Po vseh težavah na vseh dirkah DP Hrvaške, kjer sem imel konstantno najhitrejše čase, pa žal nisem zmagal, pa sem na dirki v Osijeku, spet pokazal, da se da voziti brez napak, da sem najboljši tam, kjer noben ne pozna proge in se je treba najhitreje navaditi na vse pasti proge.
Torej, končno bi rekli, ali spet, saj sem sedaj drugič zapovrstjo zmagal v Osijeku (drugo leto bi morali več dirk imeti v Osijeku - pa bi bil prvak, pa žal, jih je največ v Zagrebu).
Ob 4:00 odhod iz Maribora proti Osijeku. Kot vedno Zamod organizira kombi z 8 ljudi in tako tudi letos, smo se vozniki odpravili tja s kombijem, kjer smo večino poti prespali.
Napoved za nedeljo je bila zelo slaba - 80% da bo dež. Pa na srečo ni bilo tak. Še sončno kremo sem pozabil, tako da me je ožgalo in sem bil lepo rdeč.
Torej najprej prve kvalifikacije, kjer sem bil drugi (cca. 3s za Draženom) in edina sva nardila 18 krogov, ostali pa noben ni nardil več kot 16 krogov! Proga postavljena iz tepihu, kjer so na tepihu potem gume in en trk, pa ti gre roka ali pa polovico kroga!
Proga - slika iz Krapine 2004

Druge kvalifikacije - sonce najmočnejše - voziva z Draženom eden za drugim in ko prideva v cilj je on zmagal za 0,110s!
Tretje kvalifikacije zmagam, samo je čas bil slabši pa sem tako štartal iz drugega mesta - na žalost iz neposladkanega mesta in prašnega.
Pa nič zato, saj sem v prvem finalu prvi ovinek uspel ohraniti drugo pozicijo in pričel se je napet dvoboj. Trajal je le to 3 kroga, kjer je Dražne napravil napako, katero pa sem z veseljem vzel in brez napake prevozil do konca na prvem mestu.
Drugo finale zgodba povsem enaka, le da je tu Dražen po prvi napaki, nardil še kakšne tri, tako da sem kar hitro imel prednost polovice korga, katero sem na koncu zmanjšal do sigurnih 4s.
Torej obranitev prvega mesta iz leta 2005 - in skupno 4 zmaga na Hrvaškem (1x v 2004, 2x v 2005).
Tretja vožnja zgolj zame formalnost, toda spet sem že v prvem zavoju prevzel vodstvo, kjer je Dražen nardil napako. Toda v tej vožnji sem tudi jaz nardil eno napako, ki me je stala cca. 8s in sem potem rekel, da bom sedaj poskusil voziti na nož in sem v 7 krogih Draženu bil že na 10cm in sva tako vozila do konca kjer sem v zadnjem krogu poskusil nemogoče in me je zvrtelo in sem tako ostal na drugem mestu.
Nekaj podatkov:
Najhitrejši krog 15.991 - edini pod 16s
Vozil sem BK nosram evolution + 4Star motor
prenos 1:10.5
Gume - spredaj JACO 38, zadaj GQ 37 - super kombinacija
Karoserija Lamborghini GALLARDO HPI
Dražen in zrino sta vozila nova NOVAK BK GTB in 4.5 Motor, ki je močnejši, samo je potrebno to tudi znati voziti. Dražen je lepo vozil in je bil na ravnini cca. 1m hitrejši, samo v ovinkih je izgubl 2-3m. Ko sem ga prehitel me več ni mogel dohiteti, ko pa je vodil, pa je bil na ravnini toliko hitrejši, da me je v ovinkih potem zadrževal in mi ni odprl prostro za prehitevanje.
Torej prvenstvo še ni zaključeno, imamo še 4 dirke od 8 in bomo videli kaj bo prinesla Krapina čez 14 dni.
Vljudno vabljeni.
Slike, rezultati sledijo.
Lep dan