Ja, zgleda da v Sloveniji res ni kultura elektro modelarstva tako visoko, da bi sledila evropi in s tem pravilniku EFRE, ki je v vseh državah (z nekaterimi izjemami) "biblija" in ki je tisti optimum, kar se pravil tiče. To tudi pomeni, da so s temi pravili tekme zanimive, ne pa da izpadejo kot neko igračkanje. Ja, torej mi nismo za te "prave" zadeve.
Ker pa vsi "BI" in nobeden "NE BI", pa zadevo prepuščam vsem, ki se imajo interes z njo ubadat. Jaz sem se pred nekaj leti trudil skupaj z Bonačevimi in Miklavcem, da bi se vsaj pri pravilih naredil red, kar bi posledično naredilo tekme boljše, z več tekmovalci, itd. Pa je še kar šlo, samo že takrat se je videlo, da so se tiste 4 tekme izpeljale izključno samo zaradi dobre volje organizatorjev (DML-ja in AMK Vrhe iz Sezane). Pa resnici na ljubo tekme niso bile na na najvišjem moznem nivoju, a so bile vsaj korektno izpeljane, pa tudi nekaj tekmovalcev je bilo. A še vedno ni bilo dosti tekmovalcev, da bi se stroški tekme pokrili. Tako tudi jaz razumem DML in Vrhe, da se tako pač ne da. Kar smo slutili in vedeli, se je slej ko prej zgodilo - elektro scena prepuščena sama sebi. Pač edina opcija, da se tekme za DP naredijo tudi za elektro, so bile tekme skupaj z nitro. Ker pa je sistem tekmovanja pri nas tak, da imamo skupine, bi ne bila organizacija na kaksni tekmi sploh mozna (ce bi bilo nadpovprečno veliko elektrašev). Zato pač ena kategorija. Pa mislim, da sem to varianto letos že 100x povedal, da ni zrasla na mojem zelniku, da nam je bil vsem s tem dana edina moznost, da se DP sploh še pelje. Ker pa eni zgleda sploh ne preberejo ali poslušajo, je brezveze, da sem kdaj sploh kaj pisal...
Povem vam, da me že za vse boli k****. Jaz se res ne mislim več ukvarjat z nobeno stvarjo, ki bi kaj smrdela po organizaciji, pravilnikih in podobnimi stvarmi. Nekateri smo to ze parkrat dali čez, eni pa vidim da imate polno idej, tako da vse prepuščam tistemu, ki bo to pač prevzel. Trudil sem se dosti in po svojih najboljših močeh, samo mi pa ni, da bi se šel še naprej in imel opravka z enimi in istimi, ki me cukajo za rokav, češ: "ja pa saj smo rekli da bi moralo bit tako in ne tako, mene noben nič ne vpraša, jaz bi dirkal samo nimam licence in nisem v klubu,jaz pa ne bom dirkal zato ker ne maram da se vozi tudi nitro zraven, pa taka proga pa brez malice,pa..." PA JA, sej nism od včerej, da bi mi blo treba razlagat. Sem pa od vseh elektrašev dal skoz tolk tekem (doma in v tujini), da jih že zdavnaj ne štejem več. Vem kako je pri nas in kako je drugod, samo sem pa še tolk patriota, da dam tistega jurja za licenco, in se vpišem v en klub, da se lahko vsaj na domačih tekmah s slovensko govorečimi sotekmovalci na ene parih tekmah dobimo in si izmenjamo par besed. Eni pa niso niti za to. Ok pol, sej ni kej, če je tako je pač tako.
Zato pa hvala lepa, bom samo še voznik, ne pa tudi "kvazi" vodja oz. pobudnik, za katerega me nekateri imate in od mene pričakujete 'ne vem kaj',... Meni je vseeno, če bo bo, če pa ne bo pa tud prav. Ker da se mi bo pa hobi, s katerim se ukvarjam že kar lepo število let, spremenil v breme, se pa rajši od tega distanciram. Pravzaprav bi se moral že dosti prej, sploh me ne bi smelo bit na spregled kjerkoli drugje kot na tekmi (ne na forumu, ne na mailu, ne na telefonu,...), pa bi bila najbrz situacija čisto drugačna...
Lahko malo izpostavim srž problema pri nas, toliko da se boste nekateri lahko malo zamislili:
@Če ne bo trgovin-ne bo nikoli zadosti tekmovalcev. In to ne mislim trgovin, ki bi ponujala vsaka svojo, nad vsemi hvaljeno "ropotuljico" na elektro pogon, pač pa konkretne trgovine, kjer se bo dobilo robo različnih znamk, od nižjega ranga pa vse do profesionalnih zadev!
@Dokler ne bo štacunarjev torej ne bo tekmovalcev in dokler ne bo tekmovalcev, ne bo kategorij in stalnih prog;
@Dokler ne bo stalnih prog, ne bo zadovoljstva in konkretno izpeljanih tekem za taksne in drugačne kategorije...
Tako da ja - mene ni treba več za nič spraševat, jaz imam svojo vizijo, kako bi moralo to bit, en drug ima pa pač svojo. Lahko sta obe pravilni, lahko pa obe napačni. Če pa se bo kdo lotil rihtat zadeve, kot jih vidi sam, mu zelim obilo uspeha. Veliko nas ve, kako mora zgledat prava tekma (npr. avstrijsko in druga DP, razne pokalne dirke po evropi,...), zato bom lahko drugo leto (če bo kaj) videl, koliko smo šli gor ali dol...
Torej, grem v opozicijo, po mojem bo šel še ELO z mano na pivo, ker se mi zdi da ma podobne probleme - se vidimo torej
lp Ales
šit, spet imam prav...