Takole je:
Kar se elektro tekmovanja v SLO tiče sem mnenja, da je bila lanska delitev na Stock in Modified še vedno optimalna. Razlog, da se je prenehalo z njo je bil lanski sestanek predstavnikov avtomodelarskih društev, na katerem so odločili, da se bodo dirke elektro peljale skupaj z nitro. Ker pa je način tekmovanja pri elektro dosti drugačen od nitro in ker se bi morda lahko na kaki dirki zgodilo, da bi bilo v elektro celo več skupin (potem bi čas lahko precej preganjal organizatorja), pa se je za letos dopustila samo ena klasa.
S tako verzijo sem seznanjen jaz, pri tem da ni dveh klas letos sam nisem imel nič.
Stock je bila še zmerom ugodna kategorija - trdim, ker motorji niso dosegali (niti blizu niso bili) cen špice Modified motorjev, šasije niso igrale velike vloge (prav vseeno je bilo če si imel TC3-ja ali pa 3 leta starega Schumacherja za 10000 SIT). Da ne govorim o reglerjih, ki pa so imeli še najmanj veze pri Stocku da si dosegel dober rezultat. Edini pogoj zanj je bil, da je dobro drzal Stock motor, na ostalo si lahko pozabil. Poleg tega si imel penaste gume, ki so max. 5000 na komplet in nobenemu ne bi bilo treba menjat gum čez sezono...
Ja, eni so bili zbirčni pa so hoteli drugače, a vsem se ne da ustreči. Pri motorjih je bil res problem, da se jih pri nas skoraj ni dobilo. Kar se pa od znamke do znamke tiče, pa ni bilo fore. Fora Stocka je bila VOŽNJA, voznja in še enkrat vožnja. Zmagal je tisti, ki je najbolje vozil, vsi ostali pomisleki na to, da je imel toliko boljšo opremo od drugih, pa niso na mestu.
Zdaj en bi tako, drug bi drugače - potegneš črto in vidiš, da bi bil na koncu isti shit. Če bi vzeli za standard recimo motorje z ovoji 17 (ki jih je Dejan tako propagiral ker so bili nekaj EUR cenejši) - avti bi šli bolj, razlika v opremi, vožnji bi bila neprimerno večja, začetnik pa bi imel tudi več polomljenih delov in večje stroške z vzdrževanjem (več krtačk,...). No recimo...
Stock je bil zastavljen tako, da nismo nobenemu onemogočili tekmovanja, načeloma si lahko prišel vozit tudi z Wildcatom (avtki o katerih je Jani pravil in s katerimi sem, mimogrede, začel tudi sam) in bi celo znal biti konkurenčen. Tudi nobenega štacunarja nismo zaprli, Bonač in Sajovic sta celo poskušala vzbuditi interes pri njih, a se kaj dosti ni izcimilo iz tega. Ne vem, pa Jani pravi da bi se dalo?
Ko sem recimo pred 6 leti vozi DP, sva imela z nekom prav lepe boje na pisti - jaz sem imel Wildcata, on pa najnovejšega Schumacherja (imel diferencial, amortizerje, vse pač) - in prav zanimivo je bilo včasih ko sva bila precej enaka. Razlika je bila samo v voznji. Tako da fantje, najprej je treba vožnjo izpilit kar se da, potem pa lahko razmišljaš o boljšem avtu, ker prej ti ponavadi ne koristi...
@Igor: 100 ljudi 100 čudi. Vsak ti zna po svoje svetovati kaj je za vzet. Načeloma je tako - velik denarja veliko muzike, a se tudi tukaj lahko ušteješ. Jaz ne vozim Schumacherja že 7 let kar tako, ampak ga mam ker sem z njim zadovoljen (ustreza mojemu načinu vožnje, dela skoraj z vsako nastavitvijo, sestavljen je iz dobrih materialov,...).
Spet, o vsaki stvari lahko napišem nekaj dobrega in slabega. Cel roman pravzaprav lahko napišem, a to ne bi zdaj (že tako sem se razpisal preveč)

.
Tukaj ti lahko zdajle najlažje pomagam tako, da poveš koliko denarja si pripravljen dati, potem pa izberemo stvari, ki bodo za ta denar najboljše. Malo mi moraš tudi, povedati na kaj ciljaš...
Pa da ne bo kdo mislil, da jaz nimam omejitev - pa jih imam

Vozim že s 3 leta staro šasijo, pa tudi najnovejših motorjev in regulatorjev si ne kupim, čeprav je šla mimo mene vsaj ena generacija le-teh...ko našparam, kupim, res pa da potem na te stvari pazim in mi dolgo dobro služijo.
No torej, malo bolj specifično glede financ, pa bomo že prišli do zaključka. Itak ti bo pa vsak tule svetoval po svojem okusu, tako da se lahko hitro zmedeš - bo treba malo tudi svoj okus uporabit (pri tem gre precej tudi za to)
lp Ales
šit, spet imam prav...