4. dirka za DP HRV - Osijek 14.5.2006

Tekmovanja, srečanja ...

Moderator: Jetforce

4. dirka za DP HRV - Osijek 14.5.2006

OdgovorNapisal/-a GODFATHER » 16.05.2006, 08:05

Lahko bi rekli "končno" ali "spet".

Po vseh težavah na vseh dirkah DP Hrvaške, kjer sem imel konstantno najhitrejše čase, pa žal nisem zmagal, pa sem na dirki v Osijeku, spet pokazal, da se da voziti brez napak, da sem najboljši tam, kjer noben ne pozna proge in se je treba najhitreje navaditi na vse pasti proge.

Torej, končno bi rekli, ali spet, saj sem sedaj drugič zapovrstjo zmagal v Osijeku (drugo leto bi morali več dirk imeti v Osijeku - pa bi bil prvak, pa žal, jih je največ v Zagrebu).

Ob 4:00 odhod iz Maribora proti Osijeku. Kot vedno Zamod organizira kombi z 8 ljudi in tako tudi letos, smo se vozniki odpravili tja s kombijem, kjer smo večino poti prespali.

Napoved za nedeljo je bila zelo slaba - 80% da bo dež. Pa na srečo ni bilo tak. Še sončno kremo sem pozabil, tako da me je ožgalo in sem bil lepo rdeč.

Torej najprej prve kvalifikacije, kjer sem bil drugi (cca. 3s za Draženom) in edina sva nardila 18 krogov, ostali pa noben ni nardil več kot 16 krogov! Proga postavljena iz tepihu, kjer so na tepihu potem gume in en trk, pa ti gre roka ali pa polovico kroga!

Proga - slika iz Krapine 2004
Slika

Druge kvalifikacije - sonce najmočnejše - voziva z Draženom eden za drugim in ko prideva v cilj je on zmagal za 0,110s!

Tretje kvalifikacije zmagam, samo je čas bil slabši pa sem tako štartal iz drugega mesta - na žalost iz neposladkanega mesta in prašnega.

Pa nič zato, saj sem v prvem finalu prvi ovinek uspel ohraniti drugo pozicijo in pričel se je napet dvoboj. Trajal je le to 3 kroga, kjer je Dražne napravil napako, katero pa sem z veseljem vzel in brez napake prevozil do konca na prvem mestu.

Drugo finale zgodba povsem enaka, le da je tu Dražen po prvi napaki, nardil še kakšne tri, tako da sem kar hitro imel prednost polovice korga, katero sem na koncu zmanjšal do sigurnih 4s.

Torej obranitev prvega mesta iz leta 2005 - in skupno 4 zmaga na Hrvaškem (1x v 2004, 2x v 2005).

Tretja vožnja zgolj zame formalnost, toda spet sem že v prvem zavoju prevzel vodstvo, kjer je Dražen nardil napako. Toda v tej vožnji sem tudi jaz nardil eno napako, ki me je stala cca. 8s in sem potem rekel, da bom sedaj poskusil voziti na nož in sem v 7 krogih Draženu bil že na 10cm in sva tako vozila do konca kjer sem v zadnjem krogu poskusil nemogoče in me je zvrtelo in sem tako ostal na drugem mestu.

Nekaj podatkov:
Najhitrejši krog 15.991 - edini pod 16s
Vozil sem BK nosram evolution + 4Star motor
prenos 1:10.5
Gume - spredaj JACO 38, zadaj GQ 37 - super kombinacija
Karoserija Lamborghini GALLARDO HPI

Dražen in zrino sta vozila nova NOVAK BK GTB in 4.5 Motor, ki je močnejši, samo je potrebno to tudi znati voziti. Dražen je lepo vozil in je bil na ravnini cca. 1m hitrejši, samo v ovinkih je izgubl 2-3m. Ko sem ga prehitel me več ni mogel dohiteti, ko pa je vodil, pa je bil na ravnini toliko hitrejši, da me je v ovinkih potem zadrževal in mi ni odprl prostro za prehitevanje.

Torej prvenstvo še ni zaključeno, imamo še 4 dirke od 8 in bomo videli kaj bo prinesla Krapina čez 14 dni.

Vljudno vabljeni.

Slike, rezultati sledijo.

Lep dan
Dejan Šabeder
041578468
dejan.sabeder@gmail.com

SHEPHERD-NOSRAM-THUNDER TIGER-ASSOCIATED-NOVAROSSI-ENETTI
Uporabniški avatar
GODFATHER
Stara sablja

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a GODFATHER » 16.05.2006, 23:21

Grupa A:
1. Dejan Šabeder
2. Dražen Merkaš
3. Damir Kolarević
4. Zrino Dodig
5. Roman Štefanko
6. Tomislav Bregović

Grupa B:
1. Goran Protega
2. Marko Petanjek
3. Jadran Dimić
4. Goran Iljkov
5. Ivan Šinko
6. Ivica Frajt

Grupa C:
1. Siniša Vidaković
2. Tin Bagarić
3. Luka Ikica
4. Danijel Bokulić
5. Martin Dodig
6. Luka Babić

Rezultati:
http://jagor.srce.hr/za-mod/MLADEN/REZU ... 006%20.htm

Najhitrejši krog:
http://www.el-ten.com/rezultati/2006_05_14/najbrzi.pdf

Lep dan
Dejan Šabeder
041578468
dejan.sabeder@gmail.com

Uporabniški avatar
GODFATHER
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a GODFATHER » 17.05.2006, 23:16

Članek v Večernjem Listu.

Slika

Lep dan
Dejan Šabeder
041578468
dejan.sabeder@gmail.com

Uporabniški avatar
GODFATHER
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a GODFATHER » 18.05.2006, 09:07

Slike:

Oder za voznike:
Slika

Safety Car za formulo 1
Slika

Zmagovalna formula - tako kot vedno - Roman Štefanko
Slika

Ogrealni krog
Slika

Oder za voznike:
Slika

Prvi ovinek:
Slika

Tretji in četrti ovinek:
Slika

Roman - osamljen zmagovalec
Slika

Prehitevanje v ovinku:
Slika

Spet - osamljen Roman
Slika

Sodnica:
Slika

Najmanjši/najmlajši voznik - 6 let!
Slika

Njegov avto:
Slika

Prvi ovinek:
Slika

Chicken Little:
Slika

Voziti pa zna!
Slika

B finale:
Slika

Start B finala:
Slika

Perfektno v prvi ovinek:
Slika

Gužva v ovinku:
Slika

A finale:
Slika

Štart A finala:
Slika

Prvi ovinek A finala:
Slika

Osamljen Dejan:
Slika

Še enkrat osamljen Dejan:
Slika

.....
Slika

.....
Slika

Podelitev za tretje mesto v C finalu - Chicken Little - Čestitamo!
Slika

C finale:
Slika

B finale:
Slika

A finale - veselje podeljevalca
Slika

A finale - najdite razlike
Slika
Slika

Formula 1 - zmagovalec - se ve - Roman Štefanko
Slika

Lep dan
Dejan Šabeder
041578468
dejan.sabeder@gmail.com

Uporabniški avatar
GODFATHER
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a tr » 18.05.2006, 10:10

Ma zgleda da je ta formula zaživela.Hudič da nebi pri nas naredili tudi nekih tekem v okviru lrp hpi tekem. Pomoje bi bila dobra promocija glede na ceno in zabavo ki jo nudi ta komplet.Kaj mislite.LP Tomaž
....... No comment......
Uporabniški avatar
tr
Naš človek :)

Kraj: Žalec

OdgovorNapisal/-a GODFATHER » 18.05.2006, 10:46

travca napisal/-a:Ma zgleda da je ta formula zaživela.Hudič da nebi pri nas naredili tudi nekih tekem v okviru lrp hpi tekem. Pomoje bi bila dobra promocija glede na ceno in zabavo ki jo nudi ta komplet.Kaj mislite.LP Tomaž

Kompletov za to ceno, ko je bila akcija več ni za dobit. Formula gre zelo počasi in moram reči, da so sedaj kar veliko lomili dele, ki se spet ne dajo dobiti ali pa z 7-21 dni dobavnim rokom. Gume so sedaj v Schweigu dobili in stanejo gume s felno brez insertov 35 eur! Na Hrvaškem formula upada iz dirke v dirko. Na začetku jih je bilo cca. 20, sedaj jih je komaj 10!

So pa zelo lepe in komaj čakam, da tudi Rozman ter Vintar svojo pripelje na dirko na hrvaškem.

Lep dan
Dejan Šabeder
041578468
dejan.sabeder@gmail.com

Uporabniški avatar
GODFATHER
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a tr » 18.05.2006, 10:56

škoda da je tako če bi se dal naprimer noter 17 ovojen motor če gre not bi bila po moje tole prava atrakcija ob zagotovitvi vse delov in gum.Lp Tomaž
....... No comment......
Uporabniški avatar
tr
Naš človek :)

Kraj: Žalec

OdgovorNapisal/-a GODFATHER » 18.05.2006, 11:18

travca napisal/-a:škoda da je tako če bi se dal naprimer noter 17 ovojen motor če gre not bi bila po moje tole prava atrakcija ob zagotovitvi vse delov in gum.Lp Tomaž

Če menjaš motor pa gredo zobniki! Pa še problem je da lahko menjaš motor ne moreš pa zobnikov in prideš do nemogočega prestavnega razmerja in motor skuriš!

Skratka igračka, katero je najbolje voziti takšno kot je in nič spreminjati!

Lep dan
Dejan Šabeder
041578468
dejan.sabeder@gmail.com

Uporabniški avatar
GODFATHER
Stara sablja

Vrni se na Prireditve.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov