Italian grand prix dirka rally v Ferrari

Tekmovanja, srečanja ...

Moderator: Jetforce

Italian grand prix dirka rally v Ferrari

OdgovorNapisal/-a rs01 » 19.06.2010, 22:31

V dneh 8., 9. in 10. oktober se bo v Ferrari, Italija vršila ena hujših rally dirk kdaj koli (mogoče celo boljša kot Italijansko državno prvenstvo). Tisti, ki ste bili na Mantua prvenstvih niste videli nič!
V petek bodo dopoldne prosti treningi, popoldne pa kontrolirani treningi.
V soboto kvalifikacije in začetek predfinalnih voženj
V nedeljo predfinalne vožnje in finala.
kategorije: junior, senior, expert.
Štartnina bo 35 evrov, plačala pa se bo na dirki.
Nagrade (mislim da ne pokali, temveč nekaj podobnega) za prvih 10 v vsaki kategoriji, za najhitrejši krog in za najlepšo karoserijo in na koncu še žrebanje z nagradami.

Prosil bi da se prijavite čimprej, ker so mi sporočili da naj bi se kmalu zapolnila kvota 120 tekmovalcev.
Napišite mi sledeče podatke da vas lahko prijavim:
-ime
-priimek
-transponder
-frekvence
-kategorijo (predlagam junior, potem se bo videlo po prostih treningih, če boste hitrejši, vas bodo dali v višjo kategorijo)

Če želite imeti prostor za kamper povejte da se ga rezervira.

http://www.gaeferrara.it/
na levi strani kliknite gare in nato zraven dirke italian grand prix kliknite info. Tam najdete tudi pravilnik v angleščini (kliknite regolamento)

http://lnx.automodel.net/forum/index.ph ... pic=101074
kdor zna italijansko je tukaj uradna tema na forumu, čene ni problema, vas bom jaz obveščal.

za vse dodatne informacije in prijave pišite tukaj, na zasebno sporočilo ali valentin.mis@gmail.com

lp Valentin
Valentin Mis
rs01
Naš človek :)

Kraj: Nova Gorica

Re: Italian grand prix dirka rally v Ferrari

OdgovorNapisal/-a rs01 » 24.07.2010, 13:55

A se še kdo razen tistih, ki ste se že prijavili zainteresiran?
Tudi če ne ve še sigurno, bi rabil vedeti če če se bo mogoče še kaj povečalo število slovencev zaradi logistike v boksih.
Do sedaj prijavljeni Slovenci:
Jernej Vuga
Boštjan Rener
Miha Mlekuž
Valentin Mis

lp Valentin
Valentin Mis
rs01

OdgovorNapisal/-a rs01 » 06.10.2010, 22:22

Žal sem ostal sam slovenec med 96 Italijani!!!!!!!
Jutri štartamo v Ferraro, ko pridem nazaj sledi poročilo ;) (mogoče že vmes če pridem do interneta)
Valentin Mis
rs01

OdgovorNapisal/-a Nightwish » 07.10.2010, 00:25

SUPER DA GREŠ DIRKAT v ferraro! Vso srečo in znanje :D ...pa glej da tvoj fotr ne bo pustu pečke za gume gret doma!!!! :D

hehe

No....čakamo poročilo ko prideš nazaj!

Lp
Uporabniški avatar
Nightwish

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

OdgovorNapisal/-a nejcnm » 07.10.2010, 06:34

rs01 napisal/-a:Žal sem ostal sam slovenec med 96 Italijani!!!!!!!
Jutri štartamo v Ferraro, ko pridem nazaj sledi poročilo ;) (mogoče že vmes če pridem do interneta)

Ma sej si že na tričetrt tut ti Italjan...... :-bd good luck :!:
1. mesto Državno prvenstvo 1:8 rally 2009
2. mesto Državno prvenstvo 1:8 rally 2008
3. mesto Državno prvenstvo 1:8 rally 2007
Uporabniški avatar
nejcnm

Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a rs01 » 14.10.2010, 19:13

Se oglašam malo pozno ma useeno......scusate il ritadro :wink: ;)
Vglavnem, preživeli smo 3 nepozabne dneve!!!!
Dol smo prišli v četrtek pozno zvečer, v petek pa se je začelo s prostimi treningi. Porabili smo približno 4 litre goriva!!! Cel dan je avto deloval brezhibno, zamenjali smo 2 jermena (običajno pri toliko vožnje). Za treninge smo na avto namestili ta "švoh" motor, ker pa smo ga dobro nastavili in je deloval brez težav, smo se odločili da ga gor pustimo tudi za naslednje dni. Prav tako sem imel cel čas na avtu enak set-up, če bi lahko setupiranju "na oko" (in to na grobo) lahko sploh rekli set-up :)) . Zamenjal sem le karoserijo ker prva ni dala dovol oprijema zadaj in je bil tako avto sicer za odtenek hitrejši vendar veliko težji za vozit.

Po celonočnem spancu (no, vsaj za mene, za mehanika (očeta) je bilo bolj bedenje) smo se zbudili v sončno jutro. Najprej smo imeli malo prostih treningov, nato pa so se začele kvalifikacijske vožnje. V prvi vožnji nisem vedel kaj pričakovat. Po vožnji sem bil sicer razočaran, kajti naredil sem nekaj napak in tudi z zaostalimi vozniki sem imel veliko težav, vendar pa sem preenečen ugotovil, da je bila vožnja dovol dobra za prvo mesto, s kar veliko prednostjo (pribljižno 15 sekund). V drugi vožnji sem poskušal rezultat seveda izboljšati, saj sem vedel da se bodo tudi nasprotniki podvizali, vendar pa se mi je že v ogrevanju poškodoval avto, tako da sem vožnjo sicer odpeljal, vendar pa je bila slabša od prve. Za tretjo vožnjo sem poiskusil malo drugačno konfiguracijo amortizerjev, ki pa se ni obnesla, pa tudi enkrat sem šel na travo in ob čakanju na pobiralca sem se zavedel da s to vožnjo ne bo nič. Ko pa sem prišel pogledat rezultate vožnje sem opazil, da me je eden od sotekmovalcev prehitel in misleč, da so kvalifikacijske vožnje samo 3, sem se razočaran začel pripravljati na superpole, (v Italiji se direktno v finale uvrsti prvi iz kvalifikacij, nato pa grejo tekmovalci od 2-6mesta v superpole, kjer zmaga in se uvrsti direktno v finale tisti z najbolšim najhitrejšim krogom) in ko sem že na avto namontiral najmehkejše gume mi povejo, da je še ena kvalifikacijska vožnja :ymblushing:
Nazaj sem zamenjal gume in se podal v vožnjo z namenom odpeljati eno konstantno vožnjo brez napak, kar mi je tudi več ali manj uspelo, in pole position je bil osvojen!!!!
Nato smo preostanek dneva preživeli ob pripravljanju avta na nedelski finale. Odločili smo se tudi, da se daj, ko smo osvojili prvištartni položaj, bi lahko na avto namestili dober motor, dobro sklopko, napolnili amortizerje, ki so bili polni zraka,... Avto je celo prvič v življenju videl kakšno pripravo za delanje set-upa (no, ubistvu drugič enkrat so že bili pregledani downstopi-hvala boštjan :-bd ), tako da sem nedeljo čakal z velikim pričakovanjem.

V nedeljo so se najprej vozili četrtdinali in polfinali, nato pa smo imeli direktni finalisti 10 minut treninga, v katerem sem utekel gume za dirko in nastavil nov motor. Avto je sedaj proti kvalifikacijam res šel opazno bolše, tako da sem za finale pričakoval nič drugega kot zmago.
Ko pa smo štartali s finalom, sem že v prvem krogu opazil rahle motnje na enem delu steze, kar se je ponovilo tudi v drugem in tretjem, v četrtem pa je počilo. Avto je v najhitrejšem zavoju pri polnem gasu kar naenkrat zavil ostro v desno direktno v zid, in finala je bilo konec :-q :thumbdown: ::(
Po podrobnejšem pregledu smo odkrili močno zviti obe desni polosovini, počen eden od ležajev, zlomljena ena od palčk od zavijanja, zlomljena oba desna steering "huba",...

Tako sem osvojil le 10. msto od skupaj 25 tekmovalcev v moji kategoriji. Vendar pa to razočaranje nikakor ne more odtehtati tako lepih treh dni!!!

slikovna galerija
http://picasaweb.google.si/Valentin.Mis/ZaForum#
Valentin Mis
rs01

Vrni se na Prireditve.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov