LRP Touring Car Masters 2007

Tekmovanja, srečanja ...

Moderator: Jetforce

OdgovorNapisal/-a GODFATHER » 01.05.2007, 07:43

Besede Petra Hutterja, ki se resnično spozna na dosežke in kako težko je priti do njih in kako si lahko hitro tudi zadnji na teh velikih tekmovanjih:

Hab schon gehört das rutschig war, trotztdem tolle Leistung !!!

Prevod: sem slišal da je bilo spolzko, kljub temu, super dosežek.

Lep dan
Dejan Šabeder
041578468
dejan.sabeder@gmail.com

SHEPHERD-NOSRAM-THUNDER TIGER-ASSOCIATED-NOVAROSSI-ENETTI
Uporabniški avatar
GODFATHER
Stara sablja

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a DMX » 01.05.2007, 21:28

8) YO !

Skoda k nama z bratom ni financno zneslo da bi se udelezila tega prvenstva( indoor investicija). Ce bo vse po sreci se bova mogoce drugo leto udelezila evropskega prvenstva.

Cestitam za dosezen rezultat.

GODFATHER napisal/-a:Zadnja fotka je bil avto od Hupa honigla, če to misliš?

Njega lahko osebno po mailu vprašam zakaj ni vozil in kaj je vozil, ker se ne spoznam na tamiye in ne vem kateri model je vozil.

Obadva sta vozila 415MS z 3mm podvozjem, center spool, front spool in kratke roke od TA04.

Lp Sandi
1/12th scale on CARPET some of the BEST racing in the WORLD to watch.

JOIN US!

Ain't no sunshine
Uporabniški avatar
DMX
Forumski veteran

Kraj: Rečica ob Savinji

OdgovorNapisal/-a Bad-Boy24/7 » 04.05.2007, 11:37

Na parih forumih sem zasledil slike avtov vodilnih voznikov in njihovih pogonov. Med njimi je bil tudi novi prototip GM-ovega reglerja z motorjem brez senzor kabla (motor je bil trinity). Potem so uporabljali SpeedPassion motorje brez senzorkabla v kombinaciji z LRP regulatorjem v glavnem veliko kombinacij in velio med njimi brez tega slavnega dodatnega kabla...vendar so se avti še vedno peljali odlično oz nekdo je rekel da celo bolje :wink:

Kaj me zanima? Če bi že recimo šel v nakup za brushless in me zaradi ugodnega nakupa zanima recimo mamba MAX, ki je brez senzor kabla, bi ta komplet lahko recimo vozil na tej dirki oziroma kakšni EFRA...ker če so fantje na tej dirki vozili take kombinacije potem mislim da nebi moglo biti problema (nisem točno bral pravilnika po EFRI, ampak če se ne motim je blo do nedavnega dovoljeno voziti le senzor motorje in regulatorje, ampak pravila se spreminjajo).

Ja v želodcu boli ko si kdo brašles želi :wink: Ampak trenutno zame zelo atraktivna kombinacija Nosram Matrix+Vortex Orion.

Ampak še vseeno...naj naredijo regler ki bo zmožen vse to poganjat brez dodatnega ventilatorja.

Pa LP

Miha
Uporabniški avatar
Bad-Boy24/7
Naš človek :)

Kraj: Kamnik

OdgovorNapisal/-a maja » 04.05.2007, 12:39

Od vseh, ki se z modelarstvom ukvarjajo dolgo (pa avtomobili ne spadajo v to panogo oz. se modelarjem dela krivica), sem dobil podobne pripombe, kot jih imam tudi sam. Omenjene znamke, ki se tolikokrat omenja oz. hčerinske firme v obliki Nosram ali še kaj drugega, so vedno bile predvsem nabite s komercialo. In ta trend samo še narašča. EFRA: okrilje in naveza vseh znamk, da izpodrinejo preko komerciale druge znamke. Dobre strani mogoče so..a dejstvo je, da krijejo slabo kvaliteto in obračajo denar na način kot pač je, najhuje je, da se zavira razvoj...to da se zavira razvoj na ta način... je meni najbolj mimo. Upam da bo v Slo veniji postala miselnost bolj odprta glede tega in ne postanemo prodani cucki.

Glede omenjenih regulatorjev in motorjev novih in novih..spet novih..mislim, da je čedalje večim jasno, da tu napredka ni in ni...pa je lahko dodan še tako hiter ventilator. Povsem objektivno gledano, neki motor, ki je na trgu že veliko let, je po karakteristikah in v realnem še vedno vsaj tako dober kot najnovejši komplet LRP, Nosram,... Celice so spet druga pesem. Jaz upam da bodo to ljudje bolj in bolj doživljali na lastni koži, ter se končno vprašali, če jim hobi pomeni obračanje denarja ali zgolj to kar je. Hobi.

Še vedno mi ni nihče odgovoril na tisto o vprašanje...kaj se je zgodilo z obljubami lanskega leta, češ če bo hpi.lrp, kakšne nagrade bodo; oz. kolikokrat večje bodo od lanskih, ko se je vozil samo motor. Vse kar ste naredili je to, da ste v pravilnik dali novi člen: nagrade se ne delijo na dirkah ampak samo na finalni dirki. Še to če si na prejšnjih. Osebno nikoli nisem rezljal šperplate, da bi mi to kdo plačal. S tem, da ste prepričali ljudi v superiornost teh izdelkov je cinizem samo po sebi, a pričakoval sem da se držite obljub. Takšna manipulacija mislim, da ne spada v prostor, kjer želimo ohranjat prijetne odnose in športni duh.

Miha, če čakaš LRP regulator brez ventilatora, boš počakal da zbijejo s 5 celic na 3. Mogoče naslednje leto?Škoda pač..upam, da gremo v smeri odprtosti kategorij oz. omejitve iz nekomercialnega vzroka. Kar pa kaže...slabo.

l.p.
Uporabniški avatar
maja
Član

Kraj: Štajerska

OdgovorNapisal/-a GODFATHER » 04.05.2007, 13:17

Ko vsi poveste svoje, pridem na sceno jaz, ki znam očitno edini brat. Če se pogleda novi EFRA 2007 pravilnik se lepo pod specifikacijo motorjev lepo vidi, da se lahko uporablja brezkrtačne motorje s senzorjem ali brez.

Enako velja na Avstrijskem državnem prvenstvu. EFRA!

Me veseli Miha, da si opazil, da so eni vozili brez senzorjev, ker je to res bila EFRA dirka na LRP Mastersu. Sam sem bil tam, pa sem zgleda posvetil več časa čemu ali komu drugemu.

Kot pa sem pričakoval od Boštjana, ti na tvoje vprašanje tako ne bo znal ali hotel odgovoriti in je spet zašel iz rdeče linije in pristal na njegovi značilni poti, kritiziraj LRP, pa čeprav še nikoli ni imel priložnosti to stestirat. Pač takšen je. Jaz se ne spravljam na njegove izdelke, čeprav ima na Graupner regleju 3 kondenzatorje v obliki piramide, ki zasedejo precej več kot LRP hladilnik, ... pa mi ni do tega. Dokler česa ne sprobam, šač ne kritiziram. Enim je to dobro, enim ni.

Torej, tvoj primer sistema je sistem ki ga je vozil Moore. Nosram regler in Orion motor - SENZOR sistem. Sam imam LRP regler in LRP motor - SENZOR sistem. Kot se je videlo, je večina tekmovalcev imela ta sistem in deluje. Ampak ene zgleda očitno moti tisti en kabelček, ki se ga sedaj da pri LRP-ju dobiti v krajši izvedbi.

Torej od sedaj naprej, da vam tistim, ki ne znate brat, razjasnim, da je EFRA krovna sekcija nad vsemi in da njim ni za to koga bodo kam dali, ... in tako gledajo v smer boljše organizacije, ... in tako so sedaj dali tudi vse možne kombinacije na tržišče. Ko pa kdo sprejme neke nove zadeve o katerih še ni imel časa preučit zadevo, so pač dali v lanskem pravilniku tako kot je bilo. Se popravljajo in zato jih spet ne rabimo popljuvat.

enako bo z Lipo celicami, spet bodo nekaj dovolili, pa bo spet huda jeza, ... ampak s časom bodo to uredili. Verjemite.

Torej Miha upam, da sem ti odgovoril na tvoje vprašanje in odgovarjam še vsem ostalim, kupite si karkoli, BK sisteme s senzorji, brez senzorjev, z nalepkami, z ventilatorji, brez, s kondenzatorji, s priklopom na komp, ali ne, .... če pa želite sprobati in testirati moj LRP sistem, pa se lahko tudi za to dogovorimo.

Prosim, da se ta tema zaključi, saj ne spada sem. Ali se jo naj prestavi. To je tema o LRP Mastersu.

Lep dan
Dejan Šabeder
041578468
dejan.sabeder@gmail.com

Uporabniški avatar
GODFATHER
Stara sablja

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Bad-Boy24/7 » 06.05.2007, 17:06

En odličen video http://www.youtube.com/watch?v=kPftxGe8_xs

LP

PS: na dobrih 2:50s se vidi spečega Janeza Nebca in Boruta ki spremlja dirko :wink:
Uporabniški avatar
Bad-Boy24/7
Naš človek :)

Kraj: Kamnik

OdgovorNapisal/-a GODFATHER » 06.05.2007, 20:50

Dejan Šabeder
041578468
dejan.sabeder@gmail.com

Uporabniški avatar
GODFATHER
Stara sablja