pa je ostalo 10. Dirk bo 6, seznam bo tudi objavljen (prva dirka bo 21.3.04 - org. NEBEC)
Pravilnika samo za elektro kategorije letos ni, pač pa so tehnične zadeve uvrščene v sklop Pravilnika avtomodelarjev za sezono 2004, ki je letos naš skupni pravilnik. Specifične zadeve za elektro kategorijo so torej opisane posebej v sklopu Pravilnika, ki se ga v vseh točkah dosledno upošteva.

V Pravilniku je tudi nekaj drugih (splošnih) novosti, kot so npr. prijava preko interneta do dneva pred dirko in še nekaj zadev, tako da priporočam vsem, da Pravilnik dobro preberejo, da pred sezono ne bo kakih nesporazumov...

lp Aleš
Zadnjič spremenil DobnikarA, dne 14.02.2004, 15:46, skupaj popravljeno 1 krat.
šit, spet imam prav...
Uporabniški avatar
DobnikarA
Naš človek :)

Kraj: Domžale

OdgovorNapisal/-a DobnikarA » 14.02.2004, 15:41

Če me v zvezi z novostmi pravilnika za elektro kategorijo želite kaj vprašati, sem dosegljiv po e-mailu ales.dobnikar@volja.net ali tel: 041 224 751

Ko bo celotni Pravilnik izšel v končni obliki, bo sporočeno.

lp
šit, spet imam prav...
Uporabniški avatar
DobnikarA

OdgovorNapisal/-a DMX » 18.11.2004, 12:35

DobnikarA napisal/-a:
Ko bo celotni Pravilnik izšel v končni obliki, bo sporočeno.

lp

in kje je ?

Rabim za sezono 2005 ,da ne bo kakih nesporazumov...

lp SANDI 8)
Uporabniški avatar
DMX
Forumski veteran

Kraj: Rečica ob Savinji

OdgovorNapisal/-a GODFATHER » 18.11.2004, 13:37

Upam, da ne bo spet pravilnik izšel brez pripomb in želj tistih, ki bi morebiti tudi vozili!

Mogoče bi bilo potrebno koga kaj vprašati, nas smrtnike, glede pravilnika? Tako kot vedno omenjate, kako je lastnikov elektro avtov veliko, samo da ne vozijo, mogoče pa je problem v pravilniku? Do sedaj nikoli nisem zadledil, da se je kdaj koga kaj vprašalo, le pravilnik je izšel in ali se strinjaš s tem ali ne je pa vseeno!

Drugače pa lahko vozite drugo leto skupaj z nami na pokalnih dirkah (so-organizator sem jaz in bom to že uredil) in se tistim ki so registrirani v SLO šteje v Slovensko državno prvanstvo! Bo vsaj zanimivo, drugače pa si lahko že pred sezono določite kdo bo prvak in raje nitro vozite!

Se vidimo na Hrvaškem! Pravilnik je že narejen! Samo potrdi se še!

Lep dan
Dejan Šabeder
041578468
dejan.sabeder@gmail.com

SHEPHERD-NOSRAM-THUNDER TIGER-ASSOCIATED-NOVAROSSI-ENETTI
Uporabniški avatar
GODFATHER
Stara sablja

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a rcman » 18.11.2004, 14:29

Hojla,

Glavno vrasanje zakaj je tako malo tekmovalcev?
Kaj je posledica in kaj je vzrok??

Bom kar sam seb odgovoril (lastne izkusnje)

Samo modified kategorija.
Kam naj gremo tisti, ki nam ni do te kategorije in bi raje tekmovali z počasnejšimi avtomobili ; pride do nezaiteresiranost ljudi da bi nastopali. Posledično pride do nezainteresiranosti prirediteljev da organizirajo tekme, kar privede do tega da vozimo z bencinarji, kar razvlece tekmovalni dan do 20.00 ali se čez, kar odzene se tiste, ki bi tekmovali v modified pa se jim zdi časovno potratno.

Pol pa smo tam kjer še sonce ne sije oz. drugače povedano na hrvaškem tekmuje vec slovencev kot na dp. pol je pa se avstrija kjer so slovenci tudi zelo aktivni.

ZAKAJ ni več tako veliko tekmovalcev kot na začetku in vztrajajo samo največji entuzijasti (zagrizenci) vsem ostali pa je vse skupi en sranje s katerim nočeš nič imeti?
Najprej so se vozile začetniške kategorije, ki so bile zanimive (in cenejše) veliki večini modelarjev zato tudi tako velika udelezba (za zdajšne razmere). Kar prinese zainteresiranost klubov, trgovin, da sami kaj organizirajo saj se mogoče z reklamo oz. organizacijo še kaj zasluži. Če pa kaj zasluzis pa se splača tudi malce bolj potruditi-> boljša in hitrejša organizacija; Če imas zaluzek zakaj ga ne bi imel večkrat -> vec prireditev kar še poveča zaintersiranost modelarjev, da se pridružijo.

Začaran krog, ki pa ga je zelo tezko razdreti.

Zato predlagam da vse skupaj postavimo na realna tla in ukinemo modifed kategorijo (zradi treh, ki tekmujejo je tko al tko brez veze)
in uvedemo samo stock kategorijo, ki bo sigurno bolj uspešna kot pa trenutna modified!!!!!!!!!!!
Če se izkaze da bi nekteri radi prestopili v visjo kategorijo pa jo takrat ponovno uvedemo (da jih je dovolj za izpeljavo neke zanimive tekme ; vsaj 12)

Poleg tega naj se na elektro organizirajo samostojno (pogoj: mora biti dovolj temovlcev -> minimum od minimuma je 12) drugače bo spet vse umrl, ker ne bo pozitivne nule pri organizatorju.

Se en predlog.
Štartnina naj ne vsebuje malce, tist ki je lacen naj si sam prinese sendvič in to je to. (Tekme trajajo max 5 ur ne pa 12 in vec kot trenutno)

To so samo moje blodnje saj se na elektro sceni vsak leto slabše.
Moji kritike-pripombe ne letijo na nikogar osebno povem samo kako je in si ne delam utvar da lahko kar koli spremenim.

Sprembe so mogoče samo če bomo vsi kaj za to naredili. Če bi rad kdo tekmoval naj zato kaj naredi (to leti tudi name).

LP
Tadej Koželj
Uporabniški avatar
rcman

Kraj: Litija

OdgovorNapisal/-a GODFATHER » 18.11.2004, 14:43

Rcman popolnoma se strinjam s teboj!

Uvedimo klaso 17 ovojnih motorjev, kakšne vozimo na pokalnih dirkah na hrvaškem in z njimi tako lahko vozite dirke v Sloveniji, na Hrvaškem in celo v Avstriji!

Cena: od 35-57 eur!!!

Pravilnik leta 2004 CUP na Hrvaškem:

Tehnički pravilnik:
modeli:
- karoserije touring svih proizvođača do max. šir. 200 mm,
- spoiler max. širine 200 mm,
- šasije svih proizvođača do max. šir. 200 mm,
- minimalna težina modela 1522g
- baterije 6 članaka 1,2 V,
- motor 17 T FIKSNI TIMMING
- prijenos zadan 6,0 : 1 ili veći (8,4 : 1, 8,7 : 1 itd),
- gume Take Off CS 22, CS 27, PMT 10, 20, 30, sve ispune (dozvoljeni svi aditivi),

S temi gumami se lahko tako tudi v Avstriji vozi. Torej en komplet gum in en motor pa si lahko na treh dirkah v treh državah!!!

Ker nekako vsi gledamo na denar, se je ta vrsta dirkanja zelo prijela in na Hrvaškem so navdušeni, celo tako, da bo v letu 2005 več dirk v pokalnih dirkah kot za državno prvanstvo. Predloge je 8 dirk pokalnih, 6 dirk za državno prvanstvo (vse open).

Lep dan
Dejan Šabeder
041578468
dejan.sabeder@gmail.com

Uporabniški avatar
GODFATHER
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a DobnikarA » 18.11.2004, 20:15

Ja, zgleda da v Sloveniji res ni kultura elektro modelarstva tako visoko, da bi sledila evropi in s tem pravilniku EFRE, ki je v vseh državah (z nekaterimi izjemami) "biblija" in ki je tisti optimum, kar se pravil tiče. To tudi pomeni, da so s temi pravili tekme zanimive, ne pa da izpadejo kot neko igračkanje. Ja, torej mi nismo za te "prave" zadeve. :roll:
Ker pa vsi "BI" in nobeden "NE BI", pa zadevo prepuščam vsem, ki se imajo interes z njo ubadat. Jaz sem se pred nekaj leti trudil skupaj z Bonačevimi in Miklavcem, da bi se vsaj pri pravilih naredil red, kar bi posledično naredilo tekme boljše, z več tekmovalci, itd. Pa je še kar šlo, samo že takrat se je videlo, da so se tiste 4 tekme izpeljale izključno samo zaradi dobre volje organizatorjev (DML-ja in AMK Vrhe iz Sezane). Pa resnici na ljubo tekme niso bile na na najvišjem moznem nivoju, a so bile vsaj korektno izpeljane, pa tudi nekaj tekmovalcev je bilo. A še vedno ni bilo dosti tekmovalcev, da bi se stroški tekme pokrili. Tako tudi jaz razumem DML in Vrhe, da se tako pač ne da. Kar smo slutili in vedeli, se je slej ko prej zgodilo - elektro scena prepuščena sama sebi. Pač edina opcija, da se tekme za DP naredijo tudi za elektro, so bile tekme skupaj z nitro. Ker pa je sistem tekmovanja pri nas tak, da imamo skupine, bi ne bila organizacija na kaksni tekmi sploh mozna (ce bi bilo nadpovprečno veliko elektrašev). Zato pač ena kategorija. Pa mislim, da sem to varianto letos že 100x povedal, da ni zrasla na mojem zelniku, da nam je bil vsem s tem dana edina moznost, da se DP sploh še pelje. Ker pa eni zgleda sploh ne preberejo ali poslušajo, je brezveze, da sem kdaj sploh kaj pisal...

Povem vam, da me že za vse boli k****. Jaz se res ne mislim več ukvarjat z nobeno stvarjo, ki bi kaj smrdela po organizaciji, pravilnikih in podobnimi stvarmi. Nekateri smo to ze parkrat dali čez, eni pa vidim da imate polno idej, tako da vse prepuščam tistemu, ki bo to pač prevzel. Trudil sem se dosti in po svojih najboljših močeh, samo mi pa ni, da bi se šel še naprej in imel opravka z enimi in istimi, ki me cukajo za rokav, češ: "ja pa saj smo rekli da bi moralo bit tako in ne tako, mene noben nič ne vpraša, jaz bi dirkal samo nimam licence in nisem v klubu,jaz pa ne bom dirkal zato ker ne maram da se vozi tudi nitro zraven, pa taka proga pa brez malice,pa..." PA JA, sej nism od včerej, da bi mi blo treba razlagat. Sem pa od vseh elektrašev dal skoz tolk tekem (doma in v tujini), da jih že zdavnaj ne štejem več. Vem kako je pri nas in kako je drugod, samo sem pa še tolk patriota, da dam tistega jurja za licenco, in se vpišem v en klub, da se lahko vsaj na domačih tekmah s slovensko govorečimi sotekmovalci na ene parih tekmah dobimo in si izmenjamo par besed. Eni pa niso niti za to. Ok pol, sej ni kej, če je tako je pač tako.
Zato pa hvala lepa, bom samo še voznik, ne pa tudi "kvazi" vodja oz. pobudnik, za katerega me nekateri imate in od mene pričakujete 'ne vem kaj',... Meni je vseeno, če bo bo, če pa ne bo pa tud prav. Ker da se mi bo pa hobi, s katerim se ukvarjam že kar lepo število let, spremenil v breme, se pa rajši od tega distanciram. Pravzaprav bi se moral že dosti prej, sploh me ne bi smelo bit na spregled kjerkoli drugje kot na tekmi (ne na forumu, ne na mailu, ne na telefonu,...), pa bi bila najbrz situacija čisto drugačna... :roll:
Lahko malo izpostavim srž problema pri nas, toliko da se boste nekateri lahko malo zamislili:
@Če ne bo trgovin-ne bo nikoli zadosti tekmovalcev. In to ne mislim trgovin, ki bi ponujala vsaka svojo, nad vsemi hvaljeno "ropotuljico" na elektro pogon, pač pa konkretne trgovine, kjer se bo dobilo robo različnih znamk, od nižjega ranga pa vse do profesionalnih zadev!
@Dokler ne bo štacunarjev torej ne bo tekmovalcev in dokler ne bo tekmovalcev, ne bo kategorij in stalnih prog;
@Dokler ne bo stalnih prog, ne bo zadovoljstva in konkretno izpeljanih tekem za taksne in drugačne kategorije... :roll:
Tako da ja - mene ni treba več za nič spraševat, jaz imam svojo vizijo, kako bi moralo to bit, en drug ima pa pač svojo. Lahko sta obe pravilni, lahko pa obe napačni. Če pa se bo kdo lotil rihtat zadeve, kot jih vidi sam, mu zelim obilo uspeha. Veliko nas ve, kako mora zgledat prava tekma (npr. avstrijsko in druga DP, razne pokalne dirke po evropi,...), zato bom lahko drugo leto (če bo kaj) videl, koliko smo šli gor ali dol...

Torej, grem v opozicijo, po mojem bo šel še ELO z mano na pivo, ker se mi zdi da ma podobne probleme - se vidimo torej :lol:

lp Ales
šit, spet imam prav...
Uporabniški avatar
DobnikarA

OdgovorNapisal/-a GODFATHER » 18.11.2004, 23:06

Torej elektro modelarji iz vseh dolin, bregov, kotanj in še kje, sedaj imate priložnosto kreirati takšno državno prvenstvo ki vam paše!

Moj predlog je enak:

- dirka se ob sobotah
- dirka se samo ena klasa (17 ovojni motorji s fiksnim timingom)
- lokacije dirke: ena v tolminu, ena v mariboru, ena v novem mestu, .. dve na hrvaškem? Skupaj naj bo max. 5 dirk!
- 3 kvalifikacije, 3 finali
- prijavnina naj bo nižja, max. 2000 sit, prvi trije dobijo medalje, na koncu leta pa pokale, v prijavnini ni malice.
- najslabša dirka se odbije in ostale šteje za prvenstvo, ne glede koliko dirk je bilo (4 ali 5).
- vozi se v dežju! razen v toči in v neurju ter kadar bliska!
- vsi ki imajo slovensko licenco se jim šteje za državno prvenstvo, tudi če je z licenco voznik iz Hrvaške. torej dovoljeno je voziti vsakemu, šteje pa se le tistim, ki imajo slovenske licence in je prvak slovenije lahko tudi Hrvat! On zastopa slovenski klub in je v tem primeru tako tudi prvak tisti klub, katerega zastopa! Tako so dovolili meni in vsem slovencem, ki sedaj vozimo na hrvaškem in jaz sem letos postal vice prvak hrvaške (2. mesto). Zastopam pa klub iz Krapine Za-mod!

modeli:
- karoserije touring vseh proizvajalcev do max. širine 200 mm,
- spoiler max. širine 200 mm,
- šasije vseh proizvajalcev max. širine 200 mm,
- minimalna težina modela 1522g
- baterije 6 celic SUB C 1,2 V,
- motor 17 T FIKSNI TIMING (reedy, corally, lrp, gm)
- prijenos fiksni za vse (tako se vidi kvaliteta setupa in vožnje) 6,0 : 1 ali večji (8,4 : 1, 8,7 : 1 itd),
- gume Take Off CS 22, CS 27, PMT 10, 20, 30, ali pene (dovoljeni vse maže, kreme, olja za gume),

Če lahko organiziram vse dirke na Hrvaškem, potem vam zagotovim 4-5 dirk (lokacija zagreb ali krapina), prijavnina 50kn = cca. 1650 sit, prvi trije dobijo medalje, ker bodo verjetno zraven vozili še hrvati, bodo tako medalje še za vsake prve tri v B,C,D finalu, kakor imamo to sedaj. Malica bo organizirana na sami dirki in bo cana cca. 15-25kn za porcijo čevapčičev, ražnjičev, pizzza, .... Poskrbljeno je za WC, elektriko, kompresor, transponderje, mize, .....

Če lahko jaz vse to organiziram, če se strinjate s pravilnikom, prevzamem kompletno organizacijo slovenskega državnega prvenstva. dogovoriti se moram samo še s hrvati in določimo termine! Zagotovim vam najmanj 15 prijavljenih! Vso prijavnino dobim jaz, jaz plačam vso organizacijo. slovenski klubi pa prejmejo denar od licenc. Tako lahko organiziram 4-5 dirk.

To je na kratko! Čakam vašo zeleno luč in potem naredimo pravilnik! Če se s temi pogoji strinja tudi kakšen drugi klub v sloveniji, se lahko dirke organizirajo tudi tam! v tem primeru ne rabim niti tolarja od prijavnin, le da mora klub vse to urediti kot sem napisal (cena prijavnine, hrano, wc, elektriko, .....). toda če želite da nas bo vozilo več, potem se mora nujno vsaj dve dirke organizirati na hrvaškem, da s točkovanjem privabimo najzagretejše voznike.

Še se slišimo!

Lep dan
Dejan Šabeder
041578468
dejan.sabeder@gmail.com

Uporabniški avatar
GODFATHER
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a DobnikarA » 19.11.2004, 11:28

TC3 napisal/-a:Torej elektro modelarji iz vseh dolin, bregov, kotanj in še kje, sedaj imate priložnosto kreirati takšno državno prvenstvo ki vam paše!

Si mislil torej, kot najbolj TEBI paše :) Vedno JAZ, JAZ in samo JAZ -Dejan Sabeder- si pa ambiciozen, to ti je treba priznati; priznati pa je treba se nekaj - da mas res trdo "buco" in ti ratuje, tudi ce je z glavo skozi zid.
Zato pa res. Vse zrihtaj, udeleži se sestankov, podaj predloge, napiši konkreten pravilnik, izvedi dirke,... samo da bo to res Drzavno Prvenstvo priznano tudi pri naši zvezi in v Sloveniji, ne pa Dejan Prvenstvo ali Dobnikar Prvenstvo...
šit, spet imam prav...
Uporabniški avatar
DobnikarA

OdgovorNapisal/-a GODFATHER » 19.11.2004, 11:53

Aleš, ti si zadnji od katerega rabim blagoslov za naredit državno prvenstvo!

Sicer pa imel si priložnost, te pa jo sedaj prepusti drugim! Si videl kaj je nastalo iz državnega prvenstva. Slabše ne more bit! torej je potrebno nekaj spremeniti!

Lahko pa ne naredimo nič! Naj elektro scena izumre v Sloveniji!

Če v Sloveniji ne bo nič iz elektro scene, potem ste vsi, ki si boste želeli priti na pokalne dirke na Hrvaškem, in ki boste imeli licenco v Sloveniji (naj klubi dobijo malo članov) štelo za "državno prvanstvo - "nelegalno/nepriznano". Na koncu vam bom s svojim denarjem priredil podelitev pokalov najboljšim! dobili bomo tako državnega prvaka Slovenije.
TO GOVORIM SAMO V PRIMERU KO SE V SLOVENIJI NE BO ZGODILO NIČ NA TEMO ELEKTRO PRVENSTVO!

Meni je vseeno, če v Sloveniji vse umre in bodo pač vsi vozili bencin, ali pa bodo se vozili po parkiriščih, ali na Hrvaškem, v Italiji, Madžarski ali Avstriji. Če me kdo išče, sem na Hrvaškem ali pa mogoče v Avstriji!

Lep dan
Dejan Šabeder
041578468
dejan.sabeder@gmail.com

Uporabniški avatar
GODFATHER
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a DMX » 19.11.2004, 12:08

NE
Slovensko DP ostaja v sloveniji, tist k pa hoce vozit 17 ovojne motorje pa lahk gre k nasim sosedom.(TKO K GREMO MI!!!)
Ostaja samo ena kategorija v DP, in to, MODIFIED!!!
Ne mormo se mi primerjat s hrvati, nas je le manj v ELEKTERO 1:10 TC.DP je le neki druzga, se bom ze parkrat zapeljal na izlet po nasi lepi sloveniji.
Lokacija: TOLMIN, SEZANA, NOVO MESTO, MARIBOR, TOLMIN, evo sam 5x u letu.
Ne bomo govorili o malicah, startninah, kolk smo oddaljeni od dirkalisc,...***** to, ce si zagrizen, prides!!!
Hocem vozit DP slovenije, rabim pravilnik za leto 2004.Se vidmo v sezoni 2005 v ELEKTRO 1:10 TC -=MODIFIED=-.
SMO TRIJE ZAGRIZENCI, KI BOMO VOZILI VSE TEKME ZA DP.(BANKO BROTHERS & KAKER)
Pa naj se kdo, pove svoje!

SE VIDMO NA HRASKEM DP IN NA CUP-u .

lp SANDI :twisted:
Uporabniški avatar
DMX
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a GODFATHER » 19.11.2004, 12:20

Glejte fantje samo da se ne boste pozabili registrirat!

Lep dan
Dejan Šabeder
041578468
dejan.sabeder@gmail.com

Uporabniški avatar
GODFATHER
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a rcman » 19.11.2004, 13:23

Fantje torej tekmuje v DP 6 tekmovalcev. Kar se vedno pomeni tekmovanje z bencirji. Nimam nič proti bencinarjem sam to pomen da bodo DP tekmovanja spet zelo dolga.

Ali nebi raje bil na tekmi kasni 3-4 ure manj in bi sli po tekmi vsi skupaj na pico. TC3 ponuja točno to. S to razliko da omenja 17 ovojne motorje kar pomeni večjo udeležbo in konkurenco, ter tudi večje priznanje da si tekmoval na DP. Ne tako kot zadnja leta ko nas je bilo za prestet za prste ene roke.

Skoz se gremo da bi mel elektro sceno samo z tako malo tekmovalci to ni zanimivo inti izpeljivo.

Lahko pa imamo DP v taki obliki kot je (skupaj z bencinarji, enaka pravilo kot lansko leto) ter pokalno tekmovanje po principu Sabaderja, kar pa pomeni drobljenje tekmovalcev, kar tudi ni dobro ne za Sabaderja ne za DP.

Fanje jest bi rad tekmoval vendar ne mislim za to zabit čist ves svoj prosti čas imam v zivljenju se kaj drugega. Poleg tega je to zame sprostitev in ne obveznost. In mislim da je za večino ljudi to enako. Samo ce se bomo samo kregali ne bomo nič naredili. Treba je narediti korak naprej in dejan je edini ki je predlagal nekaj novega in potencijalno uspesnega. Javil se je da bo naredil vse ostali moramo priti samo dirkat in zabavat.

Ali je tako tezko se zment. Zdej smo tko k v tisti anekdoti. Vsak vlece voz v svojo smer, kljub vsem naporom se vez spolh ne premakne. A ne bi bilo lazje pozabiti na osebne zamere in stopiti na isto stran!
Mogoce nam rata voz premakniti ni nujno v tapravo smer vendar se da smer korigirati, ko se ugotovi problem.

Dejto no saj smo vsi vec al man polnoletni a bi radi tekmoval in se zabaval al kregal.

Če se se kdo javi da bo organiziral naj se javi zdaj in naj pove svoje pogoje. Na to pa lahko zbiramo. Vendar bodite prepričani da če ne dobimo novih aktivnih tekmovalcev je DP samo lari fari in je v očeh ostalih modelarjev/organizatorjev manjvredna (nujno zlo) prireditev, ki obstaja zaradi nekaterih posameznikov.

LP
Tadej Koželj
Uporabniški avatar
rcman

Kraj: Litija

OdgovorNapisal/-a GODFATHER » 19.11.2004, 14:10

Rcman - vidim da razumeš!

Hvala za tvojo podporo!

Sandi, kolikor vem, si se skoraj zjokal ko smo na open na Hrvaškem vozili mimo tebe, ker tvoj motor ni več zmogel to kar je drugim, ker si imel star in slab motor! Sedaj pa bi ti open vozil! Torej 79-90 EUR ti sploh ni problem! (17T motorji so 35-47 eur, rotor 17T corally pa je 18 eur).
Samo en motor je malo premalo za resno dirkanje. Vsaj dva rabiš! Po vsaki vožnji moraš postružiti rotor!

Torej že vidim, kako tistih 30 voznikov ki bi si želeli voziti na DP SLO že hitijo v elektro trgovine kupovat 10x1, 12x1 ali 9x1 motorje, za katere pa tak nimajo dovolj dobrih celic ki bi te pošati lahko gnale celih 5 minut, torej spet cca. 2-3 nove baterije (komad 60-90 eur). Potam pa je potrebno te baterije negovat (torej entladeplatine 29 eur, dobri polnilci in praznilci), kaj pa regler? P asmo tam.

Torej za začetek tam nekje 300-500 eur (brez stružnice, rotorje bom jaz stružil brezplačno) za motorje, baterije, reglerje, polnilce, praznilce, .... pa še malo sem rekel. Vidim, da je na mejah in v trgovinah prava gneča! Če slučajno rabi koga preko študenta, lahko zrihtam da pomaga v trgovini, saj bo gneča!

Skratka, to kar mi ni uspelo nikoli v sloveniji, mi je na hrvaškem! Dosegel sem z minimalnim dobičkom/izgubo narediti pokalne dirke, kjer se imajo vsi enake ali vsaj podobne pogoje in kje ni velike razlike med materialom in to se vidi tudi v številu krogov! Vsi dobijo priznanja (a,b,c,d finale prvi trije dobijo medalje) organizirano je bilo: hrana, wc, elektrika, transponderji, sodniki, .... Pohvale na koncu leta in novi termini naslednjega leta nazorno prikazujejo da je to prava pot. Mogoče pa ne v Sloveniji? Ne bi vedel? Mogoče pa veste vi!

Sedaj pa prosim da mi kdo ne pove kako je vseeno kateri motor imaš i bla, bla, bla, saj lahko lepo vse vprašamo kaj se dela na hrvaškem kjer je normalno da se vozi 9x3, 10x2, 10x1, 9x1 motorje in so hitrosti že na meji normalnega! Material pa kar joče ko to voziš! In, da. Je razlika če voziš 9x2 ali 12x1!

tudi Viktor (kot naš Dobnikar) je legenda modelarstva in nikoli poražen in resnično najboljši voznik, se je na zadnji dirki zelo opekel, tako z baterijami, ki jih je kar iz kleti pobral, tako z zobniškim razmerjem, kjer več tista navodila ki jih dobite z nakupom avtomobila nič ne veljajo in on sploh takšnega razmerja kot smo mi vozili sploh ni mogel skupaj nardit! In rezultat je tukaj. Po drugi finalni vožnji je spakiral in šel domov!

Meni, pa je vseeno! Potrudil se bom pripeljati kdaj na kakšno dirko, pa malo segreti moje zverine! samo če bo pravilnik in organizacija takšna kot je bila do sedaj, bom mogoče prišel samo na določene dirke, ali pa sploh ne na nobeno, če se bodo prekrivale s hrvaškimi ali z avstrijskimi!

Mislim, pa da me tudi ne boste nič pogrešali. eni boste verjetno tudi zelo veseli!

Zdaj pa jaz vas vprašam (naš Javšnik na radiu): Zakaj vozijo v Avstriji (graz) s 17T motorji in zakaj je na hrvaškem toliko pohvalnih besed na mojo organizacijo in želijo drugo leto več terminov poklanih dirk kot državnega prvanstva?

ZATO!

Lep dan

Pridite na hrvaško pa vam demostriram!!!!

Lep dan
Dejan Šabeder
041578468
dejan.sabeder@gmail.com

Uporabniški avatar
GODFATHER
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a DMX » 19.11.2004, 15:33

Se ve kaj pomeni biti v A. skupini! Sm mel pac samo en starejsi motor in kljub temu pristal na 4.mestu
Za vse rabis $$$$$!
Vse rabi svoj cas!
Dejan ti lahko organiziras POKALNE DIRKE v Krapini, Zagrebu in sloveniji, s tem, da so posebi tocke za POKALNO in DP.Tisti ki zelijo vozit 17 ovojne motorje bojo vozili POKALNO PRVENSTVO SLOVENIJE, ki ga organizira DEJAN.Mi, ki pa bomo vozili DP pa naj ostane po starem.Kaj bi KOMPLICIRALI. :evil:
Se enkrat: DP se naj odvija na domacih tleh, naj ostane kakor je :!:
-=MODIFIED=-

PS.:Dejan organizira POKALNE DIRKE za slovenijo, in s tem tudi nova kategorija za zacetnike.No pa imamo koncno 2
17 TURN FIX TIMING IN MODIFIED :!:
Dejan cakamo na zeleno LUC.

lp SANDI 8)
Uporabniški avatar
DMX
Forumski veteran

žalostno

OdgovorNapisal/-a miha25 » 19.11.2004, 23:43

Žalostno!!!

Ker imamo natančno 5 trdih bukovih glav smo tam kjer smo!

Pozabljamo tako kot je Dobnikar lepo napisal da je to hobi in vse kar je breme je preveč in nič vredno!!

DEJSTVO JE : DA JE TREBA NEKAJ SPREMENITI....in ne tuliti v en rog samo zato da ... imamo neko SLO prvenstvo.
Čisto nič ni narobe če se zgledujemo po uspešnih organizacijah zujih dirk pa naj bo to Avstrija, Hrvaška ali kej druga.

IN NE NAZADNJE VSE KAR STE NAPISALI JE RES IN PROV!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zdej pa konc pisanja pa se dobimo na nekem sestanku, se prej zmenmo zakaj smo prišli, določimo kdo bo vodil sestank .... in v smeri hobija in Dobre volje nakaj naredimo za slovensko Elektro sceno. In k temu pripomoremo vsi!!!

Jest sm prepričan da se da nardit da lahko vsak delček pripomore!!!!!
Ne pluvajte po dolgem in po čes..... in...... eden čez druga raje izrečite kako pohvalo pa bo :)

Lep pozdrav vsem, lep dan, obilo pozitivne energije pri oblikovanju fajn tekm.
Janez MEDJA,
TOPSPEED racing team
041 723 824 po 13 uri
Janez_medja@yahoo.com
http://topspeed.si
miha25
Forumski veteran

Kraj: nč več Jesenice, BOHINJ je moj domek!

Nek i ja nekaj velim o tome

OdgovorNapisal/-a Zagorac » 20.11.2004, 00:19

Kak god napravili pravila ja bi vozil u SLO, ali nemojte prevec komplicirati s pravilima, licencama i drugim ozbiljnim raspravama. Voziti open znaci open. Open motori, open gume (moos+gume), a ak je kup nek bude kup, nek se ogranice motori, nek se zadaju tipovi guma, pa i baterije. Al dva kupa; jedan s motorima 10, drugi s motorima 17 nema smisla. Drugo, licence se lako dobiju kod nas i u Austriji uclanjenjem u neki od klubova. Kod nas je sukladno standardima cijena licence cca 20 eura, u Austriji 40 eura i niko o tome ne raspravlja. Ja osobno ne poznam nijednog Dobnikara, al se pitam kaj vam je interesantno biti prvom trojicom ak samo tri i vozite?
Mi pravila donosimo svi vozaci zajedno. Sjednemo jedanput godisnje za stol zbrojimo prijedloge i glasove te donesemo pravilnik prema kojem se odvozi cijela sezona i svi sretni i zadovoljni. Cilj nam je da nas na utrci bude sto vise i nasih i Slovenskih i Austrijskih vozaca.
Dajte bar pokusajte procitati nas pravilnik. Mozda vam se svidi.
Sandi, Dejan, Gregor, Jernej, Igor, recite svojim deckima jel nam bilo dobro u prosloj sezoni?
Zagorac
Novinec

Kraj: Krapina

Re: Nek i ja nekaj velim o tome

OdgovorNapisal/-a asso » 20.11.2004, 00:45

Ni nam bilo dobro na Hrvaškem, bilo je odlično!!!

Dragi Dobnikar - čestitke za vse uspehe, ki si jih dosegel do sedaj! Prosim te ostani v modelarstvu, ne pusti nas vseh na cedilu in se nam pridruži v naslednji sezoni na dirkah pod organizacijo tvojega prijatelja Šabeder Dejana, kjer bomo ostali lahko potem občudovali dva velika mojstra in se učili od njiju. Če sem katerega pozabil, se v naprej opravičujem.

Sam se strinjam z Tadejem, Dejanu pa popolnoma zaupam, da prevzame organizacijo izvedbe tekem za DP.

Predlagam pa, da se vsi dobimo enkrat pred novim letom na Trojanah, se vsedemo, podamo predloge katere kategorije bi vozili, glasujemo in zaupamo Dejanu, da v letu 2005 pripravi organizacijo tekem.

Predlagam dve kategoriji, OPEN in POKAL, pa mirna Bosna.

Glede licenc pa mislim, da je zdaj, ko smo v Evropi, pa res vseeno član katerega kluba si in kje se vozi dirka za DP Slovenije, al v Sloveniji, Hrvaški, al Avstriji.

Pa še nekaj- ZAMOD je zakon.... Pozdrav zagorcem in pa vsem elektro modelarjem na Hrvaškem!!!!
Uporabniški avatar
asso

OdgovorNapisal/-a DMX » 20.11.2004, 04:08

Ja Roman, blo je NORO DOBR!
Pohvale organizatorjem in sodniku za komentarje med voznjo. Ni ga cez Zagorca,se vidmo v 2005.

ZA-MOD RULES!

lp SANDI
Uporabniški avatar
DMX
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a GODFATHER » 20.11.2004, 10:08

Hvala za pohvale!

Za sezono 2005 se že zaključuje pravilnik CUP dirk na Hrvaškem!
Nekaj bo sprememb, toda vse spremembe strmijo k boljšem!
Vozniki so navdušeni!

Za Slovenijo pa se je mogoče res potrebno dobiti na Trojanah! Odkar sem službo menjal in več nisem "terenski" tudi ne vozim nič več mimo Trojan, pa se mi že malo lušta po krofih!

Določite datum, pa naj ne bo takrat ko so dirke 1:18 v Avstriji, ker sme tam!

Kot ste videli tudi Hrvati bi vozili pri nas! No ja Zagorac je potrdil! Predlog je da se prva dirka naredi v Mariboru ali Novo Mesto ali Ljubljana, nikakor ne tolmin ker če na prvo dirko, ki bo blizu hrvaške uspemo zvabiti hrvate, potem so naši, saj bo organizacija na višku! Predlog je MB, v soboto in v nedeljo naj vozijo bencinci, pa se ne rabi proga podirat in ostane še naslednji dan! V tem primeru bo sigurno 10-15 hrvatov prišlo vozit!

Lep dan
Dejan Šabeder
041578468
dejan.sabeder@gmail.com

Uporabniški avatar
GODFATHER
Stara sablja

Naslednja

Vrni se na Elektro.

Kdo je na strani