Predkratkim je ob pivu in čevapih padla ideja, da bi se z Alešom udeležila 4-urne dirke z modeli 1/8 IC zavoljo starih časov....Zasnova je bila, da s čim manjšimi stroški izpeljeva zadevo torej....9 litrov goriva ter 8 kompletov gum brez rezervnih motorjev ter z modeli, ki jih je pozabil čas nekje na policah in so pretrpeli 3 delovne sezone, da je bilo potrebno z njih pobrisati prah in pajčevine...
V petek sva pripravila modele in spakirala...sobotnega treninga se nisva udeležila...zato smo morali v nedeljo že ob 5h zjutraj na pot, da smo pravočasno ujeli termin kvalifikacij...vendar kvalifikacije so odpadle in štartna mesta smo žrebali...dogovor je bil, da z enim kompletom odpeljeva 45 min nato se zamenjava....načeloma je vse potekalo dokaj brezhibno predvsem je tudi Matej D. poskrbel, da z dolivanjem goriva ni bilo težav...med samo dirko so bili vzponi in padci...pozabil privijačiti baterije...trk z nasprotnikom na koncu ravnine, ki mi je raztrgal zadnji konec modela( amortizer, zg. roka, sp. roka, blok, pulley,...) pri Alešu se je proti koncu obrabil jermen ( nazadnje zamenjan leta 2007 efra B v Tolminu) ter zadnje 15 min pred koncem je tudi motor spustil dušo....vendar povprečno gledano sva večji del tekme držala neko konstatno prednost, ki pa se je na koncu zmanjšala na 1 krog...v zadnjih minutah je Aleš uspel obdržati vodstvo z razglašenim modelom ter gorivom, ki se je počasi spreminjal v hlape...takoj po koncu, ko je zapeljal čez zanko je zmanjkalo goriva

računica se je izšla...
Lepa dirka, ki je kljub 4h zelo hitra ter vzemirljiva in vsaj navoziš se....Aleš je naredil 411 krogov jaz pa 305 krogov in sem bil tudi edini drugi voznik v ekipah, ki je naredil več kot 300 krogov....vse ostale ekipe so večinoma stavile samo na enega voznika....
Vsekakor pa nam je prišla na pomoč tudi navijaška ekipa msm....
Pa še nekaj malega fotk...